Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Essence VS Toner: Ποια η διαφορά τους και πώς να τα χρησιμοποιείς

Τις λέξεις essence και toner δεν τις ακούς για πρώτη φορά. Το toner σίγουρα το χρησιμοποιείς στη ρουτίνα ομορφιάς σου, ενώ για το essence ίσως να μη γνωρίζεις πολλά πράγματα.

Μήπως πιστεύεις ότι toner και essence είναι ένα και το αυτό; Κι, όμως, δεν είναι! Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Παρακάτω, σου εξηγώ τι ακριβώς κάνει το κάθε προϊόν αναλυτικά και… ώρα για beauty μάθημα!

4 λόγοι που πρέπει να χρησιμοποιείς toner στην περιποίηση του προσώπου

Τι είναι το essence

Το essence προήλθε από την Κορέα και είναι προϊόν πιο πλούσιο από ένα toner και πιο λεπτόρρευστο από ένα serum. Η υφή του μοιάζει με νερό, χωρίς όμως να είναι ουσιαστικά νερό.

Ένα essence προσώπου είναι πιο ενυδατικό από μία τονωτική λοσιόν (aka toner) και περιέχει ενεργά συστατικά που εισχωρούν βαθιά στην επιδερμίδα, προετοιμάζοντάς τη για το επόμενο βήμα της ρουτίνας ομορφιάς, δηλαδή τον ορό.

via GIPHY

Το essence δεν φράσσει τους πόρους, δεν αφήνει καμία αίσθηση λιπαρότητας και χρησιμοποιείται μετά το toner και πριν το serum. Όπως καταλαβαίνεις, χρησιμοποιώντας ένα essence δεν αντικαθιστάς κάποιο βήμα στη ρουτίνα ομορφιάς σου απλώς προσθέτεις ένα ακόμη.

Ποιος είναι, εν τέλει, ο στόχος του essence; Το essence βοηθά στην εξισορρόπηση του pH της επιδερμίδας, «κλειδώνει» την υγρασία και διευκολύνει τα skincare συστατικά που θα ακολουθήσουν να απορροφηθούν ακόμα και από τις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας σου.

Χρησιμοποίησέ το ρίχνοντας μερικές σταγόνες στα δάχτυλά σου ή στην παλάμη σου και… κάνε tap tap στο πρόσωπο. Δηλαδή, ακούμπησε το essence πάνω στο δέρμα σου με ταμποναριστές κινήσεις.

Τι είναι το toner

Το toner ή λοσιόν ή τονωτική λοσιόν, όπως λέγεται, είναι το δεύτερο βήμα στη ρουτίνα ομορφιάς της κάθε γυναίκας. Αφού, δηλαδή, πλύνεις με καθαριστικό το πρόσωπό σου, μετά εμποτίζεις ένα cotton pad με toner, και με ταμποναριστές κινήσεις το απλώνεις στην επιδερμίδα. Ελπίζω να μην ξεχνάς και την περιοχή του ντεκολτέ!

Το toner, λοιπόν, είναι αυτό που απομακρύνει τα υπολείμματα μακιγιάζ που δεν έφυγαν όταν καθάρισες το πρόσωπό σου. Διώχνει ρύπους, σμήγμα, νεκρά κύτταρα δίνοντας τη δυνατότητα έτσι στην επιδερμίδα σου να απορροφήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τα συστατικά και προϊόντα που θα ακολουθήσουν.

Επ, μη φεύγεις! Στην gallery έχω συγκεντρώσει 5 toners και 5 essence για να πας προετοιμασμένη και ενημερωμένη για… beauty shopping!

Cover photo: freepik.com


Πηγή