Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Face steaming: Τα πάντα για το βήμα που αξίζει να προσθέσεις στην skincare ρουτίνα σου το 2022

Κάθε που αλλάζει η χρονιά μιλάμε για resolutions, στόχους και όνειρα για τη νέα χρονιά. Υποσχόμαστε στους εαυτούς μας ότι θα απαλλαγούμε από τις κακές συνήθειες, ότι θα αποκτήσουμε νέες, καλύτερες και ότι θα είμαστε, για τις επόμενες 365 ημέρες, η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Σε αυτό το σημείο, θα έπρεπε κανονικά να αρχίσω να αστειεύομαι (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) για τα resolutions που ποτέ δεν πραγματοποιώ και για το γεγονός ότι -πλέον- απλά αλλάζω τη χρονιά στην λίστα μου… Δεν θα το κάνω όμως! Έχω πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα να σου πω, πράγματα που αξίζει πραγματικά να βάλεις στη λίστα των beauty resolutions που έχεις κάνει ή θα κάνεις. Κωδικός face steaming…

DIY Time! Face scrub με βρώμη για να καταπραΰνεις την ευαίσθητη επιδερμίδα σου

Τι είναι το face steaming;

Το face steaming είναι το άτμισμα του προσώπου. Αν έχεις πάει ποτέ για καθαρισμό στην αισθητικό σου ή σε κάποιο ινστιτούτο, θα θυμάσαι σίγουρα τον ατμό που προηγείται του καθαρισμού. Ξέχνα τώρα όλα τα άλλα βήματα του καθαρισμού και κράτα μόνο τον ατμό, αυτό ακριβώς -και τίποτα παραπάνω- είναι το face steaming.

Είναι μία κίνηση πάρα πολύ απλή με δεκάδες οφέλη για την επιδερμίδα σου, όποιος και αν είναι ο τύπος ή οι ανάγκες της. Υπάρχουν βέβαια πράγματα τα οποία πρέπει να προσέχεις αλλά θα φτάσουμε και εκεί. Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Bare North (@barenorthlondon)

Τι σου προσφέρει;

Ενυδάτωση. Το face steaming, αν γίνει σωστά, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της υγρασίας στην επιδερμίδα σου κατακόρυφα, κυρίως αν είναι αφυδατωμένη.

Καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων. Είναι σαν μία προετοιμασία της επιδερμίδας για την skincare routine σου. Ενεργά συστατικά όπως η ρετινόλη και η βιταμίνη C απορροφούνται καλύτερα, φτάνουν πιο βαθιά και λειτουργούν πολύ πιο αποτελεσματικά.

Χαλαρώνει το παγιδευμένο σμήγμα. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα ή επιδερμίδα με τάση για ακμή (και πολλά μαυράκια), ο ατμός βοηθά στην απόφραξη των πόρων, χαλαρώνοντας τα βακτήρια, τους ρύπους και το σμήγμα που έχει παγιδευτεί μέσα τους και μπορεί να προκαλέσει ακμή. Μάλιστα, το ιδανικό είναι να κάνεις face steaming αφού καθαρίσεις το πρόσωπό σου με σαπούνι, και αμέσως μετά να βάλεις προϊόντα για τα σπυράκια σου.

Βελτιώνει την μικροκυκλοφορία του αίματος.  Η θερμότητα, βοηθά το αίμα στα αγγεία του προσώπου σου να κυκλοφορεί καλύτερα, μεταφέροντας θρεπτικά συστατικά στην επιφάνεια και ενισχύοντας την παραγωγή της ελαστίνης και του κολλαγόνου.

Είναι χαλαρωτικό. Αυτά τα λίγα λεπτά που θα αφιερώσεις στον ατμό και την επιδερμίδα στο, θα σε χαλαρώσουν και θα σε βοηθήσουν να αγαπήσεις τον εαυτό σου λίγο περισσότερο.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Beurer South Africa (@beurersouthafrica)

Κουρκουμάς: Το μπαχαρικό που θα χαρίσει λάμψη στην επιδερμίδα σου (+πώς θα το χρησιμοποιείς)

Πώς το κάνεις;

Υπάρχουν ειδικές συσκευές ατμίσματος προσώπου που μπορείς να προμηθευτείς πανεύκολα (σου έχω προτάσεις παρακάτω) για μία deluxe περιποίηση. Υπάρχουν όμως και κατσαρόλες στο σπίτι σου, οι οποίες κάνουν την ίδια δουλειά.

Το face steaming χρειάζεται απλά νερό που θα ζεσταθεί τόσο ώστε να αρχίσει να γίνεται ατμός, συνεπώς μπορείς να βάλεις μία κατσαρόλα στη φωτιά και να περιμένεις να αρχίσει να βράζει. Έπειτα, θα σταθείς έτσι ώστε ο ατμός να φτάνει στο πρόσωπό σου και θα χαλαρώσεις για 5 λεπτά. Μάλιστα, μπορείς να προσθέσεις στο νερό αιθέρια έλαια ή βότανα για επιπλέον περιποίηση και χαλάρωση.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Young Living Brand Partner (@oiltherapy)

Προσωπικά, αγαπώ το tea tree, ιδιαίτερα τώρα που φοράμε συνεχώς μάσκα. Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και βοηθά πολύ στην καταπολέμηση των βακτηρίων της ακμής. Αγαπώ όμως και τη χαλαρωτική λεβάντα, το καταπραϋντικό χαμομήλι και το αναζωογονητικό πράσινο τσάι.

Σε τι πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ!

Ο ατμός μπορεί να σου προκαλέσει εγκαύματα και είναι πολύ επικίνδυνος όταν χρησιμοποιείς μία κατσαρόλα με νερό. Μην βάλεις ποτέ το πρόσωπό σου πολύ κοντά στην κατσαρόλα αλλά προτίμησε να παραμείνεις περίπου 40 εκατοστά μακριά. Αν νιώθεις ότι ο ατμός εξαφανίζεται και δεν φτάνει στο δέρμα σου, βάλε μία πετσέτα πάνω από το κεφάλι σου ώστε να τον παγιδεύεις.

Ακόμα, το face steaming δεν είναι για… «χόρταση». Αν το παρακάνεις μπορεί να έχεις αντίθετα αποτελέσματα και αυτό δεν το θέλουμε. Βάλτο στη ρουτίνα σου τα Σάββατα ή τις Κυριακές που κάνεις πιο εκτεταμένο skincare routine. Μπορείς να το κάνεις και μέσα στην εβδομάδα μία φορά, αν χρειάζεσαι λίγη αγάπη, αλλά όχι παραπάνω.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by little lune apothecary (@littleluneapothecary)

Τέλος, ξέρω ότι είναι τεράστιος πειρασμός το να πειράξεις τα σπυράκια σου αλλά θέλω να κρατηθείς, ιδιαίτερα αν έχεις ακμή ή ερεθισμένα σπυράκια. Αρκέσου στα μαυράκια της μύτης τα οποία θα φύγουν πανεύκολα αν τρίψεις πιέζοντας ελαφρά με μία χαρτοπετσέτα.

Το face steaming είναι απλό, είναι αποτελεσματικό και μοιάζει με μία μεγάλη, ζεστή αγκαλιά για την επιδερμίδα σου που είναι πάντα «διψασμένη» για αγάπη. Κάνε τώρα ένα scroll παρακάτω για να δεις μερικές συσκευές ατμίσματος, έλαια και άλλα χρήσιμα εργαλεία για αυτό το νέο βήμα που θα προσθέσεις στην skincare routine σου.

Cover photo: @acakeofsoap_ct




Πηγή