Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Λαμπερό βλέμμα για νυχτερινές εξόδους

Λαμπερό βλέμμα για νυχτερινές εξόδους

Έμφαση στα μάτια

Στις βραδινές εξόδους σας, όσο πιο τονισμένα είναι τα μάτια σας τόσο το καλύτερο. Εκείνο μόνο που πρέπει να θυμάστε πάντα είναι ότι –ανεξάρτητα από το σχήμα των ματιών και του προσώπου σας- όταν το βλέμμα σας είναι έντονα τονισμένο, τα χείλη σας πρέπει να παραμένουν διακριτικά. Πώς θα το καταφέρετε; Με ένα διάφανο, γυαλιστερό λιπ-γκλος ή ένα κραγιόν στο φυσικό χρώμα των χειλιών σας. Έτσι, θα αποφεύγετε λάθη και υπερβολές…

Η απαραίτητη μάσκαρα

Οι καινούριες μάσκαρες υπόσχονται βλεφαρίδες μακριές, γυριστές, πυκνές… και το πετυχαίνουν, αρκεί να ξέρετε τα μυστικά να τις χρησιμοποιείτε σωστά:

• Περάστε το βουρτσάκι της μάσκαρα έως τα τρία τέταρτα των βλεφαρίδων ξεκινώντας όσο πιο κοντά μπορείτε στη ρίζα.

• Τώρα, προχωρήστε προς τις άκρες, γυρίζοντας τις βλεφαρίδες προς τα πάνω. Ένα πέρασμα αρκεί. Εδώ χρειάζεται προσοχή, γιατί οι περισσότερες μάσκες που δίνουν όγκο στεγνώνουν πολύ γρήγορα.

• Για ακόμα περισσότερο γοητευτικό βλέμμα, μακιγιάρετε τις βλεφαρίδες σας από πάνω και από κάτω, αρχίζοντας από πάνω.

• Μετά από τη συνηθισμένη σας μάσκαρα, για περισσότερη λάμψη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον κάποιο άλλο προϊόν που δίνει ένα αποτέλεσμα γκλος.
Το γοητευτικό άι-λάινερ

Το άι-λάινερ χαρίζει γοητεία στο βλέμμα, αρκεί η γραμμή του να γίνεται στο σωστό πάχος που να ταιριάζει στα μάτια και στον τύπο σας: Στα στρογγυλά μάτια, η γραμμή πρέπει να είναι λεπτότερη στην αρχή και να παχαίνει προς την άκρη. Στα αμυγδαλωτά μάτια, η γραμμή μπορεί να είναι είτε λεπτή είτε παχιά. Όσο για το χρώμα της; Το μαύρο χρώμα τονίζει τόσο τα ανοιχτόχρωμα όσο και τα σκούρα μάτια.

Πώς θα χαράξετε τη γραμμή;

• Με ένα μικρό πινελάκι πουδράρετε το βλέφαρό σας, για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί η γραμμή.

• Με ένα μολύβι κολ σχηματίστε πρώτα τη γραμμή που θέλετε να ακολουθήσετε στη συνέχεια με το άι-λάινερ. Ξεκινήστε από την εσωτερική γωνία του ματιού.

• Πουδράρετε ξανά τη γραμμή που σχηματίσατε στο μάτι σας με το μολύβι και μετά, περάστε από πάνω το άι-λάινερ. Αρχίζετε πάντα από το μέσο του βλεφάρου για πιο σιγουριά και κατόπιν προεκτείνετε τη γραμμή προς την εσωτερική γωνία του ματιού.

Προσοχή!
Θέλετε να φωτίσετε το θλιμμένο σας βλέμμα; Δώστε μια κλίση προς τα πάνω στη γραμμή που θα σχηματίσετε με το άι-λάινερ.

Οι μυστηριώδεις σκιές

Σε χρώμα φουντουκί, καφέ, ασημί σκούρο ή γκρι ανθρακίτη; Ό,τι και να διαλέξετε, τη νύχτα δεν έχει σημασία το χρώμα, αλλά η ένταση… Διαλέξτε συνεπώς ένα σκούρο χρώμα και περάστε το με σφουγγαράκι στα βλέφαρα του ματιού, προσέχοντας πώς θα το «σβήσετε» στην εξωτερική γωνία.

Πηγή: belife.gr