Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

DIY Time! Φτιάχνουμε την τέλεια μάσκα για επιδερμίδες με λιπαρότητα και ακμή

Η ακμή εξαιτίας της μάσκας είναι ένα very real πρόβλημα ενώ, για πολλά κορίτσια, είναι επίσης ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ενώ κάποιες έχουν πιο ανθεκτικές επιδερμίδες, κάποιες άλλες έχουν επιδερμίδες που δεν μπορούν να αντέξουν πολλά και η συνεχόμενη χρήση της μάσκας έχει οδηγήσει σε ενοχλητικά σπυράκια. Δυστυχώς, αν ανήκεις σε αυτή την ομάδα, δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, λιπαρό, με τάση για ακμή ή και όλα μαζί, τότε θα εμφανίσεις σπυράκια αν φοράς καθημερινά και για πολλή ώρα μάσκα.

Αυτό που μπορείς όμως να καταφέρεις είναι να καταπραΰνεις την επιδερμίδα σου, να καταπολεμήσεις τα σπυράκια που έχουν εμφανιστεί ώστε να φύγουν γρηγορότερα και να πάρεις τα μέτρα σου για την αποφυγή νέων. Οι μάσκες είναι μία τέλεια λύση για τα προβλήματά σου και έχουμε τη συνταγή για μία τέλεια σπιτική μάσκα με υλικά που έχεις ήδη. Το βασικό της υλικό είναι ο κουρκουμάς.

photo @pinterest

Ο κουρκουμάς έχει αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητες και είναι ό, τι πρέπει για την επιδερμίδα σου. Το ίδιο ισχύει και για το μέλι που επίσης υπάρχει σε αυτή τη μάσκα και είναι όλα τα παραπάνω συν ενυδατικό. Για να χρησιμοποιήσεις όμως σωστά τη μάσκα θα χρειαστείς λίγο μηλόξυδο και λίγο γάλα, εκτός από τα παραπάνω δύο υλικά, και θα σου εξηγήσουμε αμέσως τι θα τα κάνεις. Όχι δεν θα τα βάλεις μέσα στη μάσκα.

MILOKSIDO AKMI MASKA

Ανάμειξε μία κουταλιά της σούπας μέλι με μία κουταλιά της σούπας κουρκουμά πολύ καλά. Τώρα, βάλε λίγο μηλόξυδο σε ένα κομμάτι βαμβάκι και πέρασέ το από το πρόσωπό σου για να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου για τη μάσκα.  Βάλε τη μάσκα με τα δάχτυλά σου παντού και χαλάρωσε για 10-15 λεπτά.

GALA MASKA PROSOPO AKMI

Ξέπλυνε πολύ καλά και αν παρατηρήσεις πως το δέρμα σου είναι ελαφρώς… κίτρινο μην ανησυχήσεις! Ο κουρκουμάς έχει έντονο κίτρινο χρώμα και μπορεί να αφήσει λίγο από αυτό πίσω του. Βάλε λίγο γάλα σε ένα βαμβάκι και πέρασέ το από όλο σου το πρόσωπο. Έτσι θα εξαφανιστεί το χρώμα και θα παρέχεις επιπλέον θρέψη στο δέρμα σου. Τώρα αν όλα αυτά σου φαίνονται πολλά…

Σε καταλαβαίνουμε! Δεν έχουμε όλες το χρόνο να κάνουμε σπιτικές μάσκες γι’ αυτό παρακάτω συγκεντρώσαμε 10 μάσκες για λιπαρές επιδερμίδες και επιδερμίδες με τάση για ακμή που μπορείς να αγοράσεις άμεσα. Και μην ξεχνάς: Φόρα τη μάσκα σου ό, τι και να γίνει!

Διάβασε ακόμα: Αυτά είναι τα καλύτερα μεικάπ για λιπαρές επιδερμίδες και επιδερμίδες με ακμή


Πηγή