Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Για βελούδινο άγγιγμα

Για βελούδινο άγγιγμα

Τρόποι για να πείτε «αντίο» στο άγριο και αφυδατωμένο δέρμα των χεριών

Τα όμορφα και περιποιημένα χέρια συμπληρώνουν τη θηλυκότητα της γυναίκας και προδιαθέτουν για την αίσθηση της καθαριότητας και της κομψότητας που τη διακρίνει. Πολλές φορές όμως ο ήλιος, οι αλλαγές στη θερμοκρασία και οι δουλειές του σπιτιού σκληραίνουν, αφυδατώνουν και αγριεύουν τα χέρια μας. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω μερικές απλές συμβουλές για να διατηρείτε τα χέρια σας πάντα όμορφα και απαλά.

– Καταρχάς θα πρέπει να συνηθίσετε να φοράτε πάντα λαστιχένια γάντια όταν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά, φυτοφάρμακα ή χημικά αλλά και όταν ασχολείστε με εργασίες που μπορεί να τραυματίσουν τα χέρια σας όπως η περιποίηση των φυτών ή το τρίψιμο των πιάτων.

– Το καλοκαίρι όταν είστε εκτεθειμένη στον ήλιο ή όταν οδηγείτε θα πρέπει να φοράτε ακόμα και στα χέρια αντηλιακό και αντίστοιχα τις κρύες ημέρες του χειμώνα να φοράτε μάλλινα γάντια για να τα προστατεύετε από το κρύο.

– Για να τονώσετε την κυκλοφορία κάντε απαλό μασάζ για μερικά λεπτά στο πίσω μέρος του χεριού σας με κινήσεις σα να πλένετε τα χέρια σας και στη συνέχεια επαναλάβετε το ίδιο και για το άλλο χέρι.

– Προσπαθήστε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να κάνετε πήλινγκ που βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το scrub του προσώπου ή του σώματος.

– Φτιάξτε μόνη σας με αγνά υλικά μια αυτοσχέδια ενυδατική κρέμα αναμειγνύοντας σε ένα μπολ αλεσμένα αμύγδαλα, λίγη κρέμα γάλακτος, μερικές σταγόνες γλυκερίνης και χυμό λεμονιού. Απλώστε τη στα χέρια σας για μερικά λεπτά μέχρι να απορροφηθεί και στη συνέχεια ξεπλύνετε και σκουπίστε τα μαλακά.

– Εναλλακτικά μπορείτε να βυθίσετε τα χέρια σας σε ένα μείγμα από ελαιόλαδο και χυμό lime ή να απλώσετε πάνω τους λίγο αμυγδαλέλαιο.

– Φροντίστε οπωσδήποτε πριν από τον ύπνο να απλώσετε την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα και να φορέσετε ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια. Την επόμενη ημέρα τα χέρια σας θα είναι εξαιρετικά απαλά.

Πηγή: Beautetinkyriaki.gr