Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

DIY Time! Ξέρουμε πώς θα μειώσεις το πρήξιμο στην περιοχή των ματιών

Πόσες φορές δεν έχεις ξυπνήσει, έχεις δει τον εαυτό σου στον καθρέφτη και έχεις τρομάξει με το πρήξιμο στα μάτια; Ρητορική είναι η ερώτηση. Σίγουρα κάτι θα συνέβη για να βλέπεις αυτήν την εικόνα. Είτε θα κοιμήθηκες πολύ αργά βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix, είτε θα είχες αϋπνίες, είτε έχεις φάει τις λάθος τροφές με αποτέλεσμα να έχεις κάνει κατακράτηση υγρών και κατ’ επέκταση πρήξιμο στα μάτια.

Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεσαι, αλλά ούτε και να συνεχίσεις να κυκλοφορείς με οίδημα στην περιοχή των ματιών. Μπορείς να «σώσεις» την κατάσταση μόνη σου, κάνοντας μασάζ στην  «πονεμένη» περιοχή και να δεις άμεσα αποτελέσματα. Και με το eye massage δε θα ξεπρηστούν μόνο τα μάτια σου… Θα συμβάλεις στην καταπολέμηση λεπτών γραμμών, ρυτίδων και του λεγόμενου «ποδιού της χήνας», ενώ θα περιορίσεις και τα σημάδια κούρασης. Α! Και έναν πιθανό πονοκέφαλο.

Εύλογα, λοιπόν, τώρα θα αναρωτιέσαι «και πώς γίνεται το μασάζ στα μάτια;». Θα σου εξηγήσουμε… Πρώτον, θα πρέπει να μαζέψεις τα μαλλιά σου με ένα λαστιχάκι ή με μία στέκα, ώστε να μην πέφτουν στο πρόσωπο και σε ενοχλούν. Έπειτα, άπλωσε ένα λαδάκι σε όλο το πρόσωπο ή κρέμα ματιών κάτω από τα μάτια και ξεκίνα το μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

Με τον παράμεσο κάνε μασάζ ξεκινώντας από την αρχή ως την άκρη του «μαύρου κύκλου» και το ίδιο ακριβώς κάνε και πάνω από το μάτι, στην περιοχή του φρυδιού. Συνέχισε κατ’ αυτόν τον τρόπο για αρκετές φορές μέχρι εσύ να νιώσεις ότι υπάρχει κάποια βελτίωση. Μπορείς, αν θέλεις, να κάνεις και μασάζ με ανοδικές κινήσεις στην περιοχή ανάμεσα στα φρύδια για να νιώσεις ακόμα μεγαλύτερη ανακούφιση. Για να καταλάβεις, όμως, πιο αναλυτικά τη διαδικασία, πάτα το play, παρακολούθησε το βίντεο και μη διστάσεις να δοκιμάσεις το eye massage. Είναι άκρως ανανεωτικό και μπορείς να το κάνεις μερικές φορές την εβδομάδα, όχι μόνο για να ξεπρήζονται τα μάτια σου, αλλά και για να χαλαρώνεις από την κορυφή ως τα νύχια. Enjoy!

Διάβασε ακόμα: Πολυγλουταμικό οξύ: Το συστατικό που θα σου χαρίσει βαθιά ενυδάτωση


Πηγή