Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

LED facial: Όσα χρειάζεται να γνωρίζεις πριν το δοκιμάσεις

Εμείς οι γυναίκες προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να δείχνουμε όμορφες και να διατηρήσουμε τη νεότητά μας. Δοκιμάζουμε διαρκώς νέα skincare συστατικά και προϊόντα, κάνουμε θεραπείες με μάσκες και scrub ομορφιάς στο σπίτι, ενώ επισκεπτόμαστε συχνά και τον δερματολόγο μας για να τελειοποιήσουμε το αποτέλεσμα της επιδερμίδας μας.

Και εδώ- σε αυτό το τελευταίο- θέλω να σταθούμε σήμερα. Στις επισκέψεις στον δερματολόγο. Αλήθεια, μήπως ο δικός σου γιατρός σού έχει μιλήσει τελευταία για τα LED facials και τα αποτελέσματά τους; Αν όχι… ώρα να μάθεις τα πάντα.

Your insta-questions: Μόνο με μπότοξ μπορώ να απαλλαγώ από τις ρυτίδες στο μέτωπο;

Τι είναι το LED facial

Μια από τις πολλά υποσχόμενες μη επεμβατικές μεθόδους περιποίησης της επιδερμίδας προσώπου και λαιμού τα τελευταία χρόνια είναι το LED facial ή αλλιώς η φωτοθεραπεία προσώπου.

Πρόκειται, στην ουσία, για μια μη επεμβατική θεραπεία, για μια δίοδο εκπομπής LED φωτός στο πρόσωπο– τεχνική που ανακαλύφθηκε στη NASA-, που καταπολεμά την ακμή, αλλά και τα σημάδια γήρανσης.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Regina Daquesian (@reignbyregina)

Οι φωτοθεραπείες LED περιλαμβάνουν τη χρήση κόκκινου, κίτρινου, πράσινου ή μπλε φωτός στο πρόσωπο με το καθένα από αυτά να έχει και διαφορετικό σκοπό.

Το κόκκινο φως προορίζεται για την καταπολέμηση σημαδιών γήρανσης μιας και ενεργοποιεί τους ινοβλάστες να παράξουν μεγαλύτερη ποσότητα κολλαγόνου και έτσι βοηθά στη μείωση των ρυτίδων και των ουλών ακμής, στη βελτίωση της υφής και της ελαστικότητας του δέρματος.

Το κίτρινο φως καταπολεμά τις εξάρσεις και τους ερεθισμούς των πολύ ευαίσθητων επιδερμίδων, ενώ το πράσινο φως είναι ιδανικό για την επαναφορά της λάμψης στο δέρμα.

Το μπλε φως LED καταπολεμά την ακμή μιας και μειώνει τη δραστηριότητα στους σμηγματογόνους αδένες.

Πόσο ασφαλή είναι τα LED facials

Κι αν αναρωτιέσαι πόσο και αν είναι ασφαλής η φωτοθεραπεία προσώπου, η απάντηση είναι μία: δεν υπάρχει κίνδυνος. Στα LED facials δεν χρησιμοποιούνται χημικά, ούτε ακτίνες UV, πράγμα που σημαίνει πως η επιδερμίδα παραμένει υγιής και δεν κινδυνεύει ούτε στο ελάχιστο από εγκαύματα ή άλλου είδους βλάβες.

Η φωτοθεραπεία προσώπου δεν τραυματίζει, δηλαδή, την επιδερμίδα και έτσι δεν χρειάζεται περίοδος αποθεραπείας μετά τη συνεδρία.

Μισό λεπτό! Μη φεύγεις… Σου έχω κι άλλα πολλά που θες να μάθεις για τα LED facials στην παρακάτω gallery.

Photos: @reignbyregina




Πηγή