Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Diy Time! Το δέρμα σου είναι πιο λιπαρό από ποτέ το καλοκαίρι; Κάνε αυτή τη μάσκα…

Τα λιπαρά δέρματα υποφέρουν το καλοκαίρι. Εκτός από τα επιπλέον σπυράκια, το θέμα της λιπαρότητας φτάνει σε επικά επίπεδα και πολλές φορές δεν ξέρεις τι να κάνεις. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κάποια μόνιμη λύση. Η λιπαρότητα είναι κάτι το οποίο αποτελεί μέρος της δομής της επιδερμίδας σου. Υπάρχουν όμως τρόποι για να βελτιώσεις την κατάσταση και δεν μιλάμε για πανάκριβες κρέμες και λοσιόν. Υπάρχει μία πολύ απλή μάσκα που μπορεί να ηρεμήσει λίγο το δέρμα σου και φτιάχνεται με αβγό, αγγούρι και μέντα… πράγματα που έχεις δηλαδή στο σπίτι σου.

Το ασπράδι του αβγού μπορεί να κάνει θαύματα για τις λιπαρές επιδερμίδες. Οι πρωτεΐνες και οι βιταμίνες που περιέχει μπορούν προσωρινά να ρυθμίσουν την παραγωγή σμήγματος και να σε απαλλάξουν για λίγο από τη λιπαρότητα.

natalie rhea riggs OnAwTs0tu3k unsplash

Το αγγούρι από την άλλη περιέχει αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C που είναι απαραίτητα για το δέρμα και συμβάλλουν στην καλή του λειτουργία.

CFBDDFHDFGHDFGHD

Η μέντα είναι δροσιστική και έχει δεκάδες ευεργετικά οφέλη για την επιδερμίδα σου αλλά δεν θα σε κουράσουμε με αυτά… ώρα να φτιάξεις τη μάσκα σου. Θα χρειαστείς δύο ασπράδια αβγού, ένα μικρό αγγούρι και μερικά φύλλα μέντας. Τα πολτοποιείς όλα μαζί στο μπλέντερ και περνάς το μείγμα σε καθαρό δέρμα. Χαλαρώνεις για 20 λεπτά, ξεπλένεις και ενυδατώνεις με μία ενυδατική για λιπαρές επιδερμίδες. Όσο για το αποτέλεσμα… Θα σε αφήσουμε να το ανακαλύψεις και να μας πεις εντυπώσεις!

Διάβασε ακόμα: Weird Beauty: H Sienna Miller κάνει μάσκα μαλλιών με κάτι που εμείς βάζουμε στις πατάτες τηγανητές!


Πηγή