Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024

Eau de toilette VS eau de parfum: Ποια η διαφορά τους

Το άρωμα είναι μέρος της ταυτότητάς μας. Είναι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε στη μνήμη του άλλου, που δημιουργεί μία από τις πρώτες εντυπώσεις σε κάποιον που μας γνωρίζει για πρώτη φορά.

Γι’ αυτό, άλλωστε, όλες μας δίνουμε μεγάλη σημασία στο ποιο άρωμα θα επιλέξουμε και κάνουμε ενδελεχή έρευνα πριν ξεχυθούμε για… beauty shopping. Το ίδιο δεν κάνεις κι εσύ; Λογικά ναι!

Ξέρεις, ωστόσο, τι είναι το «eau de toilette» και το «eau de parfum», που βλέπεις στις ετικέτες των αρωμάτων; Έλα μαζί μου για να το… διαχωρίσουμε!

#Trending: Τα αρώματα έχουν τάσεις και εδώ θα μάθεις τις δημοφιλέστερες για φέτος

Eau de toilette VS eau de parfum

Η βασική διαφορά ανάμεσα στους δύο τύπους αρωμάτων είναι η περιεκτικότητά τους σε αρωματικά έλαια.

Το eau de parfum περιέχει μεγαλύτερη συγκέντρωση αρωματικών ελαίων συγκριτικά με το eau de toilette. Ειδικότερα, το eau de parfum έχει περίπου 15-20% αρωματικά έλαια, πράγμα που σημαίνει ότι έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Μυρίζει για περισσότερες ώρες.

via GIPHY

Το eau de toilette έχει περιεκτικότητα αρωματικών ελαίων γύρω στο 10-15%, οπότε και είναι πιο ανάλαφρο, άρα διαρκεί λιγότερες ώρες.

Τα tips για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το άρωμά σου

#1 Δώσε έμφαση στα σημεία σφυγμών

Τα σημεία του σφυγμού είναι τα θερμότερα μέρη του σώματος και έχουν την ικανότητα να συγκρατούν το άρωμα και να το αναδύουν. Ψεκάσου, λοιπόν, στους καρπούς, πίσω από τα αυτιά, πίσω από τα γόνατα και εσωτερικά των αγκώνων.

#2 Μην τρίβεις τα σημεία που ψέκασες

Είναι λάθος, δηλαδή, να τρίβεις μεταξύ τους τους αγκώνες.

#3 Ψέκασε ανάλογα με το άρωμα που έχεις

Αν έχεις eau de parfum, λίγοι ψεκασμοί αρκούν, γιατί είναι πιο έντονο. Αν έχεις, όμως, eau de toilette, ψέκασε περισσότερο.

#4 Ενυδάτωσε το δέρμα σου πριν ψεκάσεις

Άπλωσε ενυδατική κρέμα σώματος, άσε τη να στεγνώσει και έπειτα βάλε άρωμα.

#5 Βάλε στα σημεία που ψεκάζεις βαζελίνη

Έτσι, το άρωμά σου θα έχει μεγάλη διάρκεια.


Πηγή