Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Extensions στα μαλλιά: Τα προβλήματα και πώς τα φροντίζουμε

Extensions στα μαλλιά: Τα προβλήματα και πώς τα φροντίζουμε

Αν αγαπάτε τα μακριά, πλούσια μαλλιά, αλλά δυστυχώς τα δικά σας είναι λεπτά και χωρίς όγκο και δεν μακραίνουν γρήγορα, υπάρχουν λύσεις για αυτό, όπως είναι τα εξτένσιονς, μαλλιά που μπορείτε να προσθέσετε στα δικά σας για κάποιο χρονικό διάστημα. Ας δούμε λοιπόν τι θα πρέπει να γνωρίζετε πριν καταφύγετε στη συγκεκριμένη λύση.

Για να προσθέσετε μαλλιά στα δικά σας με τεχνητό τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο με τις τρέσες, για όγκο και διαφορετικό στυλ. Οι τρέσες υπάρχουν σε φυσική τρίχα, αλλά και σε συνθετική και σε διάφορες τιμές και τοποθετούνται συνήθως από εξειδικευμένα άτομα σε κομμωτήρια, ενώ η διαδικασία κρατά περίπου δύο με τρεις ώρες.

Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και τρέσες με κλιπς, τις οποίες θα τοποθετήσετε μόνη σας στα μαλλιά σας και διαλέγοντας εσείς το στυλ που θέλετε να τους δώσετε. ´Ολα τα παραπάνω ισχύουν για τα ίσια και τα σγουρά μαλλιά.

Επίσης μπορείτε να επιλέξετε τις τρέσες που θα ραφούν πάνω στις δικές σας τούφες μαλλιών. Η ποσότητα που θα επιλέξετε εξαρτάται από τον όγκο των δικών σας μαλλιών και πάλι από το στυλ που θέλετε να τους δώσετε.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε και καλύτερα να αποφύγετε, είναι τα εξτένσιονς που ενώνονται με τα φυσικά μαλλιά, επειδή τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις όπως π.χ. είναι η σιλικόνη για να ενώσουν τα φυσικά μαλλιά με τα πρόσθετα, θέλουν κάποια προσοχή.

Η φροντίδα τους:

  • Τα εξτένσιονς δεν πρέπει να παραμένουν στα μαλλιά σας πέραν των έξι μηνών.
  • Στο λούσιμο μπορεί να έχετε πρόβλημα, για αυτό καλύτερα να λούζετε τα μαλλιά σας όρθια, να τα χωρίζετε σε τμήματα και να μην τα ζορίζετε με δυνατό τρίψιμο.
  • Μην κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά όταν έχετε τοποθετημένα εξτένσιονς, γιατί θα μπλεχτούν πολύ και γενικά είναι προτιμότερο την ώρα του ύπνου να τα μαζεύετε ελαφρά.
  • Εάν έχετε επιλέξει τη φυσική ένωση, με κερατίνη ή σιλικόνη, δεν θα πρέπει να βάζετε κοντίσιονερ εκεί που ενώνονται.
  • Για να χτενιστείτε, επιλέξτε μια μεγάλη, πλατιά βούρτσα που ξεμπερδεύει τα μαλλιά, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω.
  • Το στέγνωμα των μαλλιών επιτρέπεται με τα εξτένσιονς, αρχίζοντας με φορά από πάνω προς τα κάτω, αποφεύγοντας να πλησιάζετε το πιστολάκι με ζεστό αέρα πολύ κοντά στα νέα σας μαλλιά.

Προβλήματα που μπορεί να έχετε:

  • Τα εξτένσιονς μπορούν να ταλαιπωρήσουν την επιδερμίδα σας, η οποία παρέχει άμυνα ενάντια σε φθορές.
  • Η κόλλα που τοποθετείται μπορεί να καταστρέψει τις άκρες των μαλλιών σας, καίγοντας και σπάζοντάς τες.
  • Μπορεί να αλλάξει κάπως το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας.Αν τα φυσικά σας μαλλιά είναι αδύναμα ή έχουν προβλήματα, συμβουλευτείτε πρώτα ένα δερματολόγο, πριν προχωρήσετε σε πρόσθετα μαλλιά, γιατί υπάρχει ενδεχόμενο η αδυναμία αυτή να οφείλεται σε κάποια πάθηση, όπως π.χ. αναιμία.
  • Αν έχετε αποφασίσει να προχωρήσετε οπωσδήποτε σε τοποθέτηση εξτένσιονς, σιγουρευτείτε ότι απευθύνεστε σε επαγγελματίες με εμπειρία, γιατί εκτός από τα παραπάνω, έχουν σημειωθεί περιστατικά αλλεργίας, κνησμού στο κεφάλι, εξανθημάτων κλπ. Αν παρατηρήσετε παρόμοια συμπτώματα, ρωτήστε τον γιατρό σας, εάν πρέπει να προχωρήσετε σε αφαίρεση των πρόσθετων μαλλιών σας άμεσα.

 

 

 

 

Πηγή: iatronet.gr