Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Μάσκες μαλλιών για λάμψη και απαλότητα

Μάσκες μαλλιών για λάμψη και απαλότητα

Έξι συνταγές για όμορφα μαλλιά

Γιατί να ανησυχείτε για τις σκληρές ή τις αδύναμες τρίχες σας όταν υπάρχουν τα αυγά, το πολυτιμότερο δώρο που θα μπορούσε να κάνει η φύση στα μαλλιά σας; Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αυγά στην περιποίηση των μαλλιών σας. Εμείς επιλέξαμε τους 6 δημοφιλέστερους και σας τους παρουσιάζουμε παρακάτω.

1. Σκέτα αυγά

Τα αυγά είναι μία από τις πιο γνωστές πηγές πρωτεΐνης κι εκτός από το να χτίζουν τους μύες και να μας κάνουν δυνατότερες, βελτιώνουν επίσης πολύ την ποιότητα των μαλλιών μας.

Σπάστε δύο αυγά και τοποθετήστε τα μέσα σε ένα μπολ. Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα και εφαρμόστε τα στα μαλλιά σας. Αφήστε τα να δράσουν για 30 λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε με ένα καλό σαμπουάν για να ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά.

2. Μάσκα με αυγό

Η πρωτεΐνη είναι το κυριότερο συστατικό των αυγών και αυτό που χρειάζονται τα μαλλιά σας για να γίνουν απαλά και δυνατά.

Φτιάξτε μία μάσκα ανακατεύοντας ένα αυγό με την κρέμα μαλλιών σας. Εφαρμόστε τη ως συνήθως, αφήστε τη για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό και σαμπουάν. Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές την εβδομάδα και θα δείτε σύντομα τη διαφορά στην ποιότητα των μαλλιών σας.

3. Αυγά και σαμπουάν

Το μόνο πρόβλημα στη χρήση των αυγών είναι η μυρωδιά τους. Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αυγό ταυτόχρονα με το σαμπουάν σας ή ακόμα καλύτερα να αναζητήσετε κάποιο σαμπουάν του εμπορίου που περιέχει εκχυλίσματα αυγών.

4. Αυγά και χένα

Η χένα χρησιμοποιείται επίσης για να βάφει τα γκρίζα μαλλιά, αλλά σε συνδυασμό με τα αυγά είναι ότι καλύτερο! Ανακατέψτε ένα αυγό με χένα και εφαρμόστε το μείγμα σε κάθε μία τούφα ξεχωριστά. Δε θα πιστεύετε πόσο δυνατά και απαλά θα γίνουν.

5. Αυγά και αβοκάντο

Άλλος ένας εξαιρετικός συνδυασμός φυσικών συστατικών. Ανακατέψτε ένα αυγό με ένα αβοκάντο μέχρι να πάρετε μια καλά σχηματισμένη και ομοιογενή πάστα. Εφαρμόστε τη στα μαλλιά σας και αφήστε τη για 40 περίπου λεπτά. Ξεπλύντε τα μαλλιά σας με κρύο νερό και θα δείτε πόσο απαλά και φρέσκα θα τα νιώθετε.

6. Αυγά και ελαιόλαδο και μέλι

Αναμείξτε 3 κρόκους αυγών με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατέψτε τα πολύ καλά και εφαρμόστε τα στα μαλλιά σας. Αφήστε τα για 30 λεπτά και ξεπλύντε με άφθονο χλιαρό νερό, χρησιμοποιώντας ένα καλό σαμπουάν και conditioner για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα από τα υλικά στα μαλλιά σας.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr