Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Μυστικά φροντίδας… για τα καλλυντικά σας

Μυστικά φροντίδας… για τα καλλυντικά σας

Φροντίστε τα για να συνεχίσουν να σας φροντίζουν

Όχι μόνο η διάρκεια ζωής, αλλά και η ποιότητα των καλλυντικών που χρησιμοποιείτε καθημερινά για την ομορφιά σας εξαρτώνται κατά πολύ και από σας τις ίδιες. Τα φροντίζετε λοιπόν; Τα καθαρίζετε συχνά; Αν όχι, τότε και αυτά θα χάσουν γρηγορότερα τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Στη συνέχεια σας δίνουμε μερικούς απλούς κανόνες φροντίδας, που αν τους υιοθετήσετε, θα δείτε τα καλλυντικά σας να διαρκούν…για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μεγαλύτερη φροντίδα, περισσότερη διάρκεια

• Τα βαζάκια με τις κρέμες έχουν καπάκια. Κλείνετέ τα λοιπόν καλά, χωρίς να ξεχνάτε και το προστατευτικό κάλυμμα το οποίο τα συνοδεύει.

• Καθαρίζετε το στόμιο από τα βερνίκια νυχιών με λίγο ασετόν. Έτσι, ο αέρας δε θα μπαίνει στο μπουκάλι και το περιεχόμενο δε θα στεγνώνει.

• Ακολουθήστε την παραπάνω διαδικασία και για τη μάσκαρα, γιατί όταν δεν καθαρίζεται καλά, στεγνώνει και απλώνεται δύσκολα. Να θυμάστε ότι η διάρκεια ζωής της είναι 6 μήνες περίπου.

• Σε τακτά χρονικά διαστήματα καλό είναι να καθαρίζετε με αντιβακτηριδιακά μαντιλάκια το σημείο στο οποίο βιδώνει το καπάκι από τα βαζάκια και τα μπουκαλάκια των καλλυντικών και των φον ντε τεν.

• Πλένετε το πινέλο της πούδρας σας μία φορά το μήνα με λίγο σαμπουάν. Όσο για τα πινέλα που χρησιμοποιείτε για πιο λιπαρές συνθέσεις (π.χ., κραγιόν, φον ντε τεν), πρέπει να πλένονται και αυτά μία φορά την εβδομάδα. Αφού πλύνετε τα πινέλα σας, πρέπει να τα αφήνετε να στεγνώνουν καλά.

• Όμως, καθάρισμα χρειάζεται και το πον πον της πούδρας σας. Αυτό δε θα το πλύνετε, αλλά θα το αφήσετε να μουλιάσει σε χλιαρό νερό με λίγη σαπουνάδα. Μετά θα το στύψετε καλά και θα το αφήσετε να στεγνώσει.

• Οι βούρτσες των μαλλιών ή οι χτένες καθαρίζονται καλά αν τις βάλετε σε ένα μπολ με νερό στο οποίο θα έχετε προσθέσει λίγη μαγειρική σόδα. Αφήστε τες να μουλιάσουν για μερικές ώρες και θα γίνουν σαν καινούργιες…

• Μην ξεχνάτε επίσης κάθε τόσο να πλένετε και το νεσεσέρ σας. Ή καλύτερα να χρησιμοποιείτε καινούριο συχνά.

Αν τα καλλυντικά έχουν λήξει;

Για τα καλλυντικά που έχουν λήξει οι παρασκευαστές τους δεν εγγυώνται ότι είναι το ίδιο αποτελεσματικά όπως ήταν πριν από τη λήξη τους. Για παράδειγμα, η αντιρυτιδική σας κρέμα μπορεί να μην είναι το ίδιο δραστική, το αντιηλιακό σας γαλάκτωμα να μην προσφέρει πια την ίδια προστασία και η μάσκαρα ή το κραγιόν σας να μην απλώνονται καλά στις βλεφαρίδες και στα χείλη σας. Από την άλλη, οι πιθανότητες αλλεργικών αντιδράσεων ή ερεθισμών δεν είναι μεγαλύτερες.

Πηγή: belife.gr