Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Metal Detox: Η αποτοξίνωση είναι τελικά το μυστικό για τέλειο χρώμα και δυνατά μαλλιά

Το φυσικό χρώμα των μαλλιών μου είναι το ξανθό, αλλά εδώ και πολλά χρόνια τα βάφω πολύ σκούρα, σχεδόν ολόμαυρα. Μου αρέσει αυτό το dark χρώμα και τονίζει τα μάτια μου. Έχει όμως και το τίμημά του. Τα μαλλιά μου υφίστανται τις επιπτώσεις των τεχνικών εργασιών όπως η βαφή και γίνονται πιο αδύναμα. Σπάνε ευκολότερα, δείχνουν λίγο πιο θαμπά ανάμεσα στις βαφές και, πολλές φορές,  το χρώμα δεν είναι τόσο dark όσο θέλω.

Μέχρι πολύ πρόσφατα, νόμιζα ότι για όλα ευθύνεται η βαφή. Ότι αυτή είναι που αλλοιώνει την τρίχα μου, και ότι εκείνη δεν «πιάνει» καλά ώστε να έχω το τέλειο χρώμα. Έκανα λάθος! Ο πραγματικός ένοχος, είναι το νερό με το οποίο λούζω τα μαλλιά μου, το ίδιο νερό που χρησιμοποιείς και εσύ δηλαδή.

Χρειάστηκε μία μέρα στο κομμωτήριο The Kut για να μάθω τα πάντα για το νερό και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει, αλλά και για να γνωρίσω τη σειρά Metal Detox της L’ Oréal Professionnel που τα εξουδετερώνει. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή γιατί δεν θα ήθελα να σε μπερδέψω.

Το νερό που πίνουμε και με το οποίο λουζόμαστε, περιέχει πολλά συστατικά και κάποια από αυτά είναι τα λεγόμενα μεταλλικά στοιχεία. Όχι, δεν είναι καθόλου βλαβερά για την υγεία μας αλλά μπορούν να αποδιοργανώσουν τελείως (και τελικά να βλάψουν) τα μαλλιά μας.

Βλέπεις, ανάλογα με την πορώτητα της τρίχας (το πόσο απορροφητική είναι), και τα επίπεδα μετάλλων που βρίσκονται στο νερό της περιοχής μας, τα μαλλιά μας απορροφούν τα μεταλλικά στοιχεία τα οποία συσσωρεύονται και δημιουργούν προβλήματα. Τι προβλήματα;

Τα μεταλλικά στοιχεία μέσα στην τρίχα, μπορούν να την κάνουν εύθραυστη προκαλώντας περισσότερο σπάσιμο, και να αλλοιώσουν το χρωματικό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της βαφής, του ξανοίγματος ή του balayage. Η σειρά Metal Detox της L’ Oréal Professionnel όμως, έρχεται να διορθώσει το πρόβλημα και θα σου περιγράψω ακριβώς πώς το καταφέρνει γιατί απόλαυσα την πλήρη θεραπεία στο κομμωτήριο The Kut πριν από την καθιερωμένη βαφή μου.

τσακ2

Το treatment ξεκινά πριν ακόμα πάμε στον λουτήρα, με το σπρέι προετοιμασίας Metal Detox. H hair expert της L’ Oréal Professionnel εμποτίζει κάθε τούφα των μαλλιών με αυτό το «μαγικό» σπρέι που εξουδετερώνει τα μεταλλικά στοιχεία πριν από τη βαφή.

Στον πυρήνα της σειράς Metal Detox βρίσκεται το συστατικό Γλυκοαμίνη, ένα μόριο τόσο μικρό που μπορεί να εισχωρήσει στην τρίχα και να εξουδετερώσει τα μεταλλικά στοιχεία, αποτοξινώνοντας τα μαλλιά.

τσακ3

Fun fact! Το μόριο της Γλυκοαμίνης ανακαλύφθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων!

Στη συνέχεια τα μαλλιά βάφονται κανονικά, χωρίς καμία διαφορά στα βήματα. Για το δικό μου χρώμα, η hair expert χρησιμοποίησε την βαφή DIA Light για λαμπερό χρώμα, έντονη περιποίηση και φυσική αίσθηση στα μαλλιά μου.

τσακ4

Αφού πέρασε η ώρα που έπρεπε, είχε έρθει η ώρα του ξεβγάλματος. Κατά το ξέβγαλμα, η hair expert χρησιμοποίησε το δεύτερο βήμα της θεραπείας Metal Detox της L’ Oréal Professionnel στο κομμωτήριο: Το σαμπουάν Metal Detox,  που αποτοξινώνει τα μαλλιά μετά τη βαφή. Καθώς το νερό είναι απαραίτητο για το ξέβγαλμα του χρώματος, τα μεταλλικά στοιχεία πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα, πριν εγκατασταθούν στην τρίχα.

τσακ6

Η hair expert έκανε απαλό μασάζ σε όλο μου το κεφάλι και καθώς ένιωθα ότι θα αποκοιμηθώ στην καρέκλα του λουτήρα, είχε έρθει η ώρα για το επόμενο βήμα: Την μάσκα Metal Detox, η οποία αποτρέπει τα μεταλλικά στοιχεία από το να εγκατασταθούν στην τρίχα.

Η hair expert της L’ Oréal Professionnel πέρασε την μάσκα μόνο από τα μήκη και τις άκρες και, όσο το έκανε μου εξηγούσε ότι η θεραπεία συνεχίζεται και στο σπίτι. Ναι, η σειρά Metal Detox περιλαμβάνει και προϊόντα για χρήση στο σπίτι που προστατεύουν τα μαλλιά από τα μεταλλικά στοιχεία, τα αποτοξινώνουν και έτσι η τρίχα παραμένει δυνατή και το χρώμα τέλειο. Για να εκμεταλλευτείς άλλωστε, όλα όσα μπορεί να σου χαρίσει η σειρά Metal Detox της L’Oréal Professionnel Paris, πρέπει η θεραπεία να συνεχιστεί στο σπίτι. Μόνο έτσι το πρωτόκολλο που δημιούργησαν οι hair experts της L’Oréal Professionnel Paris θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και στο 100%.

Ποια είναι τα προϊόντα που θα πάρεις μαζί σου φεύγοντας από το κομμωτήριο; Αυτά που πήρα και εγώ, το σαμπουάν Metal Detox και την μάσκα Metal Detox. Με χρήση σε κάθε λούσιμο, τα μαλλιά σου θα παραμείνουν απαλλαγμένα από τα μεταλλικά στοιχεία και έτσι θα είναι πιο δυνατά, πιο λαμπερά και το χρώμα αναλλοίωτο.

τσακ7

Όσο για το αποτέλεσμα μετά την περιποίηση στο κομμωτήριο… Η διαφορά στα μαλλιά μου ήταν εμφανής από τη στιγμή που τα στέγνωσε η hair stylist. Φαίνονταν πιο λαμπερά, τα ένιωθα πιο δυνατά και ήταν απίστευτα απαλά. Πλέον, η θεραπεία Metal Detox θα γίνει μέρος της βαφής μου αλλά και μέρος της περιποίησής μου στο σπίτι.

τσακ8

Σου προτείνω να κάνεις το ίδιο και να ζητήσεις από τον κομμωτή σου τη θεραπεία Metal Detox της  L’ Oréal Professionnel πριν τη βαφή. Θα κάνει όλη τη διαφορά στο χρώμα των μαλλιών σου και στην ποιότητα της τρίχας σου ενώ μπορείς να διατηρήσεις το αποτέλεσμα και με το σετ περιποίησης Metal Detox για το σπίτι.

τσακ9

Με ένα κλικ εδώ μπορείς να δεις το κοντινότερο σε εσένα L’ Oréal Professionnel κομμωτήριο και φυσικά, δεν θέλω να ξεχάσεις να κάνεις like στην Facebook page: LOréal Professionnel follow τα @LorealPro #LorealProGR στο instagram




Πηγή