Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Κανόνες μακιγιάζ για νεότερη εμφάνιση

Κανόνες μακιγιάζ για νεότερη εμφάνιση

Απλά βήματα για τέλεια επιδερμίδα

Ένα πολύ έντονο μακιγιάζ, να είστε σίγουρες ότι θα προσθέσει χρόνια στην εμφάνισή σας. Μερικοί κανόνες μακιγιάζ Θα σας βοηθήσουν να φαίνεστε νεότερες.

Απλά βήματα για τέλεια επιδερμίδα

Το μουντό, άτονο δέρμα μπορεί να σας κά­νει να φαίνεστε απεριποίη­τη. Γι αυτό υπάρχουν οι βάσεις και τα κονσίλερ Απλώστε τη βάση με ένα νωπό σφουγ­γαράκι, απαλύνοντας τις σκληρές γραμμές στο τελείωμα. Μετά από αυτό, μπορείτε να βάλετε το κονσίλερ κάτω από τα μάτια, στις κηλίδες και στις λεπτές φλέβες χρη­σιμοποιώντας πινέλο. Να βάζετε πολύ λίγη ποσότητα στο δάχτυλο σας και να το απλώνετε με επιμέλεια.

«Όχι» στα πολύ έντονα χρώματα

Αποφύγετε τις ακρότητες! Διαλέξτε ανοιχτά χρώματα αν είστε πάνω από 40. Οι νεότερες επιδερμί­δες μπορεί να δεχθούν καλά το έντονο μα­κιγιάζ, στις μεγαλύτερες ηλικίες όμως απλά Θα τονίσει τις ρυτίδες. Είναι λοιπόν καλύτερα να προβάλετε την εμφάνισή σας με πιο διακριτικά χρώματα.

Λάμψη νεότητας με το ρουζ

Μην προσπαθείτε να δώσετε χρώμα στο δέρ­μα σας μόνο με τη βάση μέικ απ, διότι αυτό που Θα κατα­φέρετε είναι να δημιουργήσετε μια μάσκα. Δημιουργήστε ξανά τη νεανική φρεσκάδα με λίγο ρουζ. Δοκιμάστε τα ρουζ με κρεμώδη υφή, διότι Θα δώσουν στο δέρμα σας μια απαλή λάμψη, βάλτε μερικές σταγόνες στο δέρμα σας και απλώ­στε το με τα δάχτυλά σας.

Διάφανη πούδρα

Το λάθος που συχνά κάνουν οι γυναίκες είναι ότι δεν προσέχουν πολύ την πούδρα. Βάζοντας μεγάλη ποσότητα, κινδυνεύετε να μπει στις λεπτές γραμμές και στις ρυτίδες του προσώπου σας και να τις κάνει εντονότερες. Προσπαθή­στε να βάλετε λίγη, μόνο όση χρειάζεται για να δώσετε λάμψη και να σταθε­ροποιήσετε το μακιγιάζ σας.

Παραλείψτε τα αιλάινερ

Οι έντονες γραμμές χρώματος κοντά στα μάτια μπορεί να είναι σκληρές και να μην κολακεύουν. Θα τονίσετε τα μάτια σας πο­λύ καλύτερα αν βάλετε λίγη σκιά ματιών, ουδέτερου χρώματος, κάτω α­πό τις κάτω βλεφαρίδες χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα.

Ελέγξτε το χρώμα της μάσκαρας

Η μαύρη μάσκαρα που συνηθίζατε να φοράτε μπορεί τώρα να μοιάζει πολύ κραυγαλέα και σκληρή. Έτσι, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια πιο ανοιχτή απόχρω­ση που θα σας κολακέψει περισσότερο.

Σχηματίστε πάλι τη γραμμή των χειλιών σας

Χρη­σιμοποιήσετε μολύβι για τα χείλη πριν από το κραγιόν. Ελέγξτε αν είναι σταθερό για τη γραμμή και αρκετά μαλακό. .Σχηματίστε πρώτα το περίγραμμα του επάνω χείλους, ξεκι­νώντας από τη μέση προς τις άκρες, μετά το περίγραμμα του κάτω χείλους και πε­ράστε στα χείλη σας, απαλά, λίγη πούδρα για να σταθεροποιήσετε το μολύβι. Τέλος, γεμίστε το περίγραμμα με ενυδατικό κραγιόν για να δώσει στα χείλη σας λάμψη, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο γεμάτα. Το­ποθετήστε το με πινέλο για τα χείλη.

Πηγή: penbeautysecrets.blogspot.gr