Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

DIY Time! Πώς θα φτιάξεις μάσκα αποτοξίνωσης με υλικά που έχεις στο σπίτι

Το πρόσωπό μας είναι το no1 σημείο του δέρματος στο οποίο οφείλουμε να δίνουμε έμφαση. Η σωστή και τακτική περιποίησή του, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελεί έναν σημαντικό σύμμαχο για την διατήρηση νεανικής, όμορφης και λαμπερής επιδερμίδας. Πέρα από τον τακτικό καθαρισμό του προσώπου και το καλό ντεμακιγιάζ, οι μάσκες ομορφιάς αποτελούν μια πολύ καλή λύση για θρέψη, αποτοξίνωση και ενυδάτωση.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να καθαρίσεις και να ενυδατώσεις το δέρμα σου είναι οι σπιτικές μάσκες ομορφιάς. Μπορείς να τις φτιάξεις πανεύκολα, σε λίγα μόλις λεπτά, με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου. Έχουν εξαιρετικές ιδιότητες για το δέρμα και είναι ιδιαίτερα οικονομικές αφού φτιάχνονται με απλά υλικά. 

DIY Time! Ανακουφιστική μάσκα για να αντιμετωπίσεις το έγκαυμα
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sustainable Skin Wellbeing (@soothemeskincare)

Σπιτικές detox μάσκες προσώπου- Πώς θα τις φτιάξεις

1) Μάσκα με αβοκάντο

Tο αβοκάντο είναι ενυδατικό, βοηθά στην εξισορρόπηση του λιπαρού δέρματος και μειώνει τις ρυτίδες. Το λεμόνι και το μέλι που αναμιγνύονται μαζί έχουν απολεπιστική και στυπτική δράση.

Υλικά: 1 ολόκληρο αβοκάντο, μισή κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι, 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Πώς θα την κάνεις: Αφαίρεσε το εξωτερικό μέρος και τους σπόρους από το αβοκάντο και πολτοποίησέ το σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το μέλι και τον χυμό λεμονιού και ανακάτεψε καλά. Εφάρμοσε σε καθαρό πρόσωπο και άφησέ το για 10-15 λεπτά. Ξέπλυνε καλά το πρόσωπο με χλιαρό νερό και σκούπισε με μια πετσέτα.

2) Μάσκα με καφέ

O καφές στο δέρμα είναι ιδανικός για τη φωτεινότητα, την αντιγήρανση, τους επίμονους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και τη μείωση των φλεγμονών. Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες,εξαιρετικές για την καταπολέμηση της ακμής. Την ίδια ώρα το κακάο είναι εξαιρετικά υψηλό σε αντιοξειδωτικά, έχει συσφικτικούς παράγοντες και προστατεύει από βλάβες από ελεύθερες ρίζες.

Υλικά: 4 κουταλιές της σούπας κακάο, 4 κουταλιές της σούπας καφές, 8 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου ή καρύδας, 2 κουταλιές της σούπας μέλι

Πώς θα την κάνεις: Ανακάτεψε τον καφέ και τη σκόνη κακάο σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το γάλα και ανακάτεψε μέχρι να σχηματιστεί μια ομαλή πάστα. Πρόσθεσε το μέλι. Εφάρμοσε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό και άφησέ το να στεγνώσει. Βρέξε μια πετσέτα και αφαίρεσε με απαλές κινήσεις τη μάσκα από το πρόσωπό σου. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Αφυδάτωση VS ξηρότητα της επιδερμίδας: Ποια η διαφορά τους (+5 μάσκες βαθιάς ενυδάτωσης)

Πηγή κεντρικής: freepik.com




Πηγή