Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Microdosing: Όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα τάση στο skincare

Ο όρος microdosing δεν είναι κάτι το καινούργιο. Είναι ένας όρος για πρακτικές που εφαρμόζονται στην ιατρική και την φαρμακολογία, αλλά από σήμερα, μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε και στην περιποίηση.

via GIPHY

Μέχρι σήμερα, το «More is More» ήταν ο γενικός κανόνας στην φροντίδα της επιδερμίδας. Όχι, δεν ξεχνώ το skinimalism κίνημα που αγάπησα, αλλά για το skinimalism, αυτό που έπρεπε να κάνεις ήταν να μειώσεις τα βήματα της περιποίησης, όχι τις δόσεις των προϊόντων.

To 2021 θα είναι η χρονιά του #skinimalism και δεν θα μπορούσα να χαρώ περισσότερο

Μέχρι σήμερα λοιπόν, ο δρόμος για μία όμορφη, λαμπερή, νεανική επιδερμίδα (ακόμα και αυτός που περνούσε από την οδό skinimalism) ήταν στρωμένος με άφθονη ποσότητα προϊόντων. Αυτό έρχεται να τελειώσει το microdosing.

Τι είναι το microdosing;

Η νεά τάση στην περιποίηση της επιδερμίδας, θέλει να χρησιμοποιούμε μικρές ποσότητες από τα προϊόντα μας, επιμελώς και με συνέπεια. Θα σου εξηγήσω και θα καταλάβεις.

Ο κανόνας του microdosing είναι απλός: Αντί να επιβαρύνουμε την επιδερμίδα μας με ποσότητες ενεργών συστατικών, θα χρησιμοποιούμε μικροδόσεις. Ξεκινά λοιπόν η εποχή του «Less is More» για το skincare.

Ενεργά συστατικά: Σε τι διαφέρουν από τα απλά συστατικά και πώς θα διαλέξεις τα σωστά

Αντί για παράδειγμα να επιλέξεις μία κρέμα ρετινόλης με υψηλή συγκέντρωση, την οποία θα χρησιμοποιείς κάθε δεύτερο βράδυ, θα επιλέξεις μία κρέμα με χαμηλή συγκέντρωση και θα την χρησιμοποιείς κάθε βράδυ.

Γιατί να κάνεις microdosing;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, με αυτό τον τρόπο θα δίνεις στην επιδερμίδα σου αυτό που χρειάζεται χωρίς να την επιβαρύνεις ή να κινδυνεύεις να υποστείς παρενέργειες. Παράλληλα, θα διατηρείς τον δερματικό σου φραγμό άθικτο και υγιή!

microdosing tasi peripoiisi 3

Αν χρησιμοποιείς ενεργά συστατικά όπως η ρετινόλη, η βιταμίνη C, τα οξέα και άλλα, ίσως να έχεις παρατηρήσει κοκκινίλες ή ξεφλούδισμα, μπορεί να έχεις εμφανίσει σπυράκια και λιπαρότητα.

5 tips για να αποφύγεις το botox στο μέτωπο όσο περισσότερο μπορείς

Αυτά προκύπτουν από το overload των ενεργών συστατικών και λύνεται με το microdosing. Ξέρω όμως τι σκέφτεσαι…

Και τι γίνεται με το αποτέλεσμα;

Είναι λογικό να πιστεύεις ότι θα αργήσεις να δεια αποτελέσματα με μικρότερη συγκέντρωση ενεργών συστατικών αλλά κάνεις λάθος. Εδώ έρχεται η συνέπεια και η επιμέλεια που λέγαμε.

Μέρος του κανόνα του microdosing, είναι η συνέπεια και η επιμέλεια της περιποίησης, πράγμα που σημαίνει ότι θα δεις βεβαίως αποτέλεσμα, αν φροντίζεις το δέρμα σου σωστά και καθημερινά.

Ακόμα, επειδή θα περιοριστούν οι αντιδράσεις της επιδερμίδας σου, δεν θα χρειαστεί να κάνεις διάλειμμα και έτσι η δράση των συστατικών θα συνεχίσει ακάθεκτη και τοδέρμα σου θα παραμείνει υγιές.

microdosing tasi peripoiisi copy

10 απαραίτητα προϊόντα στη φθινοπωρινή ρουτίνα ομορφιάς σου

Είναι κατάλληλο για κάθε τύπο επιδερμίδας;

Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα που αντιδρά, τότε χαμογελάς πλατιά. Το microdosing είναι ιδανικό για τη δική σου επιδερμίδα αλλά κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος.

Μπορείς να κάνεις microdosing ρουτίνα, αν έχεις λιπαρό, μεικτό, ξηρό ή κανονικό δέρμα. Δεν υπάρχει περιορισμός, το «Less is More» ισχύει για όλους!

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Το microdosing ισχύει για κάθε προϊόν περιποίησης, από το καθαριστικό ως το λάδι που βάζεις σαν τελευταίο βήμα κάθε βράδυ, με μία εξαίρεση: ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ!

via GIPHY

Θα συνεχίσεις να χρησιμοποιείς SPF 50 και δεν θα βάζεις λιγότερο από μία κουταλιά του γλυκού, ανανεώνοντας κάθε 3 ώρες. Με τον ήλιο δεν παίζουμε για΄τι για αυτόν ισχύουν άλλοι κανόνες.

Τα top μυστικά αντιγήρανσης της Kourtney Kardashian – Δοκίμασέ τα κι εσύ


Πηγή