Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Έξι λάθη που σίγουρα κάνετε και καταστρέφουν την επιδερμίδα σας

Έξι λάθη που σίγουρα κάνετε και καταστρέφουν την επιδερμίδα σας

Γνωρίζετε ότι μερικά από τα πιο “απλά” και “συνήθη” πράγματα που κάνετε καθημερινά επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την εμφάνισή σας και ειδικά την υγεία του δέρματός σας;

Πολλοί άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν και πιστεύουν ότι για όλα ευθύνεται το πέρασμα του χρόνου ή ότι έχουν απλά “μια κακή μέρα”. Αλλά τις περισσότερες φορές η αλήθεια κρύβεται σε απλές συνήθειες που κάνουν κακό στην επιδερμίδα τους.

Δείτε 6 λάθη που ίσως κάνετε και εσείς και καταστρέφουν το δέρμα σας:

Δεν χρησιμοποιείτε αντηλιακό

Η χρήση του πρέπει να σας γίνει συνήθεια χειμώνα-καλοκαίρι καθώς είναι από τις βασικές προνοητικές μεθόδους για την μείωση ή την καθυστέρηση εμφάνισης των ρυτίδων. Ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος που έχετε οι ακτίνες του ήλιου προκαλούν μεγάλη φθορά στην επιδερμίδα.

Δεν αφαιρείτε το μέικ-απ

Πολλές φορές, λόγω κούρασης από ένα μακρύ ξενύχτι, οι γυναίκες δεν βγάζουν το μέικ-απ από το πρόσωπό τους πριν πέσουν για ύπνο. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Η συσσώρευση ξένου υλικού για τόσες ώρες στην επιδερμίδα, κλείνει του πόρους και προκαλεί ακμή. Ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες, οπότε και ο οργανισμός ανανεώνεται σε όλα τα επίπεδα, είναι σημαντικό το δέρμα σας να αναπνέει καλά.

Καταναλώνετε πολύ αλκοόλ

η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό και μοιραία κάνει το ίδιο και στην επιδερμίδα. Επίσης προκαλεί μεγέθυνση των αιμοφόρων αγγείων ακριβώς κάτω από αυτή με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αραχνοειδείς φλέβες στα μάγουλα και την μύτη σας.

Χρησιμοποιείτε ακάθαρτα προϊόντα επάλειψης/εφαρμογής του μέικ-απ

Πρέπει πάντα να σιγουρεύεστε ότι τα αξεσουάρ για μέικ-απ σας, όπως βουρτσάκια και σφουγγαράκια, καθαρίζονται και πλένονται τακτικά. Η σκόνη και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που συσσωρεύονται σε αυτά τα εξαρτήματα, μπορεί να γίνουν αιτία μόλυνσης του δέρματος, εξανθημάτων και αλλεργιών.

Σπάτε τα σπυράκια της ακμής

Κάθε φορά που το κάνετε δημιουργείτε περισσότερα προβλήματα από το ένα και μοναδικό που νομίζετε ότι λύνετε. Τα βακτήρια που έχουν συσσωρευτεί μέσα σε ένα σπυράκι δεν εξάγονται ολοκληρωτικά όταν το σπάτε. Μερικά από αυτά εισέρχονται βαθύτερα στην επιδερμίδα σας και δημιουργούν εκ νέου πρόβλημα λίγε μέρες αργότερα.

Δεν κοιμάστε αρκετά και καλά

Ο επαρκής όχι μόνο σε διάρκεια αλλά και σε ποιότητα ύπνος είναι ακρογωνιαίος λίθος της γενικότερης υγείας του οργανισμού. Το ίδιο ισχύει και για την επιδερμίδα σας. Όταν δεν κοιμάστε αρκετά, ο οργανισμός παράγει περισσότερη κορτιζόλη -η “ορμόνης του στρες”- η οποία μειώνει την ποσότητα κολλαγόνου που φτάνει στο δέρμα σας.

 

Πηγή: onmed.gr