Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Eurovision Fever! Ο Σταύρος Λιάρος μας μίλησε αποκλειστικά για το hairlook της Έλενας Τσαγκρινού

Η Έλενα Τσαγκρινού έβαλε κυριολεκτικά φωτιά στη σκηνή του Ahoy Arena στο Ρότερνταμ τραγουδώντας το «El Diablo» και κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η εμφάνισή της δια χειρός Σίλιας Κριθαριώτη ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή και το beauty look της πραγματικά μας ξετρέλανε. Σπεύσαμε λοιπόν να επικοινωνήσουμε με τον Σταύρο Λιάρο, τον hairstylist που επιμελήθηκε το χτένισμά της για να μάθουμε τις λεπτομέρειες πίσω από το look αλλά και για τον ίδιο. Πρόκειται άλλωστε για ένα όνομα που ακούγαμε πολύ θα ακούμε ακόμα περισσότερο στο μέλλον καθώς ο Σταύρος είναι ένα μοναδικό ταλέντο και υπέροχα ευγενικό παιδί. Ώρα να τον γνωρίσουμε λοιπόν και να μάθουμε τα πάντα για το πραγματικά καυτό hairstyle της Έλενας!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Liaros Stavros (@liaros_s)

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με το hairstyling;
Αποφάσισα να ασχοληθώ με την κομμωτική και το hairstyling πριν από περίπου 16 χρόνια. Ήμουν ανάμεσα στη μαγειρική και την κομμωτική και τελικά με κέρδισε το δεύτερο. Γενικά, είχα μία κλίση προς στα δημιουργικά επαγγέλματα και νομίζω ότι πήρα τη σωστή απόφαση, ο καιρός θεωρώ το αποδεικνύει.

Τι είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο στην τέχνη σου;
Αυτό που αγαπώ περισσότερο είναι ότι χαρίζει χαμόγελα, ότι βγάζει την καλύτερη εκδοχή όποιου κάθεται στην καρέκλα μας –celebrity, καλλιτέχνη, μοντέλο- ανάλογα με το concept που έχουμε να διαχειριστούμε. Κάνει χαρούμενο τον κόσμο. Είναι επίσης ένα  επάγγελμα όπου βλέπεις το αποτέλεσμα εκείνη τη στιγμή, βλέπεις την ευχαρίστηση και αυτό μας γεμίζει χαρά και θετική ενέργεια ενώ παράλληλα σε ωθεί να εξελιχθείς και να γίνεις ακόμα καλύτερος στο επάγγελμά σου.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by E L E N A T S A G R I N O U (@elenatsagkrinou_official)

Έχεις ξανασυνεργαστεί με την Έλενα;
Και βέβαια έχουμε ξανασυνεργαστεί! Η πρώτη μας συνάντηση ήταν το 2018 στο video clip «Ο Παράδεισος» και λίγο αργότερα, την ίδια χρονιά, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε μαζί, να συνεργαστούμε μόνιμα. Είναι μία συνεργασία που με κάνει περήφανο και χαρούμενο λόγω της ιδιαιτερότητας του χαρακτήρα της Έλενας, της τόλμης που έχει στο στιλ αλλά και της άποψής της για τη μόδα.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο σε εκείνη;
Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι η Έλενα είναι ένα χαρούμενο κορίτσι, γεμάτο θετική ενέργεια και δεν φοβάται να τολμήσει νέα πράγματα. Έχουμε τολμήσει μαζί πολλές αλλαγές και αυτό μας έχει κάνει να προκαλούμε ένας τον άλλο κάθε φορά, ώστε να πετύχουμε τόσο ένα διαφορετικό look όσο και μία διαφορετική εκδοχή της Έλενας. Τα πηγαίνουμε πολύ καλά και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο και τα τελευταία χρόνια που είμαστε μαζί, έχουμε περάσει άπειρες στιγμές γεμάτες γέλιο και όμορφες αναμνήσεις.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Liaros Stavros (@liaros_s)

Ποια ήταν η έμπνευση πίσω από το look που θα δούμε στην σκηνή;
Για να καταλήξουμε στο look της Έλενας για τη Eurovision λάβαμε υπόψη μας το φόρεμα (έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο το ρούχο και η κυρία Κριθαριώτη) και φυσικά τη γνώμη του σκηνοθέτη, ο οποίος είναι υπεύθυνος εικόνας για όλο το concept. Καθίσαμε όλοι μαζί και αποφασίσαμε ένα look που θα μπορεί να αναδεικνύει τα όμορφα χαρακτηριστικά της Έλενας. Επιλέξαμε μία ξανθιά απόχρωση που ξέραμε ότι της ταιριάζει πολύ με την τέλεια επιδερμίδα που έχει. Επίσης, μας βοηθά πολύ το πρόσωπό της, με τα ωραία ζυγωματικά και τις γωνίες, έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε ένα καρέ φρέσκο και μοδάτο. Η έμπνευση θα μπορούσαμε να πούμε ότι έρχεται από τη δεκαετία του 40 και την Grace Kelly, αν έπρεπε να το κατατάξουμε κάπου, αλλά σε μία εκδοχή του σήμερα που δείχνει fresh και stylish αναδεικνύοντας την ομορφιά της Έλενας.

Μπορείς να μας πεις ποια προϊόντα χρησιμοποίησες;
Όσο απλό φαίνεται ένα look μερικές φορές, τόσο πολύπλοκο είναι! Όταν θέλουμε μία φυσικότητα, όπως στο μακιγιάζ έτσι και στα μαλλιά, υπάρχει μία συγκεκριμένη πρακτική και βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να έχουμε την επιθυμητή υφή, κίνηση και λάμψη. Τα προϊόντα που χρησιμοποίησα είναι τα εξής: Ξεκινώντας με νωπά, ταμποναρισμένα μαλλιά, ψέκασα ένα leave in conditioner, το Leave in Conditioner της εταιρίας Milkshake, έτσι ώστε να κρατήσει η τρίχα ένα level ενυδάτωσης για το styling που θα ακολουθήσει. Έπειτα, χρησιμοποίησα μία κρέμα διαμόρφωσης για σγουρά μαλλιά, το Curl Shaper της εταιρίας Milkshake, η οποία με βοήθησε τόσο στη διαμόρφωση της κίνησης όσο και στη δημιουργία ελαφριών κυματισμών. Στόχος ήταν να δημιουργήσω ένα ελαφρύ σπάσιμο χωρίς να μπουκλάρουν τα μαλλιά. Στην περιοχή της φράντζας, χρησιμοποίησα ένα προϊόν που δίνει κράτημα και όγκο και λέγεται Volume Solution της εταιρίας Milkshake. Με αυτό το προϊόν, στεγνώνοντας τα μαλλιά, η φράντζα διατηρεί την ωραία κίνηση στο πλάι έτσι ώστε να παραμένει σταθερή καθώς η Έλενα κινείται στην σκηνή. Τέλος, μετά το styling, ψέκασα ένα ελαφρύ έλαιο, συγκεκριμένα το Lifestyling Let It Shine της εταιρίας Milkshake, από απόσταση για λάμψη.

Υπάρχουν tips που μπορείς να μας δώσεις για να αντιγράψουμε το look;
Ναι, το μυστικό είναι να προμηθευτείς μία κρέμα διαμόρφωσης  για μπούκλες και να την βάλεις σε ταμποναρισμένα, νωπά μαλλιά. Έπειτα, πρέπει να στεγνώσεις με τη φυσούνα ξεκινώντας από την κορυφή του κεφαλιού αλλά χωρίς να ακουμπά η φυσούνα το δέρμα ώστε να μην δημιουργηθεί υπερβολικός όγκος. Έπειτα, στα μήκη μπορείς να βάλεις και πάλι τη φυσούνα σε υψηλή θερμοκρασία αλλά χαμηλή ένταση για να αποφύγεις το φριζάρισμα και να δημιουργήσεις κύματα. 

Το κοντό καρέ τελικά ταιριάζει σε όλες;
Τα μαλλιά είναι και αυτά ένα αξεσουάρ που πλαισιώνει το πρόσωπό μας. Η άποψή μου γενικά για τη μόδα, το ντύσιμο, το styling και μοιραία τα μαλλιά, είναι ότι όλα ταιριάζουν σε όλους αρκεί να νιώθουν όμορφα με αυτό που επέλεξαν και να μπορούν να το υποστηρίξουν. Η μόδα είναι κάτι πολύ διαφορετικό και κάτι υποκειμενικό για τον κάθε ένα μας. Αν νιώθουμε καλά αυτό βγαίνει προς τα έξω. Η μόδα σε κάθε επίπεδο (styling & hairstyling) δεν έχει όρια, δεν έχει περιορισμούς σε κάποιους μπορεί να ταιριάζει περισσότερο ή λιγότερο αλλά η μοναδικότητα του κάθε ενός είναι αυτή που θα αναδείξει το τελικό look.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Finch by Stavros Liaros (@finch_stavrosliaros)

Ποια είναι τα προϊόντα που δεν λείπουν από το kit σου σε events με απαιτήσει όπως η Eurovision; Τι χρησιμοποιείς για να σιγουρευτείς ότι τα μαλλιά θα παραμείνουν αναλλοίωτα με τόσο χορό;
Τα προϊόντα που δεν λείπουν ποτέ από το kit μου σε event είναι αφενός ένα προϊόν που δημιουργεί σώμα και μου επιτρέπει να διαχειριστώ τα μαλλιά και να τους δώσω τη μορφή που θέλω με διάρκεια. Σίγουρα ένα γυαλιστικό σπρέι που δεν βαραίνει τα μαλλιά και κάποια ενυδατική κρέμα για τελείωμα, leave in, ή για προετοιμασία. Δεν ακολουθώ κάποιον κανόνα για τα προϊόντα σε σχέση με τη διάρκεια και τον χορό. Εξαρτάται από το χτένισμα, από την κίνηση που θέλουμε να δώσουμε αλλά γενικά, είμαι άνθρωπος που προσπαθεί να σεβαστεί τη φυσική κίνηση των μαλλιών έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε φυσικότητα στο stage. Δεν χρησιμοποιώ πολλή λακ -σχεδόν καθόλου- και διατηρώ τα μαλλιά σε τέτοια μορφή ώστε να μπορούν να επανέλθουν στη φυσική τους κατάσταση και με συγκεκριμένα προϊόντα που μου επιτρέπουν να το κάνω αυτό.

Ποια είναι τα all time αγαπημένα σου προϊόντα, αυτά που δεν λείπουν ποτέ από το kit ή το μπάνιο σου;
Τα αγαπημένα μου προϊόντα, που δεν λείπουν από το μπάνιο μου, είναι το Volumizer της εταιρίας Depot που δίνει όγκο και σώμα και με βοηθά να διατηρώ το styling όμορφα. Επίσης δεν αποχωρίζομαι το σαμπουάν μου, τώρα που είμαι ξανθός, είναι το Silver της εταιρίας Milkshake, που απομακρύνει τους κίτρινους τόνους αν και μου αρέσουν οι πιο θερμές ξανθές αποχρώσεις και όχι οι τελείως γκρι.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Liaros Stavros (@liaros_s)

Ποια θα έλεγες ότι είναι τα πιο σημαντικά σημεία της καριέρας σου;
Είναι πολλές οι σημαντικές στιγμές που με κάνουν να νιώθω περήφανος όπως το τα MAD VMA, το Madwalk και πολλά άλλα concept, πασαρέλες και συνεργασίες υπέροχες. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάτι σίγουρα θα επέλεγα τη φετινή Eurovision που είναι μία διοργάνωση η οποία σε γεμίζει εμπειρία και ανοίγει το μυαλό σου. Επίσης, πολύ σημαντικό για εμένα ήταν το ότι με επέλεξε η εταιρία Z.one Concept που έχει σαν βάση  το Μιλάνο. Με προσέγγισαν για να δημιουργήσω τα image και τα looks για την παγκόσμια κολεξιόν τους για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 21’/22’. Δημιούργησα εικόνες που μοιράστηκαν σε όλο τον κόσμο και κατάφερα κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ: Να δημιουργήσω τάσεις!

Υπάρχει κάποιο λάθος που παρατηρείς ότι κάνουν οι γυναίκες στα μαλλιά τους συχνά;
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που πιστεύω ότι κάνουν οι γυναίκες είναι ότι χρησιμοποιούν προϊόντα, τόσο περιποίησης όσο και styling, τα οποία δεν ταιριάζουν στον τύπο των μαλλιών τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι παίρνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που περιμένουν και έχουν ανάγκη. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να συμβουλευτούν τους κομμωτές τους για να διαλέξουν προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο των μαλλιών τους αλλά και στις ανάγκες τους.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Liaros Stavros (@liaros_s)

Μπορείς να μοιραστείς μαζί λίγη «σοφία για τα μαλλιά»; 3 tips που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει και να ακολουθεί;
#1
Η πρώτη είναι ένας μύθος που πρέπει να καταρριφθεί: Ότι αφήνοντας τα μαλλιά βρεγμένα και αποφεύγοντας τη θερμότητα τους κάνουμε καλό. Είναι μύθος και δεν ισχύει. Η υγρασία ανοίγει τα λέπια της τρίχας και έτσι χάνει θρεπτικά συστατικά αλλά και χρώμα. Καλύτερα να χρησιμοποιούν οι γυναίκες ένα θερμοπροστατευτικό και να στεγνώνουν τα μαλλιά τους, έστω ελαφρά.

#2 Ένα τέλειο tip είναι η μάσκα πριν από την άσκηση. Αν πας γυμναστήριο ή κάνεις κάποιο άθλημα, βάλε μάσκα στα μαλλιά σου πριν την προπόνηση. Η θερμοκρασία βοηθά τα συστατικά να απορροφηθούν και έτσι, γυρνώντας σπίτι, θα έχεις κάνει ό, τι καλύτερο για τα μαλλιά σου και θα τα έχεις προστατέψει από τον ιδρώτα που περιέχει άλατα.

#3 Τέλος, πρέπει να κουρεύεστε. Μόνο έτσι θα μακρύνουν τα μαλλιά πραγματικά και θα αποφύγεις την απώλεια μήκους –παράδοξο- από τις φθαρμένες και ταλαιπωρημένες άκρες.

Τι διαβάζεις αυτό τον καιρό και τι ακούς;
Ακούω προφανώς στο repeat το El Diablo και διαβάζω το Unf*ck yourself του Gary Bishop είναι ένα βιβλίο αστικής φιλοσοφίας και προσωπικής ανάπτυξης.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Έλενα στον δεύτερο ημιτελικό και να ευχαριστήσουμε για ακόμα μία φορά τον Σταύρο! You rock!

Διάβασε ακόμα: Eurovision fever! O Paul Benjamin μας μίλησε αποκλειστικά για το look της Στεφανίας στον διαγωνισμό




Πηγή