Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Μυστικά για να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά σας

Μυστικά για να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά σας

Επτά tips για υγιή και όμορφα μαλλιά

Αν πασχίζετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας και δεν το καταφέρνετε, τότε πιθανότατα κάνετε κάτι λάθος. Ακολουθήστε λοιπόν τα παρακάτω μυστικά και αποκτήστε τα υπέροχα, υγιή και μακριά μαλλιά που ονειρεύεστε!

1. Μετά το λούσιμο, προτιμήστε να μην στεγνώνετε τα μαλλιά σας και να τα χτενίζετε σε μια απλή πλεξούδα για ένα διάστημα. Αποφύγετε λοιπόν όσο μπορείτε το πιστολάκι, το ψαλίδι και την πρέσα, έτσι ώστε να μην καταστρέφετε τις άκρες τους και να τα αφήνετε να μακραίνουν με υγιή τρόπο.

2. Κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο τριχωτό της κεφαλής σας με ένα μείγμα από κανέλα και έλαιο αργκάν. Πρόκειται για ένα μείγμα που θα τονώσει τις ρίζες των μαλλιών σας χάρη στην κανέλα, ενώ το έλαιο αργκάν θα τις ενυδατώσει σε βάθος.

3. Επιλέξτε συμπληρώματα διατροφής με τις βιταμίνες που σας λείπουν. Για παράδειγμα αν δεν τρώτε πολύ ψάρι, τότε δοκιμάστε ιχθυέλαιο, ενώ αν σας λείπει πρωτεΐνη, βρείτε κάτι αντίστοιχο.

4. Κάθε βράδυ χτενίστε 5-10 λεπτά τα μαλλιά σας, αφιερώνοντας κάποια δευτερόλεπτα για να εστιάσετε στο μασάζ του τριχωτού της κεφαλής, έτσι ώστε να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος και να δυναμώσετε τις ρίζες.

5. Κάθε 6 εβδομάδες, κόψτε ελάχιστα τις άκρες των μαλλιών σας για να φύγει το κατεστραμμένο τους κομμάτι.

6. Χρησιμοποιήστε κάθε μέρα έλαιο agave και απλώστε το στα μαλλιά σας εστιάζοντας στις άκρες τους. Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν που θα αποτρέψει το σπάσιμο και την φθορά της άκρης της τρίχας.

7. Τέλος, η κατανάλωση φυστικιών (πάντα με μέτρο) θα βοηθήσει να φτάσετε συντομότερα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr