Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Μυστικά για βελούδινα και υγιή χείλη

Μυστικά για βελούδινα και υγιή χείλη

Τρία tips για ενυδάτωση

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία που τραβούν την προσοχή σε ένα πρόσωπο είναι και τα χείλη. Ωστόσο, πολλές φορές τόσο ο καιρός, όσο και η διατροφή μας τα κάνει να αφυδατώνονται και να σκάνε, δημιουργώντας ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα.

Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να διατηρήσετε τα χείλη σας πάντα ενυδατωμένα, καθαρά και βελούδινα, έτσι ώστε να έχουν μια υγιή και υπέροχη όψη.

Πρώτο και κύριο σημείο που θα πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας είναι η σωστή ενυδάτωση τους. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να προσέξετε τόσο την διατροφή σας, όσο και την σωστή περιποίηση τους. Φροντίστε λοιπόν να πίνετε αρκετό νερό και γενικότερα υγρά και να φοράτε κάποιο lip balm. Σχετικά με την επιλογή του καταλληλότερου lip balm, αυτό που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι το να περιέχει βιταμίνη Ε, αμυγδαλέλαιο, λάδι καρύδας, shea butter. Ωστόσο, αν τα χείλη σας είναι πολύ ευαίσθητα, καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα προϊόν με καμφορά.

Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να διατηρήσετε τα χείλη σας όμορφα, βελούδινα και έτοιμα για φίλημα. Θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας και την απολέπιση τους, έτσι ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα που κάνουν να χείλη να δείχνουν σπασμένα και άσχημα. Γι’ αυτό 2-3 φορές την εβδομάδα, ή και πιο συχνά αν το κρίνετε απαραίτητο, μην παραλείπετε να κάνετε ένα ειδικό scrub χειλιών. Εκτός βέβαια από τα πήλινγκ υπάρχει ακόμα ένας πιο απλός και εύκολος τρόπος για να τα απολεπίσετε και είναι ο εξής: Κάθε πρωί ή μέρα παρά μέρα, έτσι όπως πλένετε το πρόσωπο σας, βρέξτε τα χείλη σας με χλιαρό νερό, πάρτε μια καθαρή πετσέτα και τρίψτε τα ελαφρώς με αυτήν. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μια ελάχιστη ποσότητα μελιού πάνω στα χείλη σας πριν τα τρίψετε. Με αυτό τον τρόπο, θα τα κάνετε ακόμη πιο μαλακά.

Τέλος, θα πρέπει να προσέξετε πολύ καλά την περιοχή γύρω από τα χείλη σας, στην οποία τείνουν να δημιουργηθούν ρυτίδες λόγω της έκθεσης στον ήλιο, του καπνίσματος και της έκφρασης. Προκειμένου να απαλλαγείτε από αυτές επιλέξτε προϊόντα που να περιέχουν ρετινόλη και βιταμίνη C.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr