Σάββατο , 18 Σεπτέμβριος 2021
Μυστικά για το ιδανικό κούρεμα

Μυστικά για το ιδανικό κούρεμα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε στο κομμωτήριο

Πολλές φορές συμβαίνει να φτάνουμε στο προκαθορισμένο ραντεβού στο κομμωτήριο και να μην έχουμε ιδέα για το τι ακριβώς θέλουμε ή για το ποιο κούρεμα πηγαίνει με τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας με αποτέλεσμα να φεύγουμε από εκεί χωρίς να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένες.

Διαβάστε παρακάτω μερικά μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν στην επιλογή σας:

1. Θα έχετε σίγουρα ακούσει ότι το κόψιμο των μαλλιών τα δυναμώνει, τα κάνει πιο πυκνά ή ακόμα και ότι τα κάνει να μεγαλώνουν πιο γρήγορα αλλά δυστυχώς αυτό δεν ισχύει. Απλά μετά το κούρεμα φαίνονται πιο υγιή και λαμπερά επειδή έχουν φύγει οι ταλαιπωρημένες άκρες και η ψαλίδα.

2. Δε χρειάζεται να κουρεύετε απαραίτητα τα μαλλιά σας κάθε 6-8 εβδομάδες καθώς η ψαλίδα αρχίζει συνήθως να σχηματίζεται μετά από 3 μήνες από την τελευταία σας επίσκεψη στο κομμωτήριο. Όταν όμως αρχίσει να σχηματίζεται καλό θα ήταν να την ξεφορτωθείτε όσο νωρίτερα γίνεται γιατί με την πάροδο του χρόνου αυξάνεται το εύρος της κατά μήκος της τρίχας και ανεβαίνει προς τα πάνω κάνοντας τα μαλλιά εύθραυστα, θαμπά και ξηρά.

3. Πριν φτάσετε στο κομμωτήριο μπορείτε να κάνετε μία μικρή έρευνα στο internet και να δείτε φωτογραφίες από διάφορα κουρέματα και χτενίσματα για να πάρετε φρέσκες ιδέες και να καταλήξετε σε τι στυλ σας αρέσει περίπου.

4. Αν σκοπεύετε να κουρέψετε κοντά τα μαλλιά σας θα πρέπει να έχετε υπόψιν ότι τα κοντά μαλλιά έχουν περισσότερες απαιτήσεις από τα μακριά, χρειάζονται την ίδια αν όχι περισσότερη περιποίηση, θα πρέπει να επισκέπτεστε πιο συχνά το κομμωτήριο για να στρώνει η κουπ και πιθανόν να χρειάζεστε περισσότερα προϊόντα για το styling.

5.
Αν έχετε σγουρά μαλλιά καλό θα ήταν να μην είναι βρεγμένα όταν τα κόβετε γιατί οι μπούκλες χάνουν το φυσικό τους σχήμα κι εκτός αυτού είναι πολύ πιθανό να μην μπορείτε να υπολογίσετε το μάκρος που θα έχουν τα μαλλιά σας όταν θα στεγνώσουν.

6. Αν θέλετε να κόψετε φιλαριστά τα μαλλιά σας πρέπει να λάβετε υπόψιν το φυσικό τους σχήμα. Στα ίσια μαλλιά ταιριάζουν τα γεωμετρικά κουρέματα που προσθέτουν όγκο ενώ στα σγουρά ταιριάζουν περισσότερο τα φιλαριστά με τις ασύμμετρες μύτες.

7. Δυστυχώς οι αφέλειες και οι φράντζες δεν ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα αλλά ούτε και σε όλους τους τύπους μαλλιών. Αν έχετε τετράγωνο πρόσωπο προτιμήστε τις μακριές αφέλειες ενώ αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο προτιμήστε τις κοντές. Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ κατσαρά καλύτερα να αποφύγετε τις αφέλειες ή τις κοντές φράντζες αν δεν είστε διατεθειμένη να τις ισιώνετε καθημερινά.

8. Τέλος, ίσως το σημαντικότερο στοιχείο για ένα πετυχημένο κούρεμα είναι να βρείτε κάτι που να ταιριάζει με το σχήμα του προσώπου σας. Σε ένα μακρόστενο πρόσωπο θα ταίριαζε ένα μεσαίου μήκους κούρεμα με μερικά μυτάκια ή φιλαριστά μαλλιά ή μια χαλαρή φράντζα στο πλάι, αν έχετε οβάλ πρόσωπο ανήκετε στις τυχερές καθώς σας ταιριάζει όποιο κούρεμα επιθυμείτε, αν έχετε τετράγωνο πρόσωπο μπορείτε να αφήσετε τα μαλλιά σας είτε κοντά είτε μακριά μαλλιά αλλά με μύτες και αρκετό φιλάρισμα ώστε να σπάνε οι γωνίες του προσώπου και αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο θα μπορούσατε να αφήσετε μακριά τα μαλλιά σας με έντονες μύτες στο μπροστινό μέρος ή να τα κόψετε φιλαριστά καρέ με το μπροστινό τους μέρος να είναι πιο μακρύ και ίσιο.

Πηγή: Beautetinkyriaki.gr