Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Micellar water: 10 «μαγικά νερά» για να καθαρίζεις σωστά το πρόσωπό σου

Για πολλά χρόνια υπήρξε το μυστικό των supermodels και των Hollywood stars. Οι make up artists το λάτρευαν και το χρησιμοποιούσαν ανελλιπώς στα παρασκήνια των επιδείξεων μόδας ήδη από τα τέλη του 2010. Ευτυχώς, όμως, μερικά χρόνια πριν ήρθε και στα δικά μας χέρια. Ο λόγος… για το micellar water, ένα από τα μεγαλύτερα trends για τον καθαρισμό προσώπου και το ντεμακιγιάζ.

Τι ακριβώς είναι, όμως, το micellar water; Πρόκειται για καθαριστικό ή μικυλλιακό νερό, που περιέχει συστατικά ενυδάτωσης, όπως γλυκερίνη ή άλλες επιφανειο-δραστικές ουσίες. Τα μόρια αυτών των ουσιών σχηματίζουν μικροσκοπικά σφαιρίδια, τα μικύλλια- εξ’ ού και το όνομά του-, τα οποία δρουν σαν μαγνήτες κατά της λιπαρότητας και των ρύπων που υπάρχουν στην επιδερμίδα. Τα μικύλλια βρίσκονται ελεύθερα στο νερό και χάρη σε αυτά, το μικυλλιακό νερό συνδυάζει τη δροσερή αίσθηση του νερού και την καθαριστική ιδιότητα του λαδιού, χωρίς να αφήνει, όμως, ίχνος λιπαρότητας.

Εν ολίγοις, το micellar water απομακρύνει με μία κίνηση το μακιγιάζ, το σμήγμα, τους ρύπους και τη λιπαρότητα χωρίς τρίψιμο. Παράλληλα, όμως, ενυδατώνει και τονώνει την επιδερμίδα, απευθύνεται σε όλους τους τύπους δέρματος, δεν ξεβγάζεται και δεν περιέχει σαπούνι, ενώ διατηρεί το pH της επιδερμίδας σε μια ισορροπία. Μα πραγματικά… Δεν είναι το super skincare προϊόν, που πρέπει να υπάρχει σε κάθε μπάνιο και νεσεσέρ;

Αν, λοιπόν, ακόμη δεν έχεις εντάξει στη ρουτίνα ομορφιάς σου αυτό το «μαγικό νερό», τώρα ήρθε η στιγμή να το κάνεις. Στην παρακάτω gallery έχουμε συγκεντρώσει για σένα τα 10 καλύτερα micellar water που κυκλοφορούν στην αγορά και τα οποία μπορούν να γίνουν δικά σου βάζοντάς τα ευθύς αμέσως στο ηλεκτρονικό καλάθι σου. Ανακάλυψέ τα, δοκίμασέ τα και μετά… μπορείς να μας ευχαριστήσεις ελεύθερα.

Διάβασε ακόμα: 3 tips που θα σε βοηθήσουν να σταματήσεις -επιτέλους- να τρως τα νύχια σου


Πηγή