Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Έτσι θα προλάβετε την ψαλίδα στα μαλλιά

Έτσι θα προλάβετε την ψαλίδα στα μαλλιά

Πολλές φορές η άκρη των τριχών στα μακριά μαλλιά χωρίζεται σε δύο μέρη, κάτι σαν “παρακλάδι” στην τρίχα. Αυτό είναι ευρύτερα γνωστό ως “ψαλίδα”.

Όλοι όσοι έχουν μακριά μαλλιά γνωρίζουν πόσο ενοχλητικό μπορεί κάτι τέτοιο στην εμφάνιση των μαλλιών τους. Η τρίχα δημιουργεί “ψαλίδα” κυρίως επειδή δεν είναι καλά ενυδατωμένη σε όλο το μήκος της.

Η πιο άμεση λύση είναι το κόψιμο της τρίχας τουλάχιστον μέχρι το σημείο που έχει ξεκινήσει η “ψαλίδα”. Για τους περισσότερους άνδρες και γυναίκες με μακριά μαλλιά, όμως, αυτό δεν είναι επιθυμητός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος.

Υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να μην φτάσετε στο σημείο να πρέπει να κόψετε τα μακριά σας μαλλιά επειδή έχουν ψαλίδα.

Συχνότητα λουσίματος και χρήση conditioner: Αν λούζεστε πολύ συχνά (πάνω από 3-4 φορές την εβδομάδα) είναι πολύ πιθανό να αφυδατώσετε τα μαλλιά σας. Τα φυσικά έλαια που διατηρούν ενυδατώνουν την τρίχα απομακρύνονται με ρυθμό μεγαλύτερο από ότι πρέπει, με αποτέλεσμα η τρίχα να μην είναι ποτέ επαρκώς ενυδατωμένη και να “σπάει”. Επίσης, αν έχετε μακριά μαλλιά, πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα κάποιο προϊόν conditioner. Θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό στρώμα στην επιφάνεια της τρίχας (ειδικά προς την άκρη της που είναι και πιο ευάλωτη) και θα την ενυδατώσει ακόμα περισσότερο.

Στέγνωμα με πιστολάκι: Το λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι ότι βιάζονται να στεγνώσουν τα μαλλιά τους και ως εκ τούτου επιλέγουν την ρύθμιση για πολύ καυτό αέρα και μέγιστη δύναμη στο πιστολάκι. Οι υψηλές θερμοκρασίες ξηραίνουν την τρίχα με “βίαιο” τρόπο και ευνοούν την ανάπτυξη “ψαλίδας”.

Μασάζ με ελαιόλαδο: Δεν χρειάζεται να το κάνετε πολύ συχνά, αλλά η χρήση λίγου ελαιολάδου στα μαλλιά σας, μπορεί να αποδειχτεί ευεργετική αν το κάνετε 2-3 φορές τον μήνα. Το ελαιόλαδο κάνει καλό τόσο στο τριχωτό της κεφαλής όσο και στην ίδια την τρίχα.

Χημικές ουσίες: Αν κάνετε συχνά “περμανάντ”, “ισιωτική” ή βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά σας, ειδικά αν χρησιμοποιείτε “σκληρές” βαφές, τότε ταλαιπωρείτε την τρίχα σε μεγάλο βαθμό. Η δομή της αλλάζει δραματικά και μετά από λίγο καιρό γίνεται αδύναμη και “σπάει”. Αν πρέπει να εφαρμόσετε τέτοιου είδους χημικά στα μαλλιά σας, είναι καλό να έχετε χρησιμοποιήσει αρκετό conditioner τις προηγούμενες ημέρες, για να τους δώσετε μια έξτρα δύναμη να αντέξουν τη νέα δοκιμασία.

Πηγή: onmed.gr