Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Must have! Τα καλύτερα προϊόντα μακιγιάζ όλων των εποχών

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ, η μέση γυναίκα ξοδεύει κατά μέσο όρο 184.728€ κάθε χρόνο για την ομορφιά της.

Μαλλιά, skincare, περιποίηση σώματος, μακιγιάζ… Η ομορφιά κοστίζει και δεν μας πειράζει καθόλου. Θέλουμε να είμαστε περιποιημένες, θέλουμε να δοκιμάζουμε νέα προϊόντα, να ακολουθούμε τις τάσεις και τα νεσεσέρ μας να μην κλείνουν από την αφθονία!

Αγοράζουμε λοιπόν, δοκιμάζουμε, αποκτάμε νέα αγαπημένα αλλά πολλές φορές επιστρέφουμε ξανά και ξανά σε εκείνα τα προϊόντα που πραγματικά έμοιαζαν φτιαγμένα για εμάς. Για αυτά θα μιλήσουμε σήμερα.

Αν ξεκινούσαμε την κουβέντα προσπαθώντας να αναλύσουμε τα best selling προϊόντα κάθε κατηγορίας περιποίησης δεν θα τελείωνε αυτό το άρθρο γι’ αυτό είπαμε να περιοριστούμε στο μακιγιάζ που είναι σχετικά universal και δεν αφορά πολύ συγκεκριμένες ανάγκες όπως για παράδειγμα η περιποίηση της επιδερμίδας ή των μαλλιών.

Ποια είναι λοιπόν τα προϊόντα μακιγιάζ που ξεπουλούν ξανά και ξανά; Γιατί τα εμπιστεύονται οι γυναίκες εδώ και δεκαετίες; Ποια είναι τα νέα προϊόντα που έχουν γίνει ήδη κλασικά; Ποια πρέπει να έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά στη ζωή σου; Πολλές ερωτήσεις και θα τις απαντήσουμε όλες.

d8ed0ab92763daef7647a93483d8e516

Για να το κάνουμε αποτελεσματικά, γεμίσαμε ένα imaginary νεσεσέρ με τα βασικά προϊόντα μακιγιάζ που έχουμε λατρέψει εμείς αλλά και γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Είναι εκείνα τα προϊόντα για τα οποία μιλούν συνεχώς οι επαγγελματίες makeup artist, αυτά που βρίσκονται μόνιμα στα best selling lists, εκείνα τα οποία εκθειάζουν όλοι στο internet και για τα οποία έχουν γραφτεί δεκάδες άρθρα τόσο στα έντυπα όσο και τα διαδικτυακά περιοδικά. Πάμε να τα δούμε;

0SMASHBOX PHOTO FINISH FOUNDATION PRIMER

PRIMER
SMASHBOX, PHOTO FINISH FOUNDATION PRIMER

Είναι το primer που δημιουργήθηκε το 2000 από makeup artists και φωτογράφους προκειμένου να περιορίσει το ρετούς στις φωτογραφίες μετά από μία επαγγελματική φωτογράφιση. Δημιουργεί έναν τέλειο, σταθερό, αψεγάδιαστο καμβά και αν δεν το έχεις δοκιμάσει τότε πρέπει σύντομα να μυηθείς στη μαγεία του.

1ESTEE LAUDER DOUBLE WEAR STAY IN PLACE MAKEUP SPF 10

FOUNDATION
ESTEE LAUDER, DOUBLE WEAR STAY-IN-PLACE MAKEUP SPF 10

Στα τέλη του 1990, η Estee Lauder μαζί με την ομάδα της είχαν βάλει σκοπό να δημιουργήσουν το απόλυτο μεικάπ. Ένα προϊόν με αψεγάδιαστο τελείωμα που θα άντεχε στο τεστ της καθημερινότητας. Φήμες λένε ότι το 1996 ή 97, η ομάδα της έρευνας και ανάπτυξης, παρουσίασε στην Estee τα ευρήματά της και μία πολλά υποσχόμενη φόρμουλα. Όταν έμαθε ότι η φόρμουλα είναι μακράς διάρκειας, σταθερή και πολύ καλυπτική η απάντησή της ήταν «double it» και κάπως έτσι, λέγεται ότι γεννήθηκε το Double Wear.

2YSL TOUCHE ÉCLAT INSTANT HIGHLIGHTER

CONCEALER / HIGHLIGHTER
YSL, TOUCHE ÉCLAT INSTANT HIGHLIGHTER

Είναι ένα από τα πιο iconic αλλά και παρεξηγημένα προϊόντα μακιγιάζ. Πολλοί θεωρούν ότι είναι concealer ενώ στην πραγματικότητα ΔΕΝ είναι. Δημιουργήθηκε από τον Terry de Gunzburg το 1992 και λανσαρίστηκε σαν ένα διορθωτικό προϊόν καθώς η αγορά δεν ήταν εξοικειωμένη με τα προϊόντα λάμψης. Το Touche Éclat ωστόσο είναι ένα προϊόν που δίνει λάμψη και καλύπτει πολύ ελαφριά αλλά χρησιμοποιείται στην περιοχή των ματιών γιατί αντανακλά το φως2 τόσο καλά που φωτίζει το βλέμμα μοναδικά. Είναι το ένα προϊόν που δεν λείπει από κανένα pro makeup kit.
3LAURA MERCIER TRANSLUCENT LOOSE SETTING POWDER

ΠΟΥΔΡΑ

LAURA MERCIER, TRANSLUCENT LOOSE SETTING POWDER

Είναι ένα από τα cult αγαπημένα προϊόντα που έχουμε λατρέψει και ένα από τα πρώτα που δημιούργησε η Laura Mercier. Πολυβραβευμένη και πραγματικά αποτελεσματική, αυτή η πούδρα σετάρει το μακιγιάζ και κάνει το δέρμα να μοιάζει σα να του έχεις περάσει κάποιο φίλτρο. Ματ, σταθερή (για 16 ολόκληρες ώρες) και απίστευτα ελαφριά, είναι η πούδρα που δεν λείπει από τα νεσεσέρ των ειδικών και αν αγαπάς τις πούδρες, δεν πρέπει να λείπει ούτε από το δικό σου.

4 NARS BLUSH ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ORGASM

«Περιγραφές όπως το ‘glam’ και το ‘smoky’ δεν έχουν θέση στο λεξικό του Nars όπου, οι αποχρώσεις με ονόματα όπως το ‘Deep Throat’ και το ‘Sex Machine’, είναι ο κανόνας παρά η εξαίρεση, και το ροδακινί Orgasm ρουζ παραμένει best-seller» – Linda Evangelista

ΡΟΥΖ

NARS, BLUSH ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ORGASM

Το cult ρουζ με το τολμηρό όνομα έχει την απόχρωση που πάει σε όλες και μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Ο Francois Nars έχει πει σε συνέντευξή του: «Σκέφτηκα το όνομα πριν ακόμη καταλήξω στο χρώμα, δεν το βρήκα ιδιαίτερα taboo. Ήθελα απλά κάτι θρασύ και οι fans έτυχα να λατρέψουν και την απόχρωση». Πράγματι, από το 1999 που το Orgasm έφτασε στα χέρια μας, δεν έχουμε βρει άλλο ρουζ που να ταιριάζει πραγματικά σε όλες και να μας κάνει να νιώθουμε λίγο πιο sexy με μερικές πινελιές.

5BENEFIT COSMETICS GOOF PROOF BROW PENCIL

ΜΟΛΥΒΙ ΦΡΥΔΙΩΝ
BENEFIT COSMETICS, GOOF PROOF BROW PENCIL

Ένα κρεμώδες και απίθανα σταθερό μολύβι φρυδιών του οποίου η γκάμα περιλαμβάνει όποια απόχρωση μπορεί να φανταστείς (και να χρειαστείς). Δημιουργήθηκε το 2016 από τις δίδυμες Jean και Jane Ford οι οποίες άνοιξαν το κατάστημα Benefit Cosmetics το 1976 στο San Francisco και προσέφεραν υπηρεσίες για τα φρύδια. Το λατρεύουμε γιατί είναι πράγματι Goof Proof και δεν θα σου επιτρέψει να κάνεις καμία γκάφα στα φρύδια σου.  

6MAYBELLINE NEW YORK HYPER PRECISE ALL DAY EYELINER ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΡΩΣΗ BLACK MATTE

EYELINER
MAYBELLINE NEW YORK, HYPER PRECISE ALL DAY EYELINER ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΡΩΣΗ BLACK MATTE

Πρόκειται για ένα σχετικά νέο προϊόν που έγινε αυτόματα κλασικό γιατί είναι πανεύκολο στη χρήση, παραμένει στη θέση του ό, τι και να γίνει και έχει απόλυτα ματ τελείωμα. Αν είσαι από τα κορίτσια που δεν βγαίνουν από το σπίτι χωρίς cat eyes τότε πρέπει να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε. Δεν ξεπουλάει ξανά και ξανά χωρίς λόγο!

7URBAN DECAY NAKED 3 PALETTE

ΠΑΛΕΤΑ ΣΚΙΩΝ
URBAN DECAY, NAKED 3 PALETTE

Οι Naked παλέτες της Urban Decay δημιουργήθηκαν ώστε να μπορούμε να έχουμε συγκεντρωμένες όλες τις σκιές που χρειαζόμαστε για κάθε look, οποιαδήποτε και αν είναι η απόχρωση της επιδερμίδας μας. Η Τρίτη Naked παλέτα –κατά την ταπεινή μας γνώμη- είναι εκείνη που μπορείς να τελειώσεις ΟΛΟΚΛΗΡΗ!

8 TOO FACED BETTER THAN SEX MASCARA

«Το τελικό βουρτσάκι, αυτό στο οποίο καταλήξαμε , ήταν το 47ο και είχα πει για πλάκα, ας πάρουμε τις διαστάσεις της Marilyn Monroe και ας τις μετατρέψουμε σε βουρτσάκι! Είναι τόσο δύσκολο να βρεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις αλλά η ομάδα μου το κατάφερε» – Jerrod Blandino

ΜΑΣΚΑΡΑ
TOO FACED, BETTER THAN SEX MASCARA

Είναι η μάσκαρα που πήρε το όνομά της όταν η γυναίκα που την δοκίμασε πρώτη στο γραφείο του Jerrod Blandino, Too Faced Chief Creative Officer και Co-Founder, αναφώνησε «OMG! Είναι καλύτερη και από το σεξ!». Τα υπόλοιπα είναι ιστορία γιατί πράγματι, είναι η μάσκαρα που κάνει τις βλεφαρίδες σαν ψεύτικες και ναι, τολμούμε να πούμε ότι –μερικές φορές- αυτό είναι καλύτερο και από το σεξ!

MAC LIPSTICK ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΡΩΣΗ VELVET TEDDY

ΚΡΑΓΙΟΝ
MAC, LIPSTICK ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΡΩΣΗ VELVET TEDDY

Το θέμα κραγιόν είναι τεράστιο αλλά δύο είναι τα κραγιόν που πρέπει κάθε γυναίκα να έχει στο νεσεσέρ της, ένα κόκκινο και ένα nude. Επειδή εμείς εδώ στο queen.gr λατρεύουμε το Nude αποφασίσαμε να σου πούμε την απόχρωση που είναι η καλύτερη nude όλων των εποχών: Η Velvet Teddy. Μας έχει μιλήσει για αυτή η Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου, την έχουν αναφέρει δεκάδες makeup artists και αν τη δοκιμάσεις θα ανακαλύψεις ότι δεν θα χρειαστεί να αναζητήσεις άλλο nude Κραγιόν. Ever.

Διάβασε ακόμα: Νύχια στα χρώματα της άμμου: Είναι ό, τι πιο κομψό θα δεις σήμερα

 


Πηγή