Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Gone in 60’’: Τόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνεις στον καθαρισμό του προσώπου σου

Για τον καθαρισμό του προσώπου έχω μιλήσει, έχω φωνάξει και έχω κάνει κήρυγμα πολλές φορές. Ναι, έχω εμμονή με τον καθαρισμό και την περιποίηση, αλλά όχι άδικα. Ο καθαρισμός είναι το πρώτο βήμα για μία υγιή και όμορφη επιδερμίδα.

Αν δεν καθαρίσεις το πρόσωπό σου, πώς περιμένεις να «δουλέψουν» σωστά οι κρέμες σου; Αν δεν καθαρίσεις σωστά το πρόσωπό σου, πώς περιμένεις να έχεις μία όμορφη και υγιή επιδερμίδα; Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν α) να κάνεις καθημερινό καθαρισμό, β) να διαλέγεις το σωστό καθαριστικό για εσένα και γ) να κάνεις τον καθαρισμό σωστά.

O σωστός καθαρισμός

Το εννοούμε όμως όταν λέμε σωστά; Ναι, υπάρχουν κινήσεις που είναι καλό να κάνεις, για να περάσουμε σε αυτές όμως, πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε το: Πόση ώρα πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου. Newsflash! Με το να κάνεις σαπουνάδα και να τρίβεις για 10’’ δεν καταφέρνεις τίποτα.

Editor’s Choice: Πρέπει να μάθεις τα πάντα για αυτά τα προϊόντα

Το καθαριστικό σου δεν προλαβαίνει να διαλύσει και να απομακρύνει το σμήγμα, τους ρύπους και το μακιγιάζ. Σα να μην έφτανε αυτό, τα καθαριστικά σήμερα, έχουν και δεκάδες συστατικά που η επιδερμίδα σου χρειάζεται. Τα 10’’ λοιπόν, δεν αρκούν ούτε για να καθαρίσει η επιδερμίδα σου, ούτε και να εκμεταλλευτεί τα συστατικά του καθαριστικού σου… Που στο κάτω κάτω, έχεις πληρώσει!

via GIPHY

Gone in 60’’

Ο χρόνος που πρέπει να αφιερώσεις κάνοντας απαλό μασάζ με το καθαριστικό σου είναι minimum 60’’, ένα λεπτό δηλαδή. Μέσα σε αυτό το ένα λεπτό, το δέρμα σου καλοπερνάει με το μασάζ, το καθαριστικό προλαβαίνει να απομακρύνει τα πάντα και να κάνει τη δουλειά του σωστά.

Ξέρω, ξέρω, το 1 λεπτό σου φαίνεται μία αιωνιότητα το πρωί που βιάζεσαι και το βράδυ που νυστάζεις, δεν είναι όμως. Είναι ένα μόλις λεπτό! Έχεις ένα λεπτό και μπορείς να κάνεις ένα λεπτό υπομονή. ΑΝ διαφωνείς, δεν έχεις παρά να πιεστείς για μία εβδομάδα και να ακολουθήσεις τον κανόνα των 60’’. Η διαφορά που θα δεις θα σε πείσει.

1 minute

Τι κι αν έρχεται ο χειμώνας; Το αντηλιακό είναι must (+10 για να διαλέξεις)

Και όχι, δεν χρειάζεται να βάλεις χρονόμετρο… Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι. Αν υποθέσουμε ότι, κατά μέσο όρο, ένα τραγούδι κρατά 3 λεπτά, ο καθαρισμός σου πρέπει να διαρκεί όσο το μισό τραγούδι και η εφαρμογή των υπόλοιπων προϊόντων όσο το άλλο μισό. Εναλλακτικά, επένδυσε σε μία μηχανή καθαρισμού όπως το Foreo Luna!

Είναι ρυθμισμένο ώστε να αρχίζει και να τελειώνει αυτόματα σε 60’’ και ο καθαρισμός (και το μασάζ) που κάνει, δεν συγκρίνεται με το τι μπορούν να κάνουν τα χέρια σου. Αν με ρωτάς, είναι μία σούπερ επένδυση που αξίζει να κάνεις για την επιδερμίδα σου.

foreo luna

Ακόμα όμως και αν δεν θέλεις να κάνεις καμία τέτοια χρηματική επένδυση, πρέπει να επενδύσεις το χρόνο σου. Τα 60’’ ή αλλιώς, το 1 λεπτό που θα αφιερώσεις, είναι αυτό που θα κάνει όλη τη διαφορά στην όψη της επιδερμίδας σου. Η περιποίηση είναι μία αλυσίδα και ο πρώτος της κρίκος είναι ο καθαρισμός. Πρέπει να είναι δυνατός!

Κάνε τώρα scroll για να δεις μερικά αγαπημένα καθαριστικά προσώπου (κλείνω το μάτι πονηρά).

Έλαιο σταφυλιού: Τα οφέλη του στην επιδερμίδα και η σωστή χρήση του (+4 προϊόντα για να διαλέξεις)


Πηγή