Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

DIY Time! Φτιάξε τη σπιτική μάσκα που συστήνει η δερματολόγος της Meghan Markle

Οι μάσκες έχουν γίνει σχεδόν μέρος της καθημερινότητάς μας τώρα στην καραντίνα. Φοράμε αυτές που έχουμε αγοράσει, φτιάχνουμε δικές μας και αναζητούμε συνεχώς νέες συνταγές. Τώρα έχουμε μία ακόμα που θα προσθέσουμε στη λίστα με εκείνες που θέλουμε να δοκιμάσουμε και είναι η μάσκα που συστήνει η δερματολόγος της Meghan Markle αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η δερματολόγος της Meghan λέγεται Nichola Joss και είναι εκείνη που περιποιήθηκε την επιδερμίδα της και στον γάμο. Με το βασιλικό ζευγάρι να έχει κάνει το πολυσυζητημένο Megxit, ολοένα και περισσότερα μέλη του glam squad της Meghan μπορούν πλέον να μιλήσουν για τα μυστικά ομορφιάς της (δεν πάνε μέρες που αποκαλύφθηκε ποιος ήταν ο κομμωτής της) αλλά η Nichola δεν έχει μιλήσει ακόμα. Είχε δώσει όμως μία συνέντευξη κλειδί!

Στη συνέντευξή της λοιπόν, δηλώνει την αγάπη της για τις σπιτικές μάσκες. Εξηγεί πως είναι σαφώς καλύτερο να ξέρουμε τι ακριβώς βάζουμε στο πρόσωπό μας και ότι τα φυσικά συστατικά είναι πάντα πιο αποτελεσματικά ολοκληρώνοντας με μία συνταγή την οποία προτείνει σε όλες μας, ανεξαρτήτως ηλικίας.

khloe arledge MuUQEHlmoXk unsplash

Για να τη φτιάξεις θα χρειαστείς μισή κούπα βρώμη, μισή κούπα γάλα και μία μεγάλη κουταλιά μέλι. Η βρώμη καταπραΰνει την επιδερμίδα και οι νιφάδες της κάνουν πολύ απαλή μηχανική απολέπιση. Το γάλα κάνει πολύ ήπια χημική απολέπιση, χαλαρώνοντας τα νεκρά κύτταρα ώστε να φύγουν ευκολότερα. Άσε που πρέπει να το χρησιμοποιήσεις γιατί με αυτό θα ετοιμάσεις τη βρώμη… θα σου εξηγήσουμε.

arwin neil baichoo yQzrDgU KAI unsplash

Το μέλι από την άλλη ενυδατώνει βαθιά και γεμίζει θρέψη το δέρμα άρα είναι τέλειο. Το πρέπει να κάνεις λοιπόν: Βάλε σε ένα μπολ το γάλα και ρίξε μέσα τη βρώμη. Έπειτα βάλε το μπολ στα μικροκύματα για να ζεσταθεί το γάλα και να μαλακώσει η βρώμη. Ένα λεπτό αρκεί. Τέλος, βάλε το μέλι στο ζεστό μείγμα και ανακάτεψέ πολύ καλά.

Όταν βεβαιωθείς πως είναι αρκετά κρύο για να το βάλεις στο δέρμα σου, βάλε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό και χαλάρωσε για 15 λεπτά. Έπειτα κάνε απαλό μασάζ και αφαίρεσέ τη με άφθονο νερό. Το δέρμα σου θα είναι απαλό, λαμπερό και θα δείχνεις τόσο ξεκούραστη που δεν θα το πιστεύεις. Δοκίμασέ το!

Διάβασε ακόμα: Hello spring! 20 #FloralNails για να υποδεχτούμε όπως πρέπει την άνοιξη


Πηγή