Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Μυστικά tips ομορφιάς

Μυστικά tips ομορφιάς

Για να γλιτώσετε χρόνο και χρήμα

Υπάρχουν μερικά μικρά μυστικά ομορφιάς για το μακιγιάζ, που μπορούν να μας διευκολύνουν και να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση, ειδικά αν ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας για να ετοιμαστούμε είναι λιγοστός.

1. Αν έχετε μόλις βάψει τα νύχια σας και κάποιο από αυτά χαλάσει την κρίσιμη στιγμή που ετοιμάζεστε να φύγετε, μην πανικοβληθείτε! Για να το καλύψετε περάστε από πάνω του μία στρώση από ένα διάφανο βερνίκι με χρυσόσκονη. Εναλλακτικά κολλήστε στο σημείο αυτό ένα αυτοκόλλητο νυχιών και περάστε επίσης από πάνω του ένα διάφανο βερνίκι. Το διάφανο βερνίκι στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα αλλά ακόμα κι αν αυτό χαλάσει μην ανησυχείτε αφού δε θα φαίνεται!

2. Όταν τελειώσει η μάσκαρά σας μπορείτε να πλύνετε καλά και να κρατήσετε το βουρτσάκι της ώστε να το χρησιμοποιείτε για να τιθασεύετε τα φρύδια σας. Πως θα γίνει αυτό; Παίρνετε το βουρτσάκι, αν θέλετε το περνάτε απαλά πάνω από μια σκιά ματιών ίδιου χρώματος με τα φρύδια σας, το ψεκάζετε με λακ και στη συνέχεια το χρησιμοποιείτε για να χτενίσετε τα φρύδια σας.

3. Για να διατηρείτε το κραγιόν σας στη θέση του αρκετές ώρες μετά την εφαρμογή του, να χρησιμοποιείτε πάντα μολύβι χειλιών. Βάλτε πρώτα το κραγιόν και στη συνέχεια περιγράψτε τα χείλη σας με το μολύβι. Η στεγνή του φύση θα σταθεροποιήσει το κραγιόν και θα διορθώσει τυχόν λάθη.

4. Ενώ ξέρουμε ότι ο σωστός τρόπος να πλένουμε το πρόσωπό μας ή να βάζουμε την κρέμα μας είναι με απαλές ανοδικές κινήσεις προς αποφυγή ρυτίδων, θα πρέπει να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο όταν βάζουμε υγρή πούδρα ή υγρό make-up. Τα προϊόντα αυτά πρέπει να τα απλώνουμε προς τα κάτω έτσι ώστε να μην ανασηκώνεται και φαίνεται το χνουδάκι που υπάρχει στο πρόσωπό μας.

5. Μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας ενυδατική κρέμα με χρώμα, ανακατεύοντας το make-up σας με την κρέμα ημέρας σας σε όποια αναλογία θέλετε. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να καθορίσετε το ποσοστό κάλυψης που επιθυμείτε.

6. Για να δείχνει η μύτη σας πιο λεπτή, θα χρειαστείτε 2 χρώματα make-up, ένα ανοιχτόχρωμο και ένα πιο σκούρο. Με τη βοήθεια του ειδικού πινέλου, εφαρμόζετε τη σκούρα απόχρωση στα πλαϊνά της μύτης, ενώ κατά μήκος της, στο επάνω μέρος από το κόκκαλο ως την άκρη, βάζετε την ανοιχτόχρωμη απόχρωση. Στη συνέχεια περάστε ένα λεπτό στρώμα πούδρας για να σβήσετε τη διαφορά μεταξύ των δύο χρωμάτων.

7. Αν τα μαλλιά σας δε στρώνουν με τίποτα κι εσείς δεν έχετε χρόνο να τα φτιάξετε με το πιστολάκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο αξεσουάρ, όπως κοκαλάκια, στέκες ή κορδέλες, που θα αλλάξουν την εμφάνισή σας και θα κάνουν τα μαλλιά σας να δείχνουν κομψά και περιποιημένα.

Πηγή: Beautetinkyriaki.gr