Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Δώστε τέλος στην τριχόπτωση και το γκριζάρισμα με... σκόρδο

Δώστε τέλος στην τριχόπτωση και το γκριζάρισμα με… σκόρδο

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Indian Journal of Dermatology, Venereology and Leprology, το σκόρδο έχει μεταξύ άλλων την ιδιότητα να συμβάλλει στην αύξηση των τριχών στο κεφάλι του ανθρώπου, να καταπολεμάει την τριχόπτωση και να προστατεύει από το γκριζάρισμα των μαλλιών.

Το σκόρδο περιέχει σημαντικά συστατικά συμπεριλαμβανομένου του θείου, του χαλκού, της βιταμίνη C, του σεληνίου και πολλών μετάλλων που είναι ιδιαίτερα επωφελή για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Ο χαλκός στο σκόρδο προωθεί την ανάπτυξη των τριχών, πυκνώνει τα μαλλιά και εντείνει το χρώμα τους. Για τη θεραπεία τυχόν ανεπάρκειας οποιουδήποτε από τα παραπάνω στοιχεία μπορείτε να βασιστείτε απόλυτα στην αυξημένη πρόσληψη σκόρδου, πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό σας για πιθανές παρενέργειες.

Με ποιους τρόπους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο στα μαλλιά σας

Προσθέστε το στο σαμπουάν σας

Προσθέστε απόσταγμα από χυμούς σκόρδου στο σαμπουάν σας,. Το μέλι είναι επίσης ένα καλό φυσικό conditioner. Μπορείτε να προσθέσετε το σκόρδο στο μέλι και να φτιάξετε μια μάσκα μαλλιών. Το μέλι θα θρέψει τα μαλλιά σας και το σκόρδο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των τριχών. Για να μειώσετε τη μυρωδιά μπορείτε να προσθέσετε τζίντζερ.

Μην χρησιμοποιείτε σαμπουάν με σκόρδο περισσότερες από δύο φορές το μήνα, αφού η κατάχρησή του θα στεγνώσει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας.

Με καρυδέλαιο

Την επόμενη φορά που θα κάνετε μασάζ μαλλιά σας με λάδι καρύδας, προσθέστε λίγο χυμό σκόρδου σε αυτό. Απλά συνθλίψτε μερικές σκελίδες σκόρδου και ανακατέψτε τις με ένα κουταλάκι του γλυκού σε λάδι καρύδας. Θερμάνετε το μείγμα για λίγα λεπτά και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια εφαρμόστε το στο κρανίο σας και κάντε μασάζ. Επαναλάβετε 2-3 φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

Άμεση εφαρμογή

Μπορείτε να συνθλίψετε 2-3 σκελίδες σκόρδου και να εφαρμόσετε τους χυμούς τους απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας. Αφήστε το για λίγα λεπτά πριν πλύνετε καλά τα μαλλιά σας με σαμπουάν και conditioner.

 

 

Πηγή: onmed.gr