Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Korean Beauty: Μετά τα μυστικά για τέλειο δέρμα τώρα θα μάθεις τα πάντα και για τα μαλλιά

Οι γυναίκες του Δυτικού κόσμου έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε στα μαλλιά μας πολλά και διαφορετικά προϊόντα για να τα βλέπουμε υγιή και λαμπερά ή για να τα σώζουμε την τελευταία στιγμή. Χρησιμοποιούμε dry shampoo για τις μέρες που δεν έχουμε προλάβει να λουστούμε, serum για λάμψη ή λαδάκια για να αντιμετωπίσουμε το φριζάρισμα και έτσι νομίζουμε ότι λύνουμε το πρόβλημά μας. Στην ουσία, όμως, το κουκουλώνουμε.

Στην αντίπερα όχθη, οι Κορεάτισσες λειτουργούν με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο όσον αφορά τα μαλλιά τους. Δε θέλουν μόνο να δείχνουν υγιή, αλλά επιθυμούν και να είναι στην πραγματικότητα. Και δείχνουν ακριβώς την ίδια φροντίδα στο τριχωτό της κεφαλής, όπως ακριβώς κάνουν και με τη skincare ρουτίνα τους.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις ακούσει ή διαβάσει για τη ρουτίνα ομορφιάς των γυναικών της Κορέας. Είναι για αυτές ένα ευαγγέλιο, το οποίο τηρούν ευλαβικά, παρά το γεγονός ότι έχει περίπου 10 με 12 βήματα. Θέλουν, όμως, να είναι λαμπερές και με αλαβάστρινη επιδερμίδα και γι’ αυτό θυσιάζουν λίγο περισσότερο χρόνο.

Με τον ίδιο τρόπο σκέφτονται και για τα μαλλιά τους. Γιατί για τις Κορεάτισσες τα μαλλιά είναι εξίσου σημαντικά με το δέρμα. Ευτυχώς, όμως, η φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής δεν απαιτεί πολύ χρόνο και πολλά βήματα, όπως συμβαίνει με την επιδερμίδα (thanks, God!). Η K-beauty hair care routine έχει ως βάση τέσσερα βήματα, τα οποία θα βρεις στην παρακάτω gallery, και μπορείς κι εσύ να τα ακολουθήσεις από εδώ και στο εξής. Πίστεψέ μας! Θα δεις μεγάλη διαφορά στην υφή και την εικόνα των μαλλιών σου.

Cover photo:@schwarzkopfpro

Διάβασε ακόμα: Αποκλειστικό! Ο Γιάννης Σίσκος μάς αποκάλυψε όλα τα μυστικά για τα beauty looks της Υβόννης Μπόσνιακ


Πηγή