Πέμπτη , 30 Νοέμβριος 2023
Λαμπερό χαμόγελο: Όλες οι θεραπείες-εξπρές

Λαμπερό χαμόγελο: Όλες οι θεραπείες-εξπρές

1. Οι μη επεμβατικές θεραπείες

«Αυξημένη ζήτηση έχουν κυρίως οι μη επεμβατικές θεραπείες, στις οποίες δεν απαιτείται καθόλου τρόχισμα στα δόντια και δεν αφαιρείται οδοντική ουσία», εξηγεί η Μαρία Σκουλάτου.
Αυτές είναι:

Η λεύκανση

«Η διαδικασία βελτιώνει το χρώμα και τη φωτεινότητα των δοντιών από δύο έως και επτά τόνους. Η λεύκανση δοντιών αποτελεί μία ασφαλή διαδικασία εφόσον γίνει υπό την καθοδήγηση οδοντιάτρου», αναφέρει η οδοντίατρος. Σε μία επίσκεψη συνήθως μπορείτε ν’ αποκτήσετε ικανοποιητική βελτίωση στο χρώμα και τη φωτεινότητα των δοντιών.

Οι όψεις (lumineers)

Με πάχος περίπου ενός φακού επαφής, οι όψεις πορσελάνης τοποθετούνται πάνω στα υπάρχοντα δόντια για να εξαφανίσουν δυσχρωμίες, αποχρωματισμούς και να καλύψουν τα στραβά δόντια. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που ενδιαφέρει πολλούς ασθενείς είναι ότι αρκετές φορές μπορούν να γίνουν χωρίς τη χρήση αναισθησίας.

2. Επεμβατικές θεραπείες

Στις παρακάτω μεθόδους απαιτείται τρόχισμα του δοντιού.

Άμεσες όψεις ρητίνης

Κατασκευάζονται από τελευταίας γενιάς ρητίνες σε μία συνεδρία στο ιατρείο, είναι οικονομικές και χαρίζουν άριστο αισθητικό αποτέλεσμα με ελάχιστη παρέμβαση στα δόντια. Καλύπτουν διαστήματα μεταξύ των δοντιών, αποχρωματισμούς και δυσχρωμίες, αποτριβές αλλά και αλλάζουν το σχήμα τους.

Όψεις πορσελάνης (veneers)

Με αυτές βελτιώνουμε την εικόνα του χαμόγελου τροχίζοντας ελάχιστα τις πρόσθιες επιφάνειες των δοντιών. Επίσης, διορθώνουμε ατέλειες της διάταξης αλλά και του μεγέθους των δοντιών και κλείνουμε ενδεχόμενα διαστήματα. Παράλληλα, είναι κατάλληλες για να καλύψουν αποχρωματισμούς, είτε πολλαπλά παλιά σφραγίσματα.

Ολοκεραμικές στεφάνες (θήκες) ή γέφυρες

Η οδοντίατρος Μαρία Σκουλάτου επισημαίνει: «Τα σύγχρονα ολοκεραμικά υλικά (ζιρκόνιο και e-max) παρέχουν στον οδοντίατρο τη δυνατότητα να κατασκευάσει στεφάνες (θήκες) ή γέφυρες πολύ υψηλής αισθητικής οι οποίες προσομοιάζουν πάρα πολύ με τα φυσικά δόντια. Με τις ολοκεραμικές αποκαταστάσεις επιτυγχάνουμε άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, καθώς δεν υπάρχει πλέον το γκρι χρώμα του μεταλλικού σκελετού που ήταν αναγκαίος για τις μεταλλοκεραμικές αποκαταστάσεις».

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr