Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Φυσικά ενυδατικά που θα λατρέψει το δέρμα σας

Προστασία και ενυδάτωση με φυσικά προϊόντα

Τα οφέλη από τη χρήση φυσικών ελαίων σε σχέση με τις έτοιμες ενυδατικές κρέμες είναι πολλά.

Καταρχήν είναι πολύ πιο φτηνά, μυρίζουν πιο ευχάριστα και κυρίως είναι πιο αποτελεσματικά.

Δείτε παρακάτω μερικά φυσικά έλαια, που σύμφωνα με το Mother Nature Network μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι εσείς για ενυδάτωση, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας:

1. Shea butter

Είναι το έλαιο που προέρχεται από τον καρπό του αφρικανικού δέντρου shea tree. Είναι πάρα πολύ ενυδατικό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Σύμφωνα με τη δερματολόγο Jody Levine, μερικοί από τους ενυδατικούς παράγοντες που περιέχονται στο shea butter είναι οι ίδιοι με αυτούς που παράγουν οι σμηγματογόνοι αδένες.

2. Έλαιο καρύδας

Αναζητήστε λάδι καρύδας οργανικής καλλιέργειας και χρησιμοποιείστε το, τόσο για την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας, όσο και στα μαλλιά σας για να αντιμετωπίσετε το φριζάρισμα, χωρίς να «βαραίνουν» τα μαλλιά.

3. Έλαιο αβοκάντο



Το συγκεκριμένο έλαιο είναι ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες, καθώς απορροφάται πολύ γρήγορα. 

4. Βούτυρο από μάνγκο



Φτιάχνεται από τον πυρήνα του κουκουτσιού του μάνγκο και είναι εξαιρετικά μαλακτικό και ενυδατικό. Αναμίξτε το με λάδι καρύδας για να γίνει πιο μαλακό και απλώστε το στο δέρμα σας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, A, και Ε και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και για την ανακούφιση ηλιακών εγκαυμάτων.

5. Ελαιόλαδο

Οι γυναίκες της Μεσογείου το χρησιμοποιούν εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια ως καλλυντικό. Απορροφάται λίγο πιο αργά από το έλαιο καρύδας, όμως προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και προστασία.

6. Βούτυρο κακάο

Το χρησιμοποιούν πολύ οι έγκυες για να αποφεύγουν τις ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μυρίζει υπέροχα και περιέχει θρεπτικά και υγιή λιπαρά, που ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα.