Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Για χείλη… βελούδο και το φθινόπωρο

Για χείλη… βελούδο και το φθινόπωρο

Μικρά μυστικά για να αποφύγετε το «σκάσιμο»

Το κρύο αφυδατώνει την πολύ λεπτή επιδερμίδα τους, με αποτέλεσμα να «σκάνε», να ξεφλουδίζουν και συχνά ακόμα και να ματώνουν.

Διατροφή και ενυδάτωση
Η περιποίησή τους ξεκινά «εκ των έσω», με σωστή διατροφή, ενυδάτωση με άφθονο νερό και φρέσκους χυμούς φρούτων και λαχανικών και αν είναι απαραίτητο με συμπληρώματα διατροφής. Αλλά και ο ψυχολογικός παράγοντας έχει μεγάλη σημασία. Το άγχος, η κούραση, η έλλειψη ύπνου συχνά αποτυπώνονται στο πρόσωπό μας με την εμφάνιση επιχείλιου έρπητος. Ξεκούραση, λοιπόν, ηρεμία και γαλήνη, θα ωφελήσουν όχι μόνο τα χείλη αλλά και την υγεία σου.

Φροντίδα αστέρων

Αφού εξασφαλίσουμε τη σωστή «εκ των έσω» περιποίηση, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εξωτερική ή καλλυντική φροντίδα. Εξειδικευμένα scrub προϊόντα θα αφαιρέσουν προσεκτικά τα νεκρά κύτταρα, θα κάνουν λεία την επιφάνειά τους και… πανέτοιμα πια τα χείλη μας θα μπορέσουν να υποδεχθούν τα lip balm προϊόντα που θα «κλειδώσουν» την υγρασία στο εσωτερικό τους και θα τα προστατεύσουν από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες.

Τα lip balm θα πρέπει να εφαρμόζονται τακτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και το βράδυ πριν από τον ύπνο. Η νύχτα είναι η ιδανική ώρα ενυδάτωσης και επούλωσης του δέρματος και ιδίως των χειλιών μας, αφού χαλαρώνουμε και δεν τα κινούμε, δίνοντας την ευκαιρία στα lip balm και στις καλλυντικές κρέμες να δράσουν σε βάθος.

Mην ξεχνάς: Αυτό που εντείνει τον ερεθισμό και την ξηρότητα στα χείλη είναι το ίδιο το σάλιο μας. Γι’ αυτό όσο αφυδατωμένα και αν τα αισθάνεσαι απόφυγε να τα υγραίνεις με τη γλώσσα σου. Μπορεί προσωρινά να νιώθεις ανακούφιση, όμως χειροτερεύει την κατάστασή τους. Ακολούθησε τις συμβουλές μας και σύντομα θα αποκτήσεις χείλη για φίλημα.

Πηγή: Womenonly.gr