Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Hemisqualane: Το buzzy συστατικό που υπόσχεται να σου χαρίσει υγιή και δυνατά μαλλιά

Τα προϊόντα και τα συστατικά που λανσάρονται κάθε τρεις και λίγο στον κόσμο της ομορφιάς είναι πολλά. Τόσα που πολλές φορές σε φέρνουν στα όρια της σύγχυσης με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις ή να διακρίνεις τι τελικά ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες. Όχι πια, όμως… Γιατί μόλις βάλεις το ημισκουαλάνιο στη hair care routine σου θα ηρεμήσει το κεφάλι σου.

Το ημισκουαλάνιο (hemisqualane) είναι ένα σχετικά νέο συστατικό, το οποίο τελευταία κάνει πολύ buzz στον κόσμο της ομορφιάς και απευθύνεται σε όλες. Είναι για κάθε τύπο μαλλιών και μπορεί να μεταμορφώσει πραγματικά τα μαλλιά σου.

Εκτός από το δέρμα ο ατμός ωφελεί και τα μαλλιά – Πώς θα κάνεις hair steaming

Τι είναι το hemisqualane (ημισκουαλάνιο)

Το ημισκουαλάνιο είναι ένα ελαφρύ λαδάκι, που καταπολεμά το φριζάρισμα και είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών. Το συγκεκριμένο συστατικό έχει την ιδιότητα να λειαίνει, να επανορθώνει και να προσθέτει λάμψη στην τρίχα.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Chris Appleton (@chrisappleton1)

Κι αν αναρωτιέσαι από πού προέρχεται το ημισκουαλάνιο, σου έχω κι εδώ την απάντηση. Το ημισκουαλάνιο είναι παράγωγο του ζαχαροκάλαμου. Είναι πιο «ελαφρύ» από το σκουαλάνιο – που μπορεί να έχεις δοκιμάσει στη skincare routine σου- και αυτό σημαίνει ότι δεν προκαλεί λιπαρότητα, αλλά ούτε και βαραίνει τα μαλλιά.

Κάθε πότε να χρησιμοποιείς το ημισκουαλάνιο

Το hemisqualane μπορείς να το χρησιμοποιείς και κάθε μέρα. Με φειδώ και προσοχή, βέβαια, για να μην φτάσεις στο άλλο άκρο και κολλούν τα μαλλιά σου!

Δηλαδή, αν το εντάξεις στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου, φρόντισε να απλώνεις πολύ μικρή ποσότητα περνώντας τα δάχτυλά σου ανάμεσα στα μαλλιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Όταν βαριέσαι να φτιάξεις τα μαλλιά σου κάνε hair enameling – Το πιο chic και γρήγορο χτένισμα

  • Pouf hairstyle: Το iconic χτένισμα των 00’s είναι και πάλι hot τάση




Πηγή