Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

#FightWithCare: Η σημασία της φροντίδας της επιδερμίδας για τους ασθενείς με καρκίνο

Το δέρμα, είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι αυτό που μας προστατεύει από το περιβάλλον και παράλληλα, εκείνο που μας φέρνει σε επαφή με αυτό. Μέσω της επιδερμίδας μας νιώθουμε το άγγιγμα, το χάδι, τη ζεστασιά του νερού και τη δροσιά του χειμερινού αέρα. Κάθε αλλαγή σε αυτό λοιπόν, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής και την ψυχολογία μας… Σκέψου πόσο μπορεί να επηρεάσει τη ζωή ενός ασθενούς με καρκίνο.

Η επικοινωνία με τον δερματολόγο

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ασθενών προτιμά να διακόψει τη θεραπεία που ακολουθεί, καθώς δεν μπορεί να ζει με τις ανεπιθύμητες ενέργειες που παρατηρεί στην επιδερμίδα. Αυτό έχει συχνά δυσάρεστα αποτελέσματα. Ένας ασθενής, λοιπόν, έχει ανάγκη να επικοινωνήσει με τον δερματολόγο του. Οι δικές του πολύτιμες συμβουλές και προτάσεις, θα τον βοηθήσουν πολεμήσει με περισσότερη δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Ο δερματολόγος είναι εκείνος που θα ενημερώσει τον ασθενή για τις παρενέργειες της θεραπείας που πρόκειται να ακολουθήσει. Ο δερματολόγος του είναι εκείνος που θα φροντίσει να του συστήσει ένα πλάνο δράσης για να απαλύνει τα συμπτώματα και να βελτιώσει την καθημερινότητά του. Ο δερματολόγος του και η La Roche-Posay.

image005

Η La RochePosay στο πλάι μας

Για τη La Roche-Posay, κανένας ασθενής δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος του στη μάχη με τον καρκίνο και η επιδερμίδα δεν πρέπει να στέκεται εμπόδιο στην θεραπεία του. Σε συνεργασία με τον όμιλο εθελοντών κατά του καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, και με τη βοήθεια του ηθοποιού Αντίνοου Αλμπανη, η La Roche-Posay θέλει να διαδώσει το μήνυμα ότι: Κανείς δεν είναι μόνος στη μάχη ενάντια στον καρκίνο.

Μέσα από ενημερωτικά σεμινάρια και δράσεις, η La Roche-Posay και ο όμιλος ΑγκαλιάΖΩ, στοχεύουν στην ενημέρωση των ασθενών και των φροντιστών τους σχετικά με τη σημασία της φροντίδας της επιδερμίδας και τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει ένας δερματολόγος, για την έκβαση της θεραπείας του καρκίνου.

image007

Η Ζωή Απάλλα, Αφροδισιολόγος – Δερματολόγος και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δερματολογίας στο ΑΠΘ τονίζει: «Οι ασθενείς βιώνουν πολύ αρνητικά τις τοξικότητες των θεραπειών στο δέρμα, σε σημείο να θέλουν να σταματήσουν την κύρια ογκολογική θεραπεία. Θέλουν και έχουν ανάγκη ένα δέρμα υγιές και μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Ο ρόλος του δερματολόγου είναι καθοριστικός από τη στιγμή της διάγνωσης του καρκίνου». Από την αρχή της θεραπείας μέχρι το τέλος της και για αρκετό χρονικό διάστημα μετά, κάθε ασθενής πρέπει να έχει βρίσκεται σε επικοινωνία με τον δερματολόγο του και ακολουθεί τις συμβουλές του για την σωστή φροντίδα της επιδερμίδας του.

Καλύτερη ποιότητα ζωής

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το 2019 έως σήμερα, διανεμήθηκαν σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία πάνω από 19.000 ειδικές συσκευασίες δερματολογικής φροντίδας La Roche-Posay σε ογκολογικούς ασθενείς. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί ένας πλήρης οδηγός, με συμβουλές και οδηγίες (για ασθενείς, φροντιστές και υγειονομικό προσωπικό) για τη φροντίδα της επιδερμίδας των ασθενών με καρκίνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους και μετά από αυτή.

image009

Η σημασία, λοιπόν, της φροντίδας της επιδερμίδας των ασθενών με καρκίνο είναι πολύ σημαντική. Μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά τους και την ποιότητα ζωής τους, μπορεί να τους γεμίσει δύναμη και κουράγιο, μπορεί να αλλάξει την έκβαση της θεραπείας τους. Για αυτό, η La Roche-Posay βρίσκεται εκεί σε κάθε βήμα, πλάι στους ασθενείς και τους οικείους τους για να δώσουν μία μάχη γεμάτη φροντίδα και να βγουν νικητές.


Πηγή