Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Κάντη μόνη σου: Μάσκα προσώπου με χυμό γκρέιπφρουτ για λαμπερή και σφριγηλή επιδερμίδα!

Κάντη μόνη σου: Μάσκα προσώπου με χυμό γκρέιπφρουτ για λαμπερή και σφριγηλή επιδερμίδα!

Αν βαρέθηκες να βλέπεις την επιδερμίδα σου άτονη και θαμπή, τότε δεν έχεις παρά να εμπιστευτείς τη φύση και τα θαυματουργά υλικά της – πόσο μάλλον τα φρούτα που αυτή την εποχή έχουν την τιμητική τους- προκειμένου να επαναφέρουν τη χαμένη λάμψη στο πρόσωπό σου!

Τι θα έλεγες, λοιπόν, να φτιάξεις μια δροσερή μάσκα προσώπου με χυμό γκρέιπφρουτ, χωρίς να καταβάλεις ιδιαίτερο κόπο;

Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι:

1 ασπράδι αυγού
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό γκρέιπφρουτ
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Η προετοιμασία θα σου πάρει λίγα λεπτά:

Σε ένα μπολ χτύπα το ασπράδι αυγού με ένα πιρούνι μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. Ρίξε σε αυτό το σημείο, το χυμό γκρέιπφρουτ, το χυμό λεμονιού και το μέλι. Ανακάτεψε το μείγμα πολύ καλά για ένα με δύο λεπτά. Η μάσκα είναι έτοιμη!
Εφάρμοσε τη μάσκα στο καθαρό πρόσωπό σου με τα δάκτυλά σου ή με τη βοήθεια ενός πινέλου, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και άφησέ την να δράσει για περίπου 15-20 λεπτά. Στο τέλος ξέπλυνε το πρόσωπό σου με χλιαρό ή κρύο νερό και σκούπισέ το ταμποναριστά με την πετσέτα .
Το λεμόνι αλλά και το γκρέιπφρουτ είναι φρούτα πλούσια σε κιτρικό οξύ και αντιοξειδωτικά , που συμβάλλουν τόσο σε μια φυσική απολέπιση του δέρματος όσο και στην πιο φωτεινή όψη του. Η μάσκα αυτή είναι ιδανική ακόμη και για τις λιπαρές επιδερμίδες.

Πηγή: queen.gr