Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Οι καλύτερες μέθοδοι αποτρίχωσης για το μουστάκι

Οι καλύτερες μέθοδοι αποτρίχωσης για το μουστάκι

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για να εξαφανίσουμε το ενοχλητικό χνούδι επάνω από τα χείλη; Το κερί, η κλωστή ή η ξανθιστική κρέμα;

Σύμφωνα με τη Αμερικανίδα δερματολόγο Mona Gohara, οι τρίχες στο πρόσωπο κάθε γυναίκας μεγαλώνουν με διαφορετικό ρυθμό –συνήθως σε διάστημα δύο έως έξι εβδομάδων– και αυτό εξαρτάται από την ορμονική λειτουργία αλλά και από τα γονίδια.

Η μέθοδος αποτρίχωσης που θα πρέπει να επιλέξουμε για το μουστάκι εξαρτάται από τον τύπο και την απόχρωση της επιδερμίδας αλλά και από τη δομή της τρίχας.

Η ξανθιστική κρέμα που αποχρωματίζει την τρίχα είναι ιδανική για όσες έχουν λεπτές, ανοιχτόχρωμες τρίχες και ανοιχτόχρωμο δέρμα, αναφέρει η δερματολόγος.

Από την άλλη, το κερί και η κλωστή, αν και πονούν αρκετά, είναι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι για γυναίκες που έχουν πιο σκούρες και σκληρές τρίχες και πιο σκούρο δέρμα.

Για τις γυναίκες με ευαίσθητη επιδερμίδα, η δερματολόγος συνιστά την κλωστή, καθώς το δέρμα στην περίπτωση αυτή δεν έρχεται σε επαφή με χημικές ουσίες και δεν υπάρχει κίνδυνος ερεθισμού.

Πηγή: onmed.gr