Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Κυτταρίτιδα: Πόσο βοηθά ο καφές στην αντιμετώπισή της;

Κυτταρίτιδα: Πόσο βοηθά ο καφές στην αντιμετώπισή της;

Η κυτταρίτιδα είναι ο απόλυτος εχθρός της γυναικείας επιδερμίδας.

Ακόμη και αδύνατες γυναίκες πασχίζουν να απαλλαγούν από τον ενοχλητικό φλοιό πορτοκαλιού, αφού μια βασική παράμετρος που καθορίζει αν θα εμφανιστεί η κυτταρίτιδα και πόσο έντονη θα είναι –τα γονίδια– δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας.

AdTech Ad

Ο καφές είναι ένα συστατικό που βρίσκουμε συχνά είτε σε συνταγές για σπιτικά scrub είτε σε ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας.

Πόσο αποτελεσματικές είναι όμως αυτές οι λύσεις;

bigstock Homemade Face And Body Organic 98784983

Σύμφωνα με τον Αμερικανό δερματολόγο Χάουαρντ Σόμπελ, η καφεΐνη αντλεί νερό από τα λιποκύτταρα, επομένως αυτά συρρικνώνονται και η κυτταρίτιδα γίνεται λιγότερο εμφανής.

Ωστόσο, η Άντζελα Λαμπ, επίκουρος καθηγήτρια Δερματολογίας στο Νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης, επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα είναι σχεδόν ανεπαίσθητο και προσωρινό.

Σε κάθε περίπτωση, ο καφές είναι ένα φυσικό προϊόν που δεν προκαλεί παρενέργειες, οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε άφοβα εάν ο στόχος σας είναι ακόμη και η παραμικρή βελτίωση στην όψη της επιδερμίδας.

Για καλύτερα αποτελέσματα, αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν επίσης βιταμίνη C, καθώς προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου κι έτσι κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό και απαλό.

Όσο για τις φυσικές συνταγές με καφέ, η αποτελεσματικότητά τους οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο καφές κάνει απολέπιση στο δέρμα, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr