Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

DIY Time! Μάσκα λάμψης με τα 3 πιο απλά υλικά της κουζίνας σου

Είναι τέλος του μήνα, ο τραπεζικός λογαριασμός μου είναι σχεδόν άδειος και άρα… δεν υπάρχει ούτε cent για να ξοδέψω σε beauty shopping. Μήπως είσαι κι εσύ στην ίδια μοίρα με εμένα;

Ψυχραιμία! Ευτυχώς υπάρχουν και οι σωτήριες DIY συνταγές ομορφιάς, οι οποίες γίνονται με υλικά που όλες έχουμε στην κουζίνα μας. Μια τέτοια θα σου παρουσιάσω σήμερα και συγκεκριμένα έχω βρει την πιο WOW μάσκα λάμψης της επιδερμίδας με τρία απλά υλικά. Ανακάλυψέ τη και πίστεψέ με! Θα αποκτήσεις το glowy skin, που πάντα ονειρευόσουν.

DIY Time! Lip scrub με κεράσια που θα θέλεις… να το φας

Η απόλυτη μάσκα λάμψης

Για να κάνεις μόνη σου τη μάσκα λάμψης θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

1 αυγό

Μισή κουταλιά μέλι

Μισό κουταλάκι χυμό λεμονιού

via GIPHY

Ανακάτεψε σε ένα μπολ τα υλικά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Άπλωσε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και άσε τη να δράσει για 15 λεπτά. Έπειτα, ξέπλυνε και… απόλαυσε το λαμπερό και υπέροχο δέρμα σου.

Τι κάνει το αυγό, το μέλι και το λεμόνι στο δέρμα

#1 Αυγό

Το αυγό έχει εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, συμβάλλει και στη μείωση της ερυθρότητας, ενώ χαρίζει στο δέρμα ασυναγώνιστη λάμψη.  

#2 Μέλι

Αν υπάρχει ένα συστατικό που να ενυδατώνει και να κάνει βελούδινη την επιδερμίδα, τότε αυτό είναι… το μέλι.

#3 Χυμός λεμονιού

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Αυτό σημαίνει ότι λευκαίνει την επιδερμίδα, απομακρύνει τυχόν σημάδια, καθυστερεί την εμφάνιση ρυτίδων κι έτσι συμβάλλει στην αναγέννηση του δέρματος.


Πηγή