Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Καθαρισμός προσώπου: Ποια είναι η καλύτερη θερμοκρασία;

Καθαρισμός προσώπου: Ποια είναι η καλύτερη θερμοκρασία;

Αν κάτι πρέπει να τηρήσουμε τη νέα χρονιά που πριν λίγο καιρό μπήκε, είναι η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου μας σε καθημερινή βάση. Κι αν αναρωτιέστε που οφείλονται η ξηροδερμία -ακόμη και οι ερεθισμοί- στο πρόσωπό σας, ένας από τους λόγους, κρύβετε στον τρόπο που το φροντίζετε! Έτσι αν και ο καθαρισμός του προσώπου ακούγεται μια πολύ εύκολη διαδικασία, κρύβει κάποια μυστικά που εξασφαλίζουν την υγιή και όμορφη επιδερμίδα σας!

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι το πλύσιμο του προσώπου σας με πολύ κρύο νερό μπορεί να βοηθήσει στη σύσφιξη του δέρματος και στην πρόληψη ή την ελαχιστοποίηση των ρυτίδων , ενώ από την άλλη πλευρά, το αχνιστό ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους και ενδεχομένως συμβάλλει σε ένα βαθύτερο καθαρισμό. Τι από τα δύο ισχύει όμως και είναι το καλύτερο για την επιδερμίδα;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με τις πρακτικές καθαρισμού του προσώπου, ένα όμως είναι σίγουρο: το να πλένετε το πρόσωπό σας με πολύ ζεστό ή πολύ κρύο νερό μπορεί να κάνει στο δέρμα σας περισσότερο κακό παρά καλό.

Η θερμοκρασία του νερού όσο κι αν δεν φαίνεται σημαντική, παίζει σπουδαίο ρόλο στο σωστό και αποτελεσματικό καθαρισμό του προσώπου. Οι περισσότεροι δερματολόγοι συμφωνούν ότι το χλιαρό νερό είναι το καλύτερο καθώς από τη μια πλευρά αφαιρεί τους ρύπους από την επιδερμίδα και από την άλλη, διατηρεί σύσταση των φυσικών ελαίων της επιδερμίδας. Με αυτόν τον τρόπο δεν αφυδατώνει το δέρμα ούτε οδηγεί στην ξηροδερμία ή ακόμη και στην λιπαρότητα.

Βρείτε τη μέση, ιδανική θερμοκρασία μεταξύ κρύου- ζεστού και πλύνετε το πρόσωπό σας!

Πηγή: queen.gr