Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Nail art alert! Πώς θα κάνεις πάντα σωστή επιλογή μανικιούρ και δεν… θα το μετανιώνεις

Η αλήθεια είναι ότι είμαι αποφασιστική στη ζωή μου γενικότερα. Και δεύτερες σκέψεις να έχω, θα πάρω μια τελική απόφαση χωρίς να το ζαλίζω το θέμα. Αυτό ισχύει και στα σοβαρά και στα απλά, όπως το μανικιούρ.

Δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να μπήκα στο nail bar και να σπατάλησα πολλή ώρα μέχρι να αποφασίσω τι μανικιούρ θα κάνω. Ξέρω πάντα τι θέλω, το ζητάω και στο τέλος είμαι πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει για όλο τον κόσμο.

#TartanNails aka νύχια με καρό μοτίβο – ό, τι πρέπει για τον χειμώνα

Σου τα λέω όλα αυτά, γιατί πριν λίγες μέρες είχα πάει με την κολλητή μου στη μανικιουρίστ μας και βγαίνοντας από το κατάστημα, εγώ πετούσα από χαρά με το nail art μου, ενώ η φίλη μου… είχε κάτι μούτρα μέχρι το πάτωμα.

Όχι! Το μανικιούρ της ήταν πολύ ωραίο και πετυχημένο. Ίσως, όμως, να μην ταίριαζε η απόχρωση με τον τόνο της επιδερμίδας της φίλης μου. Κάτι «κλωτσούσε» που λέμε. Κάπως έτσι σκέφτηκα να αναλύσουμε αυτό το θέμα σήμερα… Πώς θα κάνεις πάντα τη σωστή επιλογή μανικιούρ και δεν θα το μετανιώνεις βγαίνοντας από το nail bar;

Η απάντηση είναι μία! Το παν είναι να επιλέγεις βερνίκι νυχιών με βάση τον τόνο δέρματός σου.

Ο τόνος της επιδερμίδας είναι το παν

#1 Ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες

Κόκκινα

Αν, για παράδειγμα, έχεις ανοιχτόχρωμα δέρμα, θα σου ταιριάξει τέλεια ένα berry ή wine red βερνίκι νυχιών. Απόφυγε τα κόκκινα με πορτοκαλί υποτόνους και θα με θυμηθείς.

Καφέ

Μήπως θέλεις να κάνεις ένα καφέ μανικιούρ; Διάλεξε βερνίκι στο καφέ της μόκας ή ένα καφέ-ροζ μανό. Ένα καφέ βερνίκι με κίτρινους υποτόνους θα δείξει εντελώς χλωμό το δέρμα σου.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Betina R. Goldstein (@betina_goldstein)

Ροζ

Το ροζ είναι ιδανικό χρώμα για τις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Αν θες να απογειώσεις το nail look σου, δοκίμασε ένα περλέ ροζ βερνίκι ή ένα σε dusty pink απόχρωση.

#2 Σταρένιες επιδερμίδες

Κόκκινο

Τα σκούρα κόκκινα βερνίκια είναι ό,τι πρέπει για σένα. Θα δημιουργήσουν ένα statement nail look και θα κάνουν το μανικιούρ και το δέρμα σου να φαίνονται υπέροχα.

Καφέ

Οι καραμελέ αποχρώσεις, το καφέ του καφέ και όσα καφέ έχουν ροζ υποτόνους θα ταιριάξουν τέλεια σε εσένα με τη σταρένια επιδερμίδα. Τα καφέ βερνίκια με metallics είναι επίσης μια καλή επιλογή, αν θέλεις λίγο glam στο nail art σου.

Ροζ

Τα πλούσια και σκούρα ροζ βερνίκια δείχνουν τέλεια στις σταρένιες επιδερμίδες.

#3 Σκουρόχρωμες επιδερμίδες

Κόκκινο

Το βαθύ κόκκινο και το metallic κόκκινο κολακεύουν πολύ τις σκουρόχρωμες επιδερμίδες. Επίσης, οι σκούρες μοβ και wine red αποχρώσεις είναι η τέλεια επιλογή για ένα chic nail look.

Αν έχεις σκουρόχρωμο δέρμα, απόφυγε το πορτοκαλί και το ροζ-κόκκινο βερνίκι νυχιών.

Καφέ

Εδώ δεν υπάρχει περιορισμός! Τη δική σου επιδερμίδα την κολακεύουν όλες οι αποχρώσεις του καφέ. Go brown, girl!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by DRYBY (@drybylondon)

Ροζ

Τα απαλά ροζ βερνίκια, αλλά και οι κοραλλί αποχρώσεις μπορούν να σου χαρίσουν το πιο κολακευτικό μανικιούρ ever.

Wait! Στην gallery θα τα πούμε όλα και για τα σχήματα νυχιών. Γιατί κι αυτό πρέπει να λάβεις υπόψη σου όταν επισκέπτεσαι το nail bar!

Cover photo: @betina_goldstein

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Sweet like honey! 10 nail art με έμπνευση το μέλι + facts που δεν ήξερες

Every cloud has a silver lining: Τι σημαίνει η φράση και matchy ασημένια γαλλικά μανικιούρ




Πηγή