Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

I woke up like this! Tips για να δημιουργήσεις το απόλυτο no makeup makeup look

Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της χρονιάς που σιγά σιγά μας αφήνει, είναι το no makeup makeup, το μακιγιάζ που δεν φαίνεται στο πρόσωπό μας αλλά μας κάνει να δείχνουμε λαμπερά υγιείς και άψογες. Είναι το αγαπημένο μας trend εδώ στο beauty department, αλλά παράλληλα και το πιο δύσκολο να γίνει σωστά.

Κι όμως! Το no makeup makeup είναι αρκετά δύσκολο ακριβώς γιατί ο στόχος είναι να μην φαίνεται. Σε αυτό το εγχείρημα λοιπόν, παίζει ρόλο η σωστή τοποθέτηση των προϊόντων, αλλά ακόμα πιο σημαντικό ρόλο, παίζουν τα ίδια τα προϊόντα. Ένα τέτοιο μακιγιάζ, απαιτεί προϊόντα ποιοτικά, που γίνονται ένα με την επιδερμίδα ενώ παράλληλα καλύπτουν αυτά που θέλουμε να καλύψουμε, χαρίζοντας άψογο αποτέλεσμα.

image005

Μιας λοιπόν που το no makeup είναι από τα πλέον αγαπημένα μας looks, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου όλα τα tips που έχουμε συλλέξει από τους διασημότερους makeup artists, να προσθέσουμε τη δική μας εμπειρία και παράλληλα να σου μιλήσουμε για την αγαπημένη μας σειρά μακιγιάζ που φτιάχτηκε για να μας κάνει να λέμε #IWokeUpLikeThis.

image007

Είναι η σειρά Wake Up της DUST+CREAM και αποτελείται από όλα τα προϊόντα που μπορεί αν χρειαστείς τόσο για το απόλυτο No makeup look αλλά και για κάθε σου εμφάνιση, βραδινή, πρωινή, ρομαντική, επαγγελματική κοκ. Ας ξεκινήσουμε όμως με τα βασικά.

Η προετοιμασία της επιδερμίδας

Δεν υπάρχει makeup artist που να μην μας έχει τονίσει το πόσο σημαντικό είναι να ξεκινάμε με καθαρή, ενυδατωμένη επιδερμίδα. Είναι το Α και το Ω για ένα επιτυχημένο μακιγιάζ γενικά και για το no makeup look ειδικότερα. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς λοιπόν, είναι να πλένεις καλά το πρόσωπό σου πριν το μακιγιάζ, να εφαρμόζεις ένα προϊόν που ενυδατώνει και «αιχμαλωτίζει» το μακιγιάζ.

image009

Η δική μας αγαπημένη είναι η Wake Up & Strobe Cream της DUST+CREAM. Πρόκειται για μία ελαφριά αλλά σούπερ ενυδατική κρέμα προσώπου με λαμπερό και ιριδίζον φινίρισμα. Η πλούσια και μεταξένια υφή της, δημιουργεί ένα λαμπερό φιλμ στην επιδερμίδα και δημιουργεί τον τέλειο «καμβά» επάνω στον οποίο θα μεγαλουργήσεις.

 image011

Extra tip: Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις μόνη της ή σε συνδυασμό με την κρέμα σου αν έχεις πολύ ξηρή επιδερμίδα ενώ είναι τέλεια και για λαμπερό αποτέλεσμα σε όλο το σώμα και κυρίως το ντεκολτέ.

Η διόρθωση

Κωδικός: Correctors! Τα correctors είναι προϊόντα χρωματιστά που, εκ πρώτης όψεως μπορεί να σε τρομάζουν. Δεν πρέπει! Τα color correctors, βασίζονται στην χρωματολογία και εξουδετερώνουν το χρώμα με… χρώμα. Το χρωματικό φάσμα δημιουργεί έναν κύκλο και κάθε χρώμα, έχει απέναντί του ένα άλλο. Τα χρώματα που βρίσκονται απέναντι στον κύκλο, εξουδετερώνουν το ένα το άλλο. Αυτό σημαίνει ότι, το κόκκινο εξουδετερώνεται από το μπλε, το κίτρινο από το μωβ κοκ.

image013

Αυτό που κάνουν λοιπόν τα color correctors, είναι να εξουδετερώνουν τις κοκκινίλες, τους κύκλους κάτω από τα μάτια, τη θαμπή όψη, τις πανάδες, τα σπασμένα αγγεία κοκ.

image015

Τα κίτρινα color correctors όπως το Wake Up & Correct Up Yellow της DUST+CREAM, εξουδετερώνουν τους μωβ τόνους από την επιδερμίδα. Είναι ιδανικό για μωβ φλέβες που φαίνονται και για μωβ κύκλους κάτω από τα μάτια.

Τα ροδακινί color correctors όπως το Wake Up & Correct Up Peach της DUST+CREAM εξουδετερώνουν τους μπλε τόνους από την επιδερμίδα. Τα φοράς κάτω από τα μάτια, αν οι κύκλοι που έχεις είναι περισσότερο μαύροι ή γκρι και οπουδήποτε χρειάζεσαι περισσότερη φωτεινότητα στην επιδερμίδα.

Τα ροζ όπως το Wake Up & Correct Up Pink της DUST+CREAM εξουδετερώνουν τους κίτρινους υποτόνους και φωτίζουν τα γκρίζα σημάδια ή και τους μαύρους κύκλους στις πολύ ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.

 image017

Extra tip: Για αυτά τα πλούσια, μεταξένια correctors της DUST+CREAM ο κανόνας less is more ισχύει και με το παραπάνω. Χρειάζεσαι ελάχιστη ποσότητα για να διορθώσεις τα σημεία του προσώπου σου που χρειάζονται περιποίηση.

Το καμουφλάζ

Όταν μιλάμε για καμουφλάζ, ασφαλώς μιλάμε για το λατρεμένο σε όλες concealer. Είναι το προϊόν που μας κάνει να δείχνουμε πιο ξεκούραστες, που καλύπτει σπυράκια και σημάδια και γενικά, που μας φέρνει λίγο πιο κοντά στην τελειότητα. Το σημαντικότερο ωστόσο, για ένα άψογο καμουφλάζ δεν είναι η τοποθέτηση ή η τεχνική εφαρμογής του concealer, αλλά το ίδιο το concealer.

image019

Εμείς λατρεύουμε το Wake Up & Conceal της DUST+CREAM με την κρεμώδη, απαλή υφή του και το άψογα καλυπτικό αποτέλεσμα που μας παρέχει, το οποίο μάλιστα μπορούμε να «χτίσουμε» ώσπου να έχουμε το επιθυμητό καμουφλάζ. Διατίθεται σε 9 αποχρώσεις και είναι κατάλληλο για κάθε τύπο επιδερμίδας!

Extra tip: Χρησιμοποίησέ το πριν από το foundation σου για ένα απόλυτα φυσικό no makeup look.

Η επιδερμίδα

Αφού ενυδάτωσες την επιδερμίδα σου, αφού διόρθωσες τις δυσχρωμίες και καμουφλάρισες τις ατέλειες, ήρθε η ώρα να «ντύσεις» την επιδερμίδα σου. Αυτό θα το κάνεις με ένα foundation αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά! Για το τέλειο no makeup look. Χρειάζεσαι μία φόρμουλα ελαφριά αλλά καλυπτική, μία σύνθεση που να κρύβει τους διεσταλμένους πόρους και να μην τονίζει τις ρυτίδες, να ενυδατώνει την επιδερμίδα αλλά να μην την κάνει να γυαλίζει.

image021

Μόνο με ένα τέτοιο προϊόν θα έχεις το απόλυτα επιτυχημένο no makeup look και το δικό μας αγαπημένο δεν είναι άλλο από το Wake Up & Make Up της DUST+CREAM. Κάνει όλα τα παραπάνω, έχει απίθανα φυσικό αποτέλεσμα και παραμένει αναλλοίωτο για 18 ώρες! Ακόμα, είναι κατάλληλο ακόμα και για λιπαρές επιδερμίδες αφού έχει oil free σύνθεση και αφήνει την επιδερμίδα ματ και υγιή.

Extra tip: Κάνε απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σου ή με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ, ώστε να γίνει το foundation ένα με την επιδερμίδα σου.

image023

Το φινίρισμα

Η πούδρα δεν είναι απαραίτητη αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή αλλά θα σου φανεί χρήσιμη αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα. Ένα υγιές δέρμα δεν γυαλίζει, λάμπει αλλά δεν είναι και απόλυτα ματ. Αν ωστόσο επιλέξεις μία ανάλαφρη και σούπερ φυσική πούδρα όπως η Wake Up & Powder Up της DUST+CREAM θα έχεις φυσικό αποτέλεσμα χωρίς γυαλάδες.

image025

Η τοποθέτηση θα πρέπει να γίνει στρατηγικά στα σημεία που γυαλίζουν συνήθως (μύτη, μέτωπο, πιγούνι) ενώ αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις κάτω από τα μάτια για να σταθεροποιήσεις το μακιγιάζ σου.

image027

Extra tip: Χρησιμοποίησέ τη με ένα μεγάλο πινέλο για ανάλαφρο αποτέλεσμα ή με το δικό της σφουγγαράκι για περισσότερη κάλυψη και σταθερότητα.

Τα βήματα ήταν αρκετά αλλά διασκεδαστικά και τα προϊόντα Wake Up της DUST+CREAM τόσο απολαυστικά που θα σε εθίσουν. Αναζήτησέ τα στο κοντινότερο σε εσένα κατάστημα για να κάνεις δική σου όλη τη συλλογή ή κάνε κλικ στο http://www.dustandcream.gr για να έρθουν στην πόρτα σου!


Πηγή