Παρασκευή , 29 Σεπτέμβριος 2023
Για νεανικό και λαμπερό πρόσωπο

Για νεανικό και λαμπερό πρόσωπο

Το «μαγικό» τελετουργικό που δεν πρέπει να αμελείτε

Αν θέλετε να έχετε ένα λαμπερό, φρέκο και ανανεωμένο πρόσωπο, κάθε βράδυ προτού πέσετε για ύπνο δεν πρέπει να αμελείτε ένα «μαγικό» τελετουργικό: ένα αντιγηραντικό μασάζ προσώπου, που μπορείτε να κάνετε μόνες σας στον εαυτό σας!

Στο μέτωπο και στους κροτάφους

Απλώστε λίγη ενυδατική κρέμα ή λάδι για μασάζ με τα δάχτυλα. Βάλτε τον παράμεσο και τον μέσο ανάμεσα στα φρύδια σας και με απαλές κινήσεις σπρώξτε προς τα πάνω και προς τα έξω, σαν να «στρώνετε» τις ρυτίδες και τις γραμμές. Ασκείστε ελαφρώς πίεση στους κροτάφους. Θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και θα διώξει όλη την ένταση, ακόμα και από τα μάτια.

Στα μάτια

Κάντε μαλακές κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλα, ξεκινώντας από το εσωτερικό μέρος των φρυδιών. Πιέστε λίγο στα σημεία κάτω από τις βλεφαρίδες και στην εξωτερική γωνία τους προχωρώντας προς το κέντρο. Έτσι, αυξάνεται η ροή του αίματος και ενισχύεται το λεμφικό σύστημα της περιοχής.

Στα μάγουλα

Κάντε μασάζ με τα δάχτυλα και με κυκλικές κινήσεις προς τα έξω ξεκινώντας από το σαγόνι και με κατεύθυνση προς το λοβό του αφτιού. Συνεχίστε από τις άκρες του στόματος προς τα αυτιά και μετά από κάθε ρουθούνι προς τα πάνω.

Στο στόμα

Ξεκινήστε από το κέντρο του σαγονιού, κάντε μασάζ γύρω από το στόμα δουλεύοντας κυρίως τις γραμμές έκφρασης και τις ρυτίδες.

Στο σαγόνι

Ξεκινήστε από τις άκρες του σαγονιού και χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και το δείκτη τσιμπήστε ελαφρώς το δέρμα. Προχωρήστε προς το κέντρο. Πιέστε με την παλάμη σας το σαγόνι, από αριστερά προς τα δεξιά, και με την άλλη παλάμη, από δεξιά προς τα αριστερά. Αυτό βοηθάει στην τόνωση και τη μείωση της χαλάρωση του σαγονιού.

Στο τέλος χτυπήστε ελαφρώς όλο το πρόσωπο με τις παλάμες σας για 30 δευτερόλεπτα.

Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό για να φύγει η κρέμα ή το λάδι και στη συνέχεια επαναλάβετε, αυτή τη φορά με κρύο νερό, ώστε να σφίξουν οι πόροι.

Το μυστικό

Να θυμάστε η επιδερμίδα του προσώπου είναι πιο ευαίσθητη από ό,τι εκείνη του υπόλοιπου σώματος, επομένως οι κινήσεις σας πρέπει να είναι πολύ απαλές.

Πηγή: omorfamystika.gr

Αφήστε μια απάντηση