Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

DIY Time! After sun για άμεση ενυδάτωση και ανακούφιση από τον ήλιο

Αν μόλις γύρισες από την παραλία, να ξέρεις σε ζηλεύω πολύ! Ακόμα δεν έχω καταφέρει ούτε ένα μπάνιο να κάνω, αλλά… πού θα πάει; Θα γίνει κι αυτό!

Ας έρθουμε, όμως, σε εσένα. Ξέρω ότι το πρώτο βήμα που κάνεις μετά το μπάνιο στη θάλασσα είναι ένα ντους για να φύγει η αλμύρα από πάνω σου και να βάλεις καθαρά ρούχα. Και πολύ καλά κάνεις, δηλαδή. Μετά από εκεί, όμως, ξεχνάς ένα σημαντικό βήμα: το after sun!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ioanna Zbk (@le_joan)

Χωρίς after sun… μην πας πουθενά

Μιλώντας με φίλες μου έχω καταλάβει ότι έχουν βάλει σε δεύτερη μοίρα το after sun. Ότι δεν το χρησιμοποιούν και πολύ ή ότι το βρίσκουν περιττό. Έλα, όμως, που δεν είναι!

Θα σου τα εξηγήσω όλα. Το δέρμα σου μετά την πολύωρη έκθεση στον ήλιο είναι αρκετά καταβεβλημένο και ταλαιπωρημένο όσο κι αν δεν μπορεί να «μιλήσει». Βλέπεις, ο ήλιος ξηραίνει την επιδερμίδα και την αφυδατώνει με αποτέλεσμα να είναι άκρως απαραίτητη η ενυδάτωση.

Η ενυδάτωση, όμως, με ένα after sun. Κι αυτό, γιατί το after sun περιέχει πολύ πιο θρεπτικούς και ενυδατικούς παράγοντες από μια απλή ενυδατική κρέμα. Είναι το απαραίτητο προϊόν για να ανακουφιστεί το δέρμα σου μετά την παραλία και αυτό που αξίζει να έχει μια θέση στο νεσεσέρ σου.

Όχι, σήμερα δεν θα σου προτείνω έναν οδηγό αγοράς με after sun προϊόντα. Από βδομάδα θα τα δούμε αυτά… Εδώ θα σου πω τη συνταγή μου για DIY after sun, το οποίο φτιάχνω όταν ξεμένω (πράγμα που συμβαίνει άπειρες φορές).

Δεν υπάρχει after sun μόνο για το δέρμα! Εδώ θα βρεις DIY συνταγή και για τα μαλλιά!

Τα βήματα για να πετύχει το DIY after sun

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το after sun είναι τα εξής:

Aloe vera gel

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Ανακάτεψε aloe vera gel με δέκα σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και… έτοιμο το after sun σου. Αφού γυρίσεις από την παραλία, αφού κάνεις μπάνιο, μπορείς να το απλώσεις σε όλο το σώμα σου και στο πρόσωπο.

Η αίσθηση που θα νιώσεις αμέσως θα είναι απλά υπέροχη. Μια ανακούφιση και μια δροσιά που κυριολεκτικά θα σε συναρπάσει. Κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

Η αλόη είναι το «φυτό των εγκαυμάτων», πράγμα που σημαίνει ότι ανακουφίζει απίστευτα την επιδερμίδα. Ακόμα, δηλαδή, κι αν έχεις καεί, η αλόη σκέτη θα σε βοηθήσει πολύ. Επίσης, το αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει καταπραϋντικές ιδιότητες στη σύστασή του, οπότε θα προσφέρει extra φροντίδα στο σώμα και το πρόσωπό σου.

Θες κι ένα extra tip; Μόλις φτιάξεις το after sun, βάλε το για καμιά ώρα στο ψυγείο κι έπειτα άπλωσέ το στην επιδερμίδα σου. Η αίσθηση θα είναι… άλλο πράγμα!




Πηγή