Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Mind blown! Αν έχεις λιπαρά μαλλιά πρέπει να λούζεσαι ανάποδα…

Μόλις χθες μιλήσαμε για τα πολύ ξηρά μαλλιά και πως υποφέρουν τόσο όσο και τα λιπαρά. Μιλήσαμε κυρίως για την ενυδάτωσή τους που είναι το α και το ω για την απαλότητα και την καλή τους υγεία. Η ενυδάτωση ωστόσο δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο τα ξηρά μαλλιά. Αφορά εξίσου και τα λιπαρά γιατί, σε περίπτωση που δεν το ήξερες, μπορούν να αφυδατωθούν και μάλιστα πολύ! Γενικά, όλα τα είδη μαλλιών χρειάζονται ενυδάτωση όπως και κάθε οργανισμός αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Τα λιπαρά μαλλιά είναι λιπαρά γιατί το δέρμα του κεφαλιού παράγει επιπλέον σμήγμα. Το σμήγμα δεν έχει σχέση με την ενυδάτωση και, παρ᾽όλο που είναι ευεργετικό για την τρίχα, δεν της παρέχει αυτό που χρειάζεται -κυρίως στις άκρες- για να παραμείνει δυνατή. Αν προσθέσουμε σε αυτό το γεγονός πως, τα λιπαρά μαλλιά είναι συνήθως και πολύ λεπτά, αντιλαμβάνεσαι πως το να μην τα ενυδατώνεις οδηγεί στην… (duh!) αφυδάτωση και στο σπάσιμο.  

Και τα λιπαρά μαλλιά λοιπόν χρειάζονται ενυδάτωση και εδώ αρχίσουν τα προβλήματα… Οι μάσκες και οι μαλακτικές κρέμες τα βαραίνουν όσο τίποτα άλλο και ναι, μπορούν να τα κάνουν ακόμα πιο λιπαρά. Τόσο λιπαρά που χρειάζονται λούσιμο αμέσως μετά το λούσιμο. Υπάρχει όμως ένας τρόπος για να χαρίσεις θρέψη και ενυδάτωση στα λιπαρά σου μαλλιά χωρίς να βαρύνουν και χωρίς να λαδώσουν. Όχι, δεν εννοούμε να βάλεις κρέμα μόνο στις άκρες. Εννοούμε να λουστείς ανάποδα. 

Υπό ΚΣ, πρώτα βάζεις σαμπουάν, καθαρίζεις καλά τα μαλλιά σου και στη συνέχεις βάζεις την κρέμα στις άκρες και κάνεις προσευχές να μην βαρύνουν. Για να εκμεταλλευτείς όλα τα οφέλη του conditioner όμως χωρίς να το μετανιώσεις μετά, πρέπει να το χρησιμοποιήσεις ΠΡΙΝ το σαμπουάν. Ναι, καλά διάβασες, θα βάλεις πρώτα μαλακτική κρέμα και μετά θα λουστείς. Έτσι, θα δώσεις στην τρίχα χρόνο να απορροφήσει όλα τα συστατικά και την ενυδάτωση που έχει ανάγκη και μετά θα ξεπλύνεις το προϊόν χωρίς να του δώσεις την ευκαιρία να βαρύνει ή να λαδώσει τα μαλλιά σου. 

woman getting her hair shampoo 3993461

Ναι, τόσο καιρό λουζόμασταν λάθος ή μάλλον… ανάποδα. Βέβαια, όλα αυτά μπορεί να σου ακούγονται περίεργα όπως ακούγονταν περίεργα και σε εμάς πριν το δοκιμάσουμε. Από την πρώτη φορά όμως που αρχίσαμε να λουζόμαστε ανάποδα είδαμε πως τα μαλλιά μας έμεναν αφράτα, είχαν υφή και φυσικά πολύ περισσότερο όγκο. Αξίζει να το δοκιμάσεις λοιπόν. Δες και τα αγαπημένα μας conditioner στην παρακάτω gallery πριν φύγεις. 

Διάβασε ακόμα:10 up do που θα προστατεύσουν τα μαλλιά σου από τη βροχή αλλά και την υγρασία 


Πηγή