Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Matte VS Dewy μεικάπ: Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά τους;

Γιατί φοράμε μεικάπ aka foundation; Γιατί θέλουμε μία κάποια κάλυψη, ομοιόμορφη όψη και λαμπερό ή ματ τελείωμα στο συνολικό μας look. Στην αγορά θα βρεις μεικάπ που ανήκουν και στις δύο κατηγορίες όμως ξέρεις όλα τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μίας; Σου ταιριάζει πραγματικά το ματ αποτέλεσμα για παράδειγμα ή θα έδειχνες καλύτερη με κάτι πιο δροσερό; Να ακούσεις το γούστο ή τις ανάγκες σου; Όλα αυτά θα τα απαντήσουμε σήμερα γιατί θα μιλήσουμε για τα υπέρ και για τα κατά των Matte και Dewy μεικάπ.

Ας ξεκινήσουμε με το ματ. Είναι η κατηγορία που έχει πολλές διαφορετικές υφές. Μπορείς να βρεις υγρό ματ, compact ματ, ματ πούδρα, ματ mousse μεικάπ… Το αποτέλεσμα που σου χαρίζει είναι –σωστά μάντεψες- απόλυτα ματ και γι’ αυτό το επιλέγεις. Έχει όμως υπερ και κατά που μπορεί να μην γνωρίζεις και που παίζουν καθοριστικό ρόλο στο σύνολο του αποτελέσματος άρα πρέπει να επηρεάζουν την επιλογή σου. Είναι τα εξής:

MATTE MAKEUP CHART

Συνεχίζουμε με το δροσερό aka dewy μεικάπ. Αυτό είναι συνήθως υγρό ή compact και το αποτέλεσμα που σου χαρίζει είναι δροσερό και ανάλαφρο. Κάνει το δέρμα σου να λάμπει, να δείχνει πολύ ενυδατωμένο, οριακά υγρό. Έχει και αυτό όμως προτερήματα και μειονεκτήματα που επίσης καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα. Είναι τα ακόλουθα:

DEWY MAKEUP CHART

Όπως αντιλαμβάνεσαι, όταν επιλέγεις μεικάπ, δεν πρέπει να σε αφορά μόνο το φινίρισμα αλλά και το αποτέλεσμα συνολικά. Η διάρκεια και η κάλυψη παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο όπως και η συμπεριφορά της επιδερμίδας σου με το κάθε είδος μεικάπ. Διάλεξε λοιπόν υπεύθυνα και σκέψου ότι, ίσως να πρέπει να αφήσεις στην άκρη τα θέλω σου και να ακούσεις τις ανάγκες σου!

Διάβασε ακόμα: Η Δούκισσα Νομικού έκανε ένα ultra summerish μακιγιάζ και εμείς μάθαμε τις λεπτομέρειες


Πηγή