Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Haircare: Οι σειρές που ακυρώνουν το δίλημμα Μυρωδιά vs Αποτελεσματικότητα

Νικόλα (Βιλλιώτη), καθώς διαβάζεις αυτές τις γραμμές, θέλω να ξέρεις ότι σε αγαπώ βαθιά και σε ακούω πάντα, αλλά δεν πρόκειται να σταματήσω να λούζομαι κάθε μέρα (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη). Ξεκινώ αυτό το άρθρο με ένα μήνυμα αγάπης για τον Νικόλα, κολλητό και κομμωτή μου, γιατί έχω τη φωνή του στο μυαλό μου κάθε φορά που μπαίνω στο μπάνιο: «Θα καταστρέψεις τα μαλλιά σου, λυπήσου το χρώμα» (δεν τα λέει τόσο σεμνά αλλά αυτό είναι το ρεζουμέ). Δεδομένου λοιπόν ότι, μπαίνω στο μπάνιο -για μπάνιο- καθημερινά, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι λούζομαι και καθημερινά.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Christina Chroni (@christinet0)

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα καθαρίσω όλο μου το σώμα ΕΚΤΟΣ από το κεφάλι, δεν έχει λογική. Τα μαλλιά άλλωστε βρωμίζουν ίσως περισσότερο από το υπόλοιπο σώμα. Τα πιάνουμε με βρώμικα χέρια, «παγιδεύουν» σκόνη και άλλα πράγματα, τους βάζουμε προϊόντα… Το λούσιμο άρα –στο δικό μου μυαλό- είναι αδιαπραγμάτευτο, γιατί αν μη τι άλλο, μου αρέσει να μυρίζω τα φρεσκολουσμένα μου μαλλιά. Οι κομμωτές διαφωνούν μαζί μου με πρώτο-πρώτο τον Νικόλα μου, αλλά η επιστημονική κοινότητα τάσσεσαι εν μέρει στο πλευρό μου.

Έχουν γίνει αρκετές μελέτες που αποδεικνύουν ότι το καθημερινό λούσιμο κάνει καλό στα μαλλιά και δεν τα βλάπτει, αλλά και πάλι, δεν είμαστε εδώ να συζητήσουμε για το λούσιμο και πόσο συχνά πρέπει να γίνεται. Σήμερα θα μιλήσουμε για τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών (σαμπουάν, conditioner, μάσκες). Ούσα μανιακή με το λούσιμο έχω μελετήσει εκτενέστατα το θέμα περιποίηση, διότι πάντοτε βρισκόμουν αντιμέτωπη με το δίλημμα μυρωδιά vs αποτελεσματικότητα. Ναι, ναι θέλω τα μαλλιά μου και άρα τα σαμπουάν μου, να μυρίζουν ωραία, πολύ ωραία!

Super fresh χρώμα; 10 σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά που πρέπει να έχεις στο μπάνιο σου

Δεν είναι όμως όλα τα σαμπουάν που μυρίζουν ωραία, και αποτελεσματικά. Τι εννοώ αποτελεσματικά όμως; Δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μου και δεν «τιμούν» τα claims τους. Οι προσδοκίες μου είναι απλές: Προστασία του χρώματος (αχ, Νικόλα), απαλότητα και ενυδάτωση. Κάποια δεν φροντίζουν το χρώμα και κάνουν τα μαλλιά πολύ απαλά αλλά άτονα. Κάποια άλλα ενυδατώνουν αλλά δεν κάνουν και πολλά για το χρώμα μου. Ήταν δύσκολο να βρω προϊόντα που θα έχουν tick σε κάθε μικρό κουτάκι προσδοκίας ΚΑΙ θα μυρίζουν φανταστικά, αλλά τα βρήκα και ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σου. Έχουμε και λέμε:

System Professional Luxe Oil

To σαμπουάν, το conditioner, η μάσκα και το πιο υπέροχο λάδι μαλλιών είναι σχεδόν μαγικά. Η σειρά είναι βασισμένη στο τρίπτυχο ελαίων: Αργκάν, τζοτζόμπα και αμυγδαλέλαιο.

PCP By Line Luxe Oil Hero d

Τι κάνει:  Κάνει τα μαλλιά σούπερ απαλά και λαμπερά, ενώ η μυρωδιά της είναι out of this world. Αν υπήρχε eau de toilette θα το αγόραζα ξανά και ξανά.

Extra tip: Αν έχεις λεπτά μαλλιά μπορεί να τα μαλακώσει πολύ. Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις μόνο το σαμπουάν και το λαδάκι.

Sebastian Professional Dark Oil

H σειρά ξεκίνησε με το θρυλικό –πλέον- λαδάκι και έφτασε να περιλαμβάνει σαμπουάν, conditioner, μάσκα μαλλιών και το Silkening Fragrant Mist. Το ατού της είναι ότι παρέχει όλη τη θρέψη των ελαίων χωρίς να επιβαρύνει τα μαλλιά.

sebastina

Τι κάνει:  Χαρίζει απίθανη απαλότητα στα μαλλιά και τα κάνει υπέροχα λεία καθώς εξαφανίζει το φριζάρισμα. Η μυρωδιά του είναι sexy, πλούσια και πολυτελής. Φήμες λένε ότι αγοράζω το Silkening Fragrant Mist για να το χρησιμοποιώ στο σώμα μου αλλά εσύ να το πάρεις για να φρεσκάρεις τα μαλλιά σου On the go.

Extra tip: Αν έχεις πολύ ξηρά μαλλιά, χρησιμοποίησε τη μάσκα (ελάχιστη ποσότητα) σαν leave in θεραπεία και θα με θυμηθείς.

Moroccanoil Moisture repair

H σειρά είναι υπερ-ολοκληρωμένη αλλά το σαμπουάν, το conditioner Οι μάσκες (ναι είναι 2) και το αρωματικό σπρέι για τα μαλλιά και το σώμα Burmes du Maroc είναι τα απόλυτα best sellers.

73c260da2f91541b04998581b1980b49

Τι κάνει; Περιποιείται τα μαλλιά με πλούσιο σε αντιοξειδωτικά έλαιο Argan, βιταμίνες Α και Ε και κόκκινα φύκια που έλκουν την υγρασία, για μαλλιά με υγιή εμφάνιση και αίσθηση. Η μυρωδιά των προϊόντων περιποίησης είναι τόσο μεθυστική που το Brand δημιούργησε και αρωματικό mist το οποίο «λούζομαι».

Extra tip: Διάλεξε έξυπνα τη μάσκα σου, υπάρχει μία light και μία intense που θα σου χαρίζουν ακριβώς την ενυδάτωση που χρειάζεσαι.

Kérastase Blond Absolu

Μία σειρά για πολύ ξανθά (σαν τα δικά μου) μαλλιά που φροντίζει το χρώμα καθημερινά και τους χαρίζει όλη την απαλότητα και θρέψη που απαιτούν μετά από το ξάνοιγμα. Το τέλειο σε αυτή τη σειρά είναι τα 3 σαμπουάν!

Kerastase CIcaextreme 1

Τι κάνει; Είναι εμπλουτισμένη με έναν συνδυασμό Υαλουρονικού Οξέος και Άνθους Εντελβάις ώστε να αποτοξινώνει απαλά από τους ρύπους, να ενυδατώνει και να προσφέρει απαλότητα και λάμψη στα μαλλιά. Η μυρωδιά της είναι τόσο φρέσκια που θυμίζει καθαριότητα, δροσιά και καλοκαίρι!

Extra tip: Μην φοβηθείς το Blond Absolu Bain Cicaextreme σαμπουάν που μοιάζει με κρέμα και είναι σε συσκευασία μάσκας. Είναι αυτό που έλειπε από τη ζωή σου.

Patchouli 101: Γιατί το να μυρίζεις πατσουλί είναι υπέροχο και άλλα τέτοια ανατρεπτικά




Πηγή