Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Keith Shore: O colorist που ανανέωσε το χρώμα της Anya Taylor-Joy μας μίλησε για το τέλειο ξανθό

Τα μαλλιά της Anya Taylor-Joy είναι πολύ μακριά και πολύ ξανθά. Όταν τα είδα σε όλο τους το μεγαλείο έμεινα να τα χαζεύω μαγεμένη για αρκετή ώρα. Βλέπεις, το τόσο ανοιχτό, λαμπερό, υγιές ξανθό είναι το όνειρό μου και το μήκος… φαντασίωση. Έτσι και θα μείνουν βέβαια γιατί, κάποια πράγματα απλά δεν γίνονται. Τα δικά μου μεσογειακά μαλλιά δεν μπορούν να ανοίξουν τόσο χωρίς να θυσιάσω το μήκος τους και το ήξερα. Μου το επιβεβαίωσε όμως και ο Keith Shore, ο celebrity hair colorist που ανανέωσε το χρώμα της Anya TaylorJoy για τα βραβεία SAG.

 

Επικοινώνησα μαζί του για να μάθω λεπτομέρειες για τα μαλλιά της Anya αλλά και tips για τα ξανθά μαλλιά γενικά. Ο Keith μπορώ να πω ότι είναι κάτι σαν… «μάγος» του χρώματος αλλά κυρίως του ξανθού και κυριολεκτικά κρεμόμουν από τα χείλη του. Τον ρώτησα όσα περισσότερα πράγματα μπορούσα αφού μου αφιέρωσε λίγο από τον χρόνο του και το πρώτο ήταν πώς τον έχει επηρεάσει η πανδημία, κυρίως τώρα στη σεζόν των βραβείων. «Δεν μπορώ να πω ότι με έχει επηρεάσει ιδιαίτερα σαν colorist. Ο κόσμος βάφει τα μαλλιά του όπως θα έκανε κανονικά, απλά με πολλή περισσότερη προσοχή και μέτρα ασφαλείας όπως η μάσκα». Η αλήθεια είναι ότι περίμενα αυτή την απάντηση γιατί είναι απόλυτα λογικό το ότι δεν θα εμφανιζόταν καμία σταρ σε βραβεία, διαδικτυακά ή μη, με άβαφη ρίζα. Τα μαλλιά της Anya όμως πότε τα έβαψε; Το ίδιο βράδυ;  Φαίνονταν τόσο φρέσκα και λαμπερά…

anya taylor

«Η Anya ήρθε για βαφή περίπου 4 μέρες πριν τα SAG αλλά είχε συνεντεύξεις και φωτογραφίσεις από την επόμενη μέρα συνεπώς το χρώμα έπρεπε να είναι τέλειο από την πρώτη μέρα» μου είπε και συνέχισε: «Κάποιες φορές, όταν χρησιμοποιούμε ντεκαπάζ απευθείας στο δέρμα του κεφαλιού, πρέπει να περιμένουμε μερικές ημέρες πριν περάσουμε το χρώμα για να επιτρέψουμε στα μαλλιά να ‘ηρεμήσουν’ και στα λέπια της τρίχας να κλείσουν» φυσικά δεν υπήρχε χρόνος για αυτό αλλά τελικά το χρώμα ήταν τέλειο! Αναρωτήθηκα λοιπόν πόσο καιρό κάνει το χρώμα της Anya! «Ήταν η πρώτη φορά που της έβαψα τα μαλλιά. Μου τηλεφώνησε ο publicist της και ενθουσιάστηκα γιατί είμαι πολύ μεγάλος fan της και φυσικά γιατί είναι τόσο όμορφη!» μου απάντησε και δεν περίμενα ότι θα ήταν η πρώτη τους συνεργασία! Είχε έρθει όμως η ώρα να μιλήσουμε για προϊόντα γι’ αυτό τον ρώτησα με ποια προϊόντα κατάφερε να έχει αυτό τον τέλειο συνδυασμό χρώματος και υγείας στα μαλλιά της Anya.

anya

«Χρησιμοποιώ ένα προϊόν που λέγεται flashlift, είναι της Redken και περιέχει Bonders. Το χρησιμοποιώ ταυτόχρονα με Olaplex για μέγιστη προστασία όταν κάνω τόσο ανοιχτά χρώματα και χρησιμοποιώ αποχρώσεις επίσης της Redken για την τονικότητα που θέλω» μου απάντησε και σκοπεύω να ρωτήσω τον Νικόλα (Βιλλιώτη) για όλα αυτά! Είχα όμως μία τεράστια απορία: Πώς γίνεται η Anya να έχει τόσο λαμπερά, τόσο υγιή και ΤΟΣΟ μακριά μαλλιά; Έχει πολύ ανοιχτή βάση; Παίζει ρόλο αυτό; Αν ναι, τι σημαίνει αυτό για εμάς τις μεσογειακές με τα σκούρα μαλλιά και τις κοκκινωπές βάσεις; Ναι τον βομβάρδισα και όπως μου είπε ήταν εύλογες απορίες…

anya taylor joy

«Είναι όλες πολύ καλές ερωτήσεις. Τα μαλλιά της Anya είναι αρκετά ανοιχτά συνεπώς το ξανθιστικό δεν χρειάζεται να μείνει για πολλή ώρα στο κεφάλι της άρα δεν προκαλεί τόσο μεγάλη φθορά. Όσο πιο σκούρα και χοντρά είναι τα μαλλιά, τόσο περισσότερη ώρα πρέπει να μείνει το προϊόν επάνω τους και τόσο περισσότερη φθορά θα προκαλέσει. Γι’ αυτό οι πελάτισσές μου που έχουν πιο σκούρα βάση έχουν –αναγκαστικά- πιο κοντά κουρέματα. Όσο για τα μεσογειακά μαλλιά δεν υπάρχει μέση λύση. Όσο πιο ανοιχτά θέλεις τα μαλλιά, τόσο  περισσότερο μήκος πρέπει να είσαι διατεθειμένη να θυσιάσεις, αν φυσικά σε ενδιαφέρει να έχεις ένα υγιές και όμορφο αποτέλεσμα» μου είπε και με στεναχώρησε παρ’ όλο που ήξερα την απάντηση. Είπα λοιπόν να αλλάξω θέμα! Πώς την προτιμά; Φλογερή κοκκινομάλλα όπως στο The Queen’s Gambit ή πλατινέ ξανθιά όπως είναι τώρα;

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Genevieve Herr (@genevieveherr)

«Είναι εξίσου υπέροχη ως ξανθιά και ως φλογερή κοκκινομάλλα. Και στα δύο χρώματα, υπάρχει μία ζεστασιά στην τονικότητα και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό για το τελικό αποτέλεσμα. Αν είχε πολλούς σαντρέ τόνους μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν άχρωμο, σχεδόν ξεπλυμένο» μου απάντησε και με έκανε να παρατηρήσω τριπλά τα ξανθά μαλλιά της στα SAG για να καταλάβω ακριβώς τι εννοούσε. Το χρώμα πράγματι δεν είναι σταχτένιο, είναι κάπως ζεστό! Τι θα συμβούλευε λοιπόν εμάς τους κοινούς θνητούς που φλερτάρουμε με το τόσο ανοιχτό ξανθό; Τι φροντίδα χρειάζονται τα super blondes; Σε τι προϊόντα πρέπει να επενδύσουμε; Και ποια είναι άραγε τα δικά του αγαπημένα προϊόντα; Ναι, δεν έπαψα να τον βομβαρδίζω με ερωτήσεις και ο ευγενικός Keith μου απάντησε σε όλα!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Keith Shore (@keithshore)

«Όταν μιλάμε για τόσο ανοιχτά ξανθά που ξεκινούν από τη ρίζα, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι είναι απαραίτητο να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου κάθε 4 με 6 εβδομάδες. Μιλάμε επίσης για μία διαδικασία χρονοβόρα που πολλές φορές κοστίζει και πολύ. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάς ότι πρέπει να επενδύεις σε προϊόντα για πολύ ξανθά μαλλιά, όχι απλά για ξανθά και αυτά τα βρίσκεις στο κομμωτήριο πράγμα που σημαίνει ότι οι τιμές του είναι σχετικά πιο υψηλές. Τέλος, αφού τα μαλλιά έχουν υποστεί αποχρωματισμό, ντεκαπάζ, είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσουν την οποιαδήποτε τονικότητα. Είναι μία πραγματικά μεγάλη δέσμευση και αυτό λέω σε όλες μου τις πελάτισσες. Όσο για το προϊόν που δεν μπορώ να αποχωριστώ… Λέγεται Its a 10 Miracle Hair Mask. Το χρησιμοποιώ για όλες τις πελάτισσές μου με πολύ ανοιχτά μαλλιά, δεν υπάρχει καλύτερη μάσκα κατά τη γνώμη μου» μου απάντησε και μπήκα να βρω αυτή τη μάσκα ΑΜΕΣΩΣ!

maska mallion

Όπως αντιλαμβάνεσαι δεν υπάρχει στην Ελλάδα αλλά μπορείς να την παραγγείλεις online (εγώ αυτό έκανα) και σου προτείνω να το κάνεις ιδιαίτερα αν έχεις πολύ ξανθά μαλλιά. Ο Keith λοιπόν δεν παιδεύτηκε πολύ για να ανοίξει το χρώμα της Anya Taylor-Joy γιατί έχει ήδη σχετικά ανοιχτά μαλλιά και γι’ αυτό μάλιστα το αποτέλεσμα είναι τόσο λαμπερό, υγιές και… Μακρύ. Μας προτείνει να σκεφτούμε όλες τις παραμέτρους των super blondes αν φλερτάρουμε μαζί τους και το καλύτερο προϊόν κατά τη γνώμη του είναι η παραπάνω μάσκα. Δεν τελειώσαμε όμως εδώ… Ο Keith είναι υπεύθυνος για πολλά celebrity χρώματα μαλλιών που έχουμε δει (και ζηλέψει) συνεπώς θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί του και πάλι. Ως τότε κρατάμε σημειώσεις και τον ευχαριστούμε πολύ!

Διάβασε ακόμα: A creative genius: O Angelo Seminara ανάγει τα μαλλιά σε τέχνη και μας μίλησε αποκλειστικά για αυτό

 




Πηγή