Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Καλοκαιρινά λάθη ομορφιάς που σε μεγαλώνουν

Καλοκαιρινά λάθη ομορφιάς που σε μεγαλώνουν

Τα πέντε σφάλματα που πρέπει να αποφύγεις

Το να δείχνεις πιτσιρίκα μπορεί να μην είναι μέσα στις επιδιώξεις σου όμως και το να κάνεις κάποια λάθη που σου προσθέτουν χρονάκια δεν είναι σίγουρα ότι καλύτερο. Παρακάτω θα βρεις ποια είναι εκείνα τα λάθη που κάνεις ειδικά το καλοκαίρι και σε μεγαλώνουν για να ξέρεις πώς να τα αποφύγεις.

Επειδή και η ομορφιά θέλει τρόπο και όχι κόπο, εσύ δεν έχεις παρά να προσέξεις για να μην κάνεις λάθη που σε μεγαλώνουν το καλοκαίρι!

Ανανεώσου ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου: το καλοκαίρι το δέρμα σου έχει την τάση να γίνεται ολοένα και πιο ξηρό λόγω του ήλιου και της θάλασσας και έτσι πρέπει να το λάβεις και αυτό σοβαρά υπόψη σου! Μπορεί τον χειμώνα να έχεις λιπαρό δέρμα το καλοκαίρι όμως το δέρμα σου να γίνεται πιο ξηρό και έτσι πρέπει να αλλάξεις και την ενυδατική σου και γενικά τα προϊόντα που χρησιμοποιείς στο δερματάκι σου για να δείχνει πάντα λαμπερό και νεανικό όχι θαμπό και άτονο. Μην ξεχνάς ότι ένα θαμπό δερματάκι σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερη.

Χρησιμοποιείς τα καλλυντικά τις λάθος ώρες: το ότι χρησιμοποιείς τα καλλυντικά δεν σημαίνει ότι τα χρησιμοποιείς και σωστά. Το να απλώσεις την αντηλιακή σου κρέμα το βράδυ όπως καταλαβαίνεις δεν έχει κανένα νόημα! Άπλωσε τις κρέμες για αναδόμηση της επιδερμίδας το βράδυ που τα ενεργά συστατικά δρουν καλύτερα και το πρωί προτίμησε πέρα από την ενυδατική και την αντηλιακή σου που είναι απαραίτητη όταν σε βλέπει ο ήλιος και είναι και η καλύτερη λύση για τέλεια αντιγήρανση!

Οι σωστές θερμοκρασίες: το καλοκαίρι τα προϊόντα ομορφιάς που έχουν χίλια δύο συστατικά χρειάζονται μια φροντίδα παραπάνω και έτσι για να διατηρούνται δεν πρέπει να ξεχνάς να τα βάζεις στο ψυγείο γιατί όχι μόνο χαλάνε οι κρεμούλες σου αλλά δεν αποκλείεται να σου προκαλέσουν και ερεθισμό στο προσωπάκι σου κάποιες φορές και το κυριότερο εσύ θα νομίζεις ότι κάνουν δουλειά ενώ δεν θα κάνουν τίποτα και έτσι εσύ θα πρέπει να αποχαιρετήσεις το νεανικό ενυδατωμένο δέρμα.

Αντιμετωπίζεις την ακμή σαν να πρόκειται για σπυράκια εφηβείας: το καλοκαίρι είναι μια εποχή που τα σπυράκια είναι σε έξαρση όχι μόνο στο πρόσωπο σου αλλά και σε ολόκληρο το κορμάκι σου. Η ακμή στην εφηβεία πέρα του ότι είναι πιο έντονη και οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές, το άγχος αλλά και την μεγάλη ευαισθησία του δέρματος σου. Το να αντιμετωπίζεις τα -για λίγες μόνο εμφανίσεις- σπυράκια σαν να είναι εφηβείας είναι μέγα σφάλμα που μπορεί να αλλάξει ολόκληρο τον τύπο του δέρματος σου. Τώρα για να απαλλαγείς από ένα δύο σπυράκια δεν έχεις παρά να καθαρίσεις το δέρμα σου με απαλό καθαριστικό αφρό και να απλώσεις τοπικά ένα στικ που θα το καταπολεμήσει ή για ακόμη πιο άμεσο αποτέλεσμα οδοντόκρεμα που θα το ξηράνει και καθάρισες!

Παστώνεσαι στο αντηλιακό: είπαμε να μην βγαίνεις στον ήλιο χωρίς το αντηλιακό σου αλλά και το να παστώνεσαι, ειδικά αν έχεις λιπαρό δέρμα δεν είναι ότι καλύτερο. Το αντηλιακό σου παίζει και αυτό το ρόλο του-δηλαδή σε προστατεύει από τις βλαβερές ηλιακές ακτινοβολίες- και δεν είναι μια απλή ενυδατική κρέμα που δεν πειράζει και να την απλώνεις πιο συχνά. Φρόντισε να απλώνεις το προϊόν πριν την έκθεση σου στον ήλιο και όλα θα πάνε σούπερ.

Πηγή: Womenonly.gr

Αφήστε μια απάντηση