Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Jojoba Oil: Το #1 συστατικό που πρέπει να περιέχει η μάσκα μαλλιών σου

Το έλαιο jojoba δεν είναι ένα νέο συστατικό. Η χρήση του είναι γνωστή εδώ και χιλιάδες χρόνια. Πρώτοι το χρησιμοποίησαν οι Ινδιάνοι της Νότιας Αριζόνα (εκεί ευδοκιμεί το δέντρο Jojoba) και η χρήση του μεταδόθηκε στον υπόλοιπο κόσμο κατά τον 18ο αιώνα. Σίγουρα λοιπόν δεν σου είναι άγνωστο. Έχεις ακούσει για αυτό και σίγουρα έχεις συναντήσει προϊόντα που το περιέχουν. Όμως, τα trending oils όπως το έλαιο καρύδας και το έλαιο αργκάν το έχουν επισκιάσει. Συνεχώς δημιουργούνται προϊόντα που εκμεταλλεύονται τις ιδιότητες των ελαίων και είναι όλα υπέροχα όμως… αν έχεις πραγματικά ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, τότε το έλαιο jojoba είναι το μοναδικό συστατικό που πρέπει να αναζητήσεις και θα σου εξηγήσουμε το γιατί.

Αρχικά πρέπει να ξέρεις πως, σχεδόν όλα τα έλαια είναι ευεργετικά για τα μαλλιά το κάθε ένα για τους δικούς του λόγους. Κάθε έλαιο ανταποκρίνεται σε διαφορετικές ανάγκες όμως το έλαιο jojoba διαφέρει από όλα τα άλλα για έναν πολύ σημαντικό λόγο: Η σύστασή του είναι σχεδόν ίδια με τη σύσταση του φυσικού σμήγματος που παράγει η επιδερμίδα μας.  Το σμήγμα είναι και αυτό ένα «έλαιο» που θρέφει τα μαλλιά και το δέρμα του κεφαλιού μας διατηρώντας τα ενυδατωμένα. Το έλαιο Jojoba έρχεται αρχικά να ενισχύσει αυτή τη δράση όμως κάνει και πολλά περισσότερα.

jojoba oil

Το έλαιο jojoba μπορεί να ενυδατώσει τα μαλλιά από μέσα προς τα έξω και αν έχεις ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι αυτό που χρειάζεσαι. Σε αντίθεση με άλλα έλαια που μένουν στην επιφάνεια της τρίχας επανορθώνοντας μόνο τις ορατές φθορές, το έλαιο Jojoba περιέχει 98% λιπαρά οξέα και έτσι καταφέρνει να εισχωρήσει βαθιά στην τρίχα μεταφέροντας πλούσια θρέψη (Ω9 λιπαρά, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Α, D και Ε) και ενυδάτωση χωρίς να διαταράσσει την ισορροπία της επιδερμίδας του κεφαλιού. Αυτό σημαίνει πως καταφέρνει να χαρίσει πραγματικά ωφέλιμη θρέψη και επανόρθωση στα μαλλιά με αποτελέσματα που βλέπεις άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα.

Ανακεφαλαιώνοντας, έχουμε ένα έλαιο που μιμείται το σμήγμα της επιδερμίδας μας, που είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά και που μπορεί να φτάσει εκεί που δεν φτάνουν άλλα έλαια: Στον πυρήνα της τρίχας. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν πως, τα ξηρά σου μαλλιά το έχουν ανάγκη και θα σου πούμε που θα το βρεις. Όχι, δεν χρειάζεται να σπεύσεις σε κάποιο ειδικό κατάστημα αλλά σε ένα σούπερ μάρκετ κοντά σου. Βλέπεις, η L’ Oreal Paris δημιούργησε μία ολοκαίνουργια σειρά Elvive με βασικό της συστατικό το jojoba oil.

1

Η σειρά Elvive Extraordinary Oil Jojoba ήρθε πάνω στην ώρα για να επαναφέρει την υγεία, την απαλότητα και τη λάμψη των μαλλιών σου με… παραπάνω από έναν τρόπους. Βλέπεις, η μάσκα Elvive Extraordinary Oil Jojoba της σειράς δεν είναι μία απλή μάσκα όπως όλες οι άλλες, δεν θα μπορούσε να είναι άλλωστε γιατί περιέχει το «μαγικό» jojoba. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις όχι με έναν αλλά με τρεις τρόπους:

6

#1 Ως μάσκα εντατικής θρέψης σε στεγνά μαλλιά. Εφαρμόζεις μία πλούσια στρώση σε όλο το κεφάλι και αφήνεις την μάσκα να εισχωρήσει σε βάθος και να χαρίσει στα ξηρά μαλλιά σου όλη τη θρέψη που χρειάζονται.

#2 Ως μάσκα σε βρεγμένα μαλλιά. Έτσι τους παρέχεις θρέψη και απαλότητα και κάνεις το ξεμπέρδεμα από άθλο (γιατί είναι άθλος για τα ξηρά μαλλιά) παιχνίδι.

#3 Ως leave in conditioner. Βάζοντας ελάχιστη ποσότητα στα ξηρά μαλλιά σου πριν το styling, θα ανακαλύψεις πως είναι πιο εύκολο να τα πειθαρχήσεις και θα ενισχύσεις τη λάμψη τους.

5

Με λίγα λόγια, η μάσκα πολλαπλών χρήσεων Elvive Extraordinary Oil Jojoba ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες των ξηρών μαλλιών και λύνει όλα τους τα προβλήματα (φριζάρισμα, ξεμπέρδεμα, λάμψη, απαλότητα). Το σαμπουάν εντατικής θρέψης Elvive Extraordinary Oil Jojoba της σειράς, με τον πλούσιο αφρό του, λειτουργεί συμπληρωματικά με τη θαυματουργή μάσκα και ενισχύει τη δράση της ώστε μαζί να σου χαρίσουν τα μαλλιά που ονειρεύεσαι και δεν το λέω έτσι απλά (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), μιλώ εκ πείρας!

2

Τα μαλλιά μου βλέπεις είναι ταλαιπωρημένα από τις βαφές και το styling και, παρ’ όλο που πρόσφατα κουρεύτηκα, οι άκρες μου παρέμειναν άγριες και ξηρές (έσπαγαν με κάθε βούρτσισμα). Είχα λοιπόν τα εξής προβλήματα: μαλλιά άγρια που φριζάρουν, άκρες που σπάνε και ξέμπλεγμα-γολγοθά! Τα πολύ θρεπτικά σαμπουάν και οι μάσκες με έλαια, ναι μεν κάπως βελτίωναν τις άκρες μου προσωρινά αλλά δεν έβλεπα ποτέ μακροχρόνια διαφορά. Εδώ ήρθε η σειρά Elvive Extraordinary Oil Jojoba να κάνει ακριβώς ό, τι χρειαζόμουν. Από το πρώτο λούσιμο τα μαλλιά μου στη ρίζα ήταν αφράτα και λαμπερά και οι άκρες ήταν εμφανέστατα πιο λείες, απαλές και στιλπνές. To έλαιο Jojoba έκανε το… «θαύμα» του και προσέφερε πραγματική θρέψη και ενυδάτωση στα μαλλιά μου! Πλέον, χρησιμοποιώ τη μάσκα πολλαπλών χρήσεων σε κάθε λούσιμο όπως και το σαμπουάν, τη φορώ σε στεγνά μαλλιά μία φορά την εβδομάδα για εντατική θεραπεία και σαν leave in conditioner τις ημέρες που τα μαλλιά μου απλά δεν υπακούν με τίποτα! Επίσης, αν μπορούσα να χρησιμοποιήσω το άρωμα της σειράς σαν eau de toilette θα το έκανα γιατί μυρίζει θεϊκά!

4

Ολοκληρώνοντας λοιπόν, με μαλλιά πιο λαμπερά και απαλά από ότι περίμενα ποτέ, μπορώ με βεβαιότητα να πω πως, για ακόμα μία φορά, η L’ Oreal Paris πήρε ένα θαυματουργό έλαιο, το απογείωσε με την τεχνογνωσία της και μας χάρισε μία σειρά που, εκτός από αποτελεσματική, είναι και μία extraordinary εμπειρία περιποίησης… Γιατί το αξίζουμε!


Πηγή