Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Νέα τεχνική κάνει τα καστανά μάτια... μπλε

Νέα τεχνική κάνει τα καστανά μάτια… μπλε

Πόσο θα κοστίζει η αλλαγή

Μπορεί η Φύση και τα γονίδιά σας να μη σας προίκισαν με καταγάλανα μάτια, όμως αν ενδιαφέρεστε να αλλάξετε το χρώμα των ματιών σας υπάρχει μια τεχνική που μπορεί να σας βοηθήσει.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται μια εταιρεία στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, η οποία προσφέρει μια τεχνική που μπορεί να αλλάξει μόνιμα το χρώμα των ματιών… σε μπλε, αφαιρώντας τη χρωστική ουσία από την επιφάνεια της ίριδας. Η διαδικασία στοιχίζει 5.000 δολάρια και σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail σε δημοσίευμά της, προς το παρόν βρίσκεται στο στάδιο κλινικών δοκιμών.

«Κάτω από κάθε καστανό μάτι υπάρχει ένα μπλε μάτι» ανέφερε ο Dr Gregg Homer από την εταιρεία Strōma Medical. «Η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι ότι ένα καστανό μάτι έχει ένα λεπτό στρώμα χρωστικής ουσίας που καλύπτει την μπλε ίριδα».

Η διαδικασία γίνεται με τη χρήση λέιζερ χαμηλής ενέργειας, το οποίο διαταράσσει την καφέ χρωστική ουσία στην ίριδα. Μια συγκεκριμένη συχνότητα λέιζερ διέρχεται διαμέσου του διαυγούς κερατοειδούς χιτώνα του οφθαλμού, προτού απορροφηθεί επιλεκτικά από το σκούρο χρώμα που καλύπτει την ίριδα. Αυτό αναγκάζει το σώμα να «κινήσει φυσικά και σταδιακά τη διαδικασία αφαίρεσης του ιστού. Μόλις ο ιστός αφαιρεθεί, αποκαλύπτεται το φυσικό, μπλε μάτι του ασθενούς» εξηγεί η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

Η διαδικασία διαρκεί 30 δευτερόλεπτα και χρειάζεται να περάσουν περίπου δύο εβδομάδες για να… αλλάξει το χρώμα του ματιού. Μέχρι στιγμής, σημειώνει το δημοσίευμα της Daily Mail, 17 ασθενείς από το Μεξικό και 20 από την Κόστα Ρίκα έχουν υποβληθεί στη διαδικασία αυτή.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr